Leste i går inne på DinBaby at dere anbefaler cavalier produkter som er søtet med maltitol. Jeg fikk dette anbefalt på helsekost når jeg var gravid. Levde da lavglykemisk pga høy risiko. De to gangene jeg spiste en av disse marsipanene fikk jeg neste dag utslag på sukker i urinen på kontroll.
Jeg stiller derfor spørsmålstegn til hvor riktige disse produktene er på en karbokontrollert diett og følte jeg burde si fra.
Atkins fraråder på det sterkeste at en bruker maltitol og andre sukkeralkoholer i Introduksjonsfasen. Jeg har lest på noen engelske sider at de fraråder folk å bruke det før de er ferdig med vekttapet... Men det blir jo opp til den enkelte...
Hva som står på Din Baby vet jeg ingenting om, her har jeg fått med at det frarådes i introduksjonen. Da det kan i noen tilfeller påvirke ketosen. ;)
Jeg fikk forresten ingen reaksjon på blod eller urinprøver når jeg spiste marsipan søtet med fruktose. Det er jo heller ikke å anbefale i ketose. Jeg reagerte heller ikke på mørk sjokolade (86%) kun kp cavalier sin marsipan.
Ved testing av glykemisk indeks av sukkeralkoholer, skiller maltitol seg negativt ut. Sjokolade med maltitol har GI omtrent som vanlig melkesjokolade. Men så er det mer tannvennlig da. Laktitol, xylitol m.fl. har GI rundt null, og derved ingen blodsukkerstigende effekt. Matvareindustrien kommer sikkert til å prøve å bytte maltitol mot f.eks. laktitol. Sjokoladen Stella har allerede gjort det, og er i tillegg den beste sjokoladen! Søtet med laktitol, polydextrose, aspartam og acesulfam K. :)
Stella-sjokoladen har jeg kjøpt på Shell, Mix-kiosker og noen innvandrerbutikker i Oslo. Finnes i blå plate (melkesjokolade) og grønn plate (med hasselnøtter). Veldig god! Nyeste nytt om maltitol (i.o.m. det var det denne tråden startet med...): Maltitol har testet sin GI til å være 25. Så det var da ikke helt ille.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.