< Tilbake til oversikten

Boeuf bourgignon

#1

Karin sa for siden:

...eller oksekjøtt som i burgund, blir det vel.

Man tager:

  • ca 1/2 løk, finhakket
  • noen skiver bacon, finhakket
  • (Evt et eller to fedd hvitløk, finhakket)
  • Sånn ca 1/2 - 3/4 kg oksekjøtt (kan være så fint kjøtt som mørbrad eller flatbiff, men også rundbiff), skjær i litt store terninger, sånn omtrent 2-3 cm
  • 8 - 10 friske champignons, evt skåret i 2 eller 4
  • 8 - 10 skrelte småløk (Legg i kokende vann for å gjøre skrellingen lettere, omtrent som når man flår tomater)
  • ca 2 dl vann og 1 - 2 buljongterninger (etter størrelsen, og så smaker man til etter hvert)
  • ca 4 dl rødvin
  • pepper, paprikapulver, timian, laurbærblad
  • (Evt: Noen gulrøtter i skiver eller terninger)
  • (Evt stangselleri, oppskåret)- Surr (i kasserolle av aluminium eller emaljert) hakket bacon og løk, evt hakket hvitløk. Stek kjøttet fort i stekepanne, ha i gryten. (NB: Aldri vin i jerngryte!!! Blir helt feil i smaken!!)
  • Ha på buljong + vann, vin og krydder, også gulrot og selleri hvis du skal ha det i. (NB: Ikke salt! Baconet og buljongen er salt - vent med salting til den er prøvesmakt eller ligger på tallerkenen, ellers kan du ødelegge maten.)
  • Fres de skrelte løkene på stekepanne, deretter også soppen, og ha det i gryten.(ha på mer vann hvis nødvendig)
  • Putrer 1 1/2 - 2 timer.
  • Du kan jevne sausen litt hvis du har remedier eller samvittighet til det.

Serveres vanligvis med ris eller potetmos, men jeg bruker en blomkål-brokkoli-selleri-mos. (Hvitløk hvis jeg har hvitløk i maten)

Tror dessuten det ville bli himla godt med sommerkål!

Dette er GODT. Festmat!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.