< Tilbake til oversikten

Pizza med "ekte" bunn!

#1

Iset sa for siden:

Jeg fant denne på et amerikansk lavkarboforum, og alle var helt imponert over hvor "ekte" skorpen/bunnen smakte! Brukeren la ut et bilde også, og siden det er copyright på bilder så tør jeg ikke legge det direkte ut, så dere må nok regge dere om dere vil se bilde av pizzaen. Den ser jo helt ekte ut! :eek:

forum.lowcarber.org/gallery/showimage.php?i=19711&c=504

forum.lowcarber.org/gallery/showimage.php?i=19738&c=504

:eek: :eek: :sikle:

Istedetfor pannekakemix var det ei som brukte soyamel og sa det ble kjempegodt allikevel, men siden jeg ikke helt klarer å stole på det så vil jeg prøve med Atkins bakemix.

Men hva er half & half?


#2

hede sa for siden:

halvparten av hver

hede


#3

Iset sa for siden:

Av hva? Sånn jeg forstår det så er det et amerikansk produkt som heter det, men hva bruker jeg istedetfor?


#4

Iset sa for siden:

Håper noen kan svare før om et par timer, for da skal jeg i butikken. :)

Nille?


#5

Huldr sa for siden:

Hmmm... lurer på om det er en slags melk/fløteblanding som selges "over there"... Bare en liten stemme i hodet som sa meg det, og nå googlet jeg på flere oppskrifter med det, og det er definitivt et melkeprodukt (brukes bl a i en vaniljesaus og en kaffedrikk).

Så da kan du sikkert bruke fløte :)


#6

Iset sa for siden:

Da prøver jeg med fløte ja. Tusen takk. :D


#7

Trolljenta sa for siden:

Kan du oversette til norsk når du har prøvd den Iset? :snill:


#8

Iset sa for siden:

Jepp will do. :D


#9

Trolljenta sa for siden:

Kanon. Håper det smaker like godt som det ser ut.. hehe :sikle:


#10

luringen sa for siden:

pork rinds?? Baconsvor??? I pizza? megikkeforståEller er det no anna?


#11

Hege_ sa for siden:

ÅÅh. Som jeg savner pizza. Denne må du bare fortelle om når du får laget den, om den var noe god osv.


#12

Nille sa for siden:

Har prøvd denne og den ble bare laget en gang her i huset. Huffameg :o


#13

Iset sa for siden:

Er det sant? Bummer... :/

Den der Deep dish quichen, er den veldig god? Så bilde av den på forumet og syns den SÅ veldig digg ut.


#14

Nille sa for siden:

:ja: den har jeg posta her tidligere, med tillatelse fra Donald (har posta før og etter bilde av han og her jeg ...)


#15

Fjonken sa for siden:

Jeg holder meg til min pizzabunn laget av AQQ og en 1/4 pakker gjær, litt vann og en dæsj salt.

Den er seig å kevle ut, men den smaker pizzabunn. Især om man tilsetter deigen litt hvitløk, oregano og basillikum.


#16

Iset sa for siden:

Nille: hehe jeg tviler ikke på at du har tillatelse altså. Jeg husker du postet den oppskriten her for lenge siden, tenkte bare å høre om den VAR noe særlig for jeg lager den hehe. :D

Fjonken: nææh? Det må jeg prøve! :)


#17

Fjonken sa for siden:

Posta oppskriften her på forumet et sted. Men bruk mindre mel enn jeg har oppgitt. Jeg tok det for gitt at 100 g AQQ tilsvarer 100 g hvetemel, men det gjør det jo ikke.. Så ta 75 g pr 100 g i steden og juster med vann..
Porsjonen kan med fordel lages større. Sånn som det står blir bunnen ganske liten. Og bruk bare 1/4 pakke gjær. Ikke 25-50 som det står i oppskriften.


#18

Miroslav sa for siden:

Flere timer forsent kan jeg fortelle at half & half er noeyaktig halvparten melk halvparten floete, Dette kan du mikse til selv saa lett som en plett.


#19

luringen sa for siden:

jammen; pork rinds da???


#20

Nille sa for siden:

Det er baconcrisp eller baconsvor eller hva det nå heter !


#21

donjuanwannabe sa for siden:

Når man først skal spise pizza er det bare ekte høy GI/høy karbo hvetemel som gjelder. Nytter ikke å lage falsk pizza som skal både være sunn og spiselig.


#22

3 barn i nord sa for siden:

det er sant! men man kan kutte hele bunnen og bare spise fyllet.... det er godt. steik med masse ost ca 30 min. nydelig!!! er foresten ny her, masse nyttig å lese.


#23

Solvei sa for siden:

Det går an å bruke lit store champinjonghatter som bunn. Ta vekk stilken, snu dem og legg dem utover papiret. Fyll på med det du liker og stek! Det er lurt å bruke ost i skiver ellers blir det mye søl.


#24

luringen sa for siden:

Var det jeg trodde ja...men i pizzabunnen??? underlig påfunn...:o


#25

Kiira sa for siden:

Noen som kan fortelle meg hva AQQ er?:confused:


#26

sylwester sa for siden:

Det står om Half & half på Wikipedia. Utifra teksten har den 12,5% fett. Kaffefløte er nærmeste fra Tine med sine 10%. Det skader nok ikke å bruke en fetere variant uansett.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.