< Tilbake til oversikten

Hjelp jeg skal lage kake ... lavkarbo

#1

Melania sa for siden:

Jeg er abselutt ingen kløpper på bake eller lage kake, jeg kan egentlig ikke lage noe annet enn en saftig Brownie kake som er langt unna lavkarbo.

På mandag om en uke skal jeg i ilden, og jeg har allerde begynt å grue meg... Sønnen har bursdag og jeg har planlagt å lage en lavkarbo kake - som også jeg kan spise som jeg skal servere på famile sammenkomsten...kanskje en saftig ostekake med splenda og nøttebund?? Men så har jeg aldri i mitt liv lagd en ostkake og trenger virkelig noen gode råd og en oppskrift som er idiotsikker.....Gjerne veldig steg for steg..:rolleyes:

Noen som kan hjelpe?


#2

Huldr sa for siden:

Kan ikke gi noen idiotsikker oppskrift, men har du kikket på Nilles Key Lime Cheesecake? :) Det er flere oppskrifter her inne også vet jeg.

Jeg lagde en improvisert ostekake med søtstoff for et par år (!) siden, med malte mandler blandet med smør som bunn. Den ble litt flat og litt løs i konsistensen, men folk syntes faktisk den var god (sa de da :p ). Det er ikke lett å gå feil med ostekake ;) Kan ikke bli annet enn godt med såååå mye digg i... :sikle:



#4

Melania sa for siden:

Joda det er nesten alt for mange oppskrifter på forumet, og jeg blir redd og får prestasjonsangst! Ostekake elsker jeg, men jeg har aldri turt å prøve siden det ser så vanskelig ut (selv ikke med karbo)

I noen av oppskriftene står fruktose, men jeg vil bruke splenda, da blir jeg liksom ekstra redd for da må jeg bytte ut noe i en oppskrift som fungerer.

Bare litt-hyperventilering- panikk-over-tanken-på-å-lage-skummel-kake

Nille: av de du oppga der, hvem vil du si er lettest?


#5

Nille sa for siden:

Daisys kake, Smuldrepaien og Key Lime er lettest syns jeg. Sistnevnte kan lages med sitrongele også. Og Fedons er også lett. Jeg har skrevet hva jeg har skiftet ut i oppskriften helt nederst i oppskriften.


#6

paprika sa for siden:

Anbefaler smuldrepaien på det varmeste. Enkel, saftig og knallgod. Småttisene på to og fem elsket det også! Et tips for å få den litt "søtere" er å bruke 100 gram lett bringebærsyltetøy i stedet for friske bær- (jeg brukte noras "hjemmelagde" og regnet ut at det "bare" ble 1.2 mer karbo pr stykke. (Jeg spiste bare et av åtte, og da var et stykke ca 6,2) Jeg brukte natreen i deigen, men skal prøve med Splenda neste gang. Hvis jeg får tak i) Den var i alle fall usannsynlig døg! Skal gjentas. Lykke til med bakingen. :heia: :heia: :heia: :heia: :heia: Heia, heia!


#7

Aadi sa for siden:

Anbefales på sterkeste... Men er nok mest for voksne pga den mørke sjokoladen.

Nå sist brukte jeg 70% bringebærsjokoladen til Freia Premium som glasur - Nydelig...mmm

Skal prøve appelsinvarianten senere oxo.:)

Lykke til !!


#8

Nena sa for siden:

Jeg har laget Key Lime Cheesecake - og den var veldig lett å lage - og kjempegod på smak (det lille jeg fikk smakt da - jeg klarte å miste min i gulvet før jeg skulle servere den - så det var DEN kaken :eek: ). Neste gang jeg lager skal jeg ha på gelelokk også!


#9

Melania sa for siden:

Tusen takk for innspill!

Jeg har nå bestemt meg for å prøve på Key lime ostekaken... Tror jeg prøver uten gelelokk, det er med slike ting jeg er dømt til å misslykkes.

Fortsettelse følger..;)


#10

Fjonken sa for siden:

Fatter ikke hvorfor du er så redd? Det er da bare å prøve. Og går det skjeis så prøv på ny. Det er sånn du lærer. Og husk at ingen dauer av en litt skakk kake. Med mindre du hiver noe giftig oppi der da.. :p


#11

Iset sa for siden:

Ostekake er vel den enkleste kaken det er mulig å lage, eller? ;)
Tror neppe det finnes enklere kaker hehe. Det er jo bare å mikse og hive i form og avkjøle.

Her er min ostekake, denne er utrolig god:

Nøttebunn eller kjeksbunn (nøttebunn er jo mer lavkarbo da)

1 pk Confecta lime-gele
1 boks rømme
1 pk kremfløte
1 pk Philadelphiaost
Søtstoff etter smak

Lag bunnen (feks Nilles bunn til Key- Lime-kaken) og ha den i en rund kakeform. Sett i kjøleskapet.

Kok geleen med halv mengde vann. Avkjøles uten å stivne.
Pisk kremfløten nesten stiv, ha i rømme og ost. Hell i geleen mens mikseren går. Smak til med søtstoff.

La alt bli mikset sammen til en glatt fin røre. Hell det i formen og sett i kjøleskapet til den stivner, ca 3-4 timer.

Du kan lage gelelokk av 1 pk Confekta lime- eller ananas-gele (du kan ha ananasgele i kaken også, istedetfor lime, har ikke prøvd selv men det høres digg ut). Kok den med halv mengde vann, avkjøl og hell oppå den stivnede kaken mens den er i formen. La det stivne i kjøleskapet.

Eller du kan pynte kaken med frukt/bær. Jeg pynter den ofte med kiwi og grønne druer eller frosne skogsbær, har tatt bilde av to slike kaker jeg har bakt:

Lykke til. :)

#12

Melania sa for siden:

Takk for oppskrift Iset :klem:

Wow de kakene så flotte ut!
Jeg er bare så redd for ostekake, siden jeg alltid har trodd det er så vanskelig...


#13

Melania sa for siden:

Hei alle sammen, jeg må takke for kake oppbakking :klem:

For på søndag laget jeg verdens beste Nille-Iset oste kake! :D
Nilles nøttebunn med mandler og valnøtter, Iset sin fun ligth gele med kremost, fløte og kesam og Confecta gelelokk av ananas!!

Jeg hadde en slik ostekake form fra tupperware (som bare drar av kanten) og det ble rett og slett perfekt!

Eneste ulempe er at vi ca har 1/3 del igjen og den blir nok delt av meg og min mann i kveld.....:rolleyes:


#14

Iset sa for siden:

Så bra!!! :D :klem:


#15

Fjonken sa for siden:

Dette gikk jo strålende! Litt mindre bakeredd nå eller?:)


#16

Huldr sa for siden:

GRATULERER MED DIN FØRSTE OSTEKAKE!!!! :D :D :D


#17

Melania sa for siden:

ler

Ja men jeg gruet meg virkelig, jeg trodde liksom det var mye vanskeligere :rolleyes:
Eneste problemet var at det var litt for godt, nå er det stor fare for at jeg lager ostekake igjen:cool:


#18

Huldr sa for siden:

Var ikke ironisk altså :), syntes det var tøft gjort av deg jeg, å kaste deg ut i noe du var nervøs for å ikke få til samtidig med alt det andre du skulle ordne. Til og med med gelélokk! :_punk:

Stooor :klem:

Mmmm...det er godt med ostekake ja... tror jeg skal la meg inspirere av deg og lage en snart jeg også :ja:


#19

mofe sa for siden:

Jeg er også redd for å gjøre noe jeg ikke har gjort før. :ja:

Og sånn, når jeg først er her. Jeg lurte på om kanskje det går an å lage seg et lavkarbo-kake-kosthold? Sånn at man kan spise kake hele tiden, og få i seg alle vitaminene og mineralene, og alle de gode fettstoffene, OG alle proteinene, ++?

Synes det hadde vært innmari praktisk, altså. :ja:


#20

Fjonken sa for siden:

mofe's kakediett.. Den kjøper jeg.. ! Når kommer boka?:p


#21

Melania sa for siden:

Mofe det hadde vært noe for meg! En kake diett :D - jeg kunne egentlig (nesten) bare ha levd på kaker og andre søte saker.

I kveld skal jeg forresten lage ostekake til 17 mai. Det blir NilleIsets ostekake (kombinasjon av kakene deres) og oppskriften blir da som følger:

NilleIsets ostekake
Ostekrem
3 dl kesam 1%
225 gr (1 beger + litt til) kremost naturell light
1 boks kremfløte
1 dråpe vanilje essens
Gele laget av 1,5 dl funlight mystery saft (tropisk ananas smak) 1 dl vann og 5 gelatinplater

Bunn: ( måtte øke litt for å dekke bunnen i formen min)
125 gr Mandler
1 ss splenda
125 gr valnøtter
60 gr smør

Gelelokk:
Confecta lime gele

Jeg bruker også tupperware ostekake form, og da går det som en lek :) (ja jeg har huset mer enn fullt med TW ettersom jeg er gammel forhandler og salgsleder )


#22

nøtta sa for siden:

litt sånn krise på gang her, jeg skal bake ostekake til i morra men glemte kremfløte :eek::eek::eek::eek: erre muuuli sier bare jeg

men jeg har philadelphia ost, kesam og rømme .....

kan jeg få litt nødhjelp her nå ?

:o:rolleyes:


#23

Melania sa for siden:

Ja da jeg tror det går helt ok å bytte ut fløte med rømme (krem), men nå er ikke jeg noen ekspert altså ;)

Jeg var jo så redd for ostekake, men som alle sa så er det egentlig lett - jeg tror de skal litt til å misslykkes uansett hva du bruker i oppskriften.

You go girl! :D


#24

Nille sa for siden:

Litt seint kanskje, men siden kremfløten i de fleste ostekaker skal piskes stiv og det ikke går an å piske rømme (som forresten smaker helt annerledes enn kremfløte) tor jeg nok ikke at det vil funke.
[color=purple][/color]
Men nå har du vel forsøkt ? Rapporter da !


#25

nøtta sa for siden:

hei nei har ikke fosøkt enda ....:o blir vel en liten nød tur ned på 7/11 tenker jeg !

ellers blir det sukkerfri gele med bringebær og mørk sjokkis samt nøtter ! satser alt på en "sukkerfri" 17 mai, første gang i mitt liv :eek:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.