< Tilbake til oversikten

Delfiakake

#1

Kristian sa for siden:

Jeg komponerte min egen delfiakake på påskeaften. Piska 6 egg, smeltet 250g delfiafett, en pakke med kakao (250g) spedde jeg ut med kaffe og kokosmasse så hakket jeg opp nøtter og mandler som jeg fordelte lagvis i brødformen og så pyntet jeg med sesamfrø, solsikkefrø og linfrø på toppen. Helt uten søtstoff selvfølgelig, men kaken ble så lekker at svigermor tjuvstartet med en skje, det ble med den skjeen.
Da kaken kom på bordet klarte ikke svigerfar å dy seg, han fikk en teskje og han skar grimaser.
Dagen etter fikk vi besøk av godt voksen dame og også hun ville smake av det jeg hadde på tallerkenen, jeg advarte henne om at hun ikke kom til å like kaken men jo det mente hun for hun var vant med mørk sjokolade og sånt. Jeg skar opp ett lite stykke til henne og sa at hun skulle få mer etterpå hvis hun likte kaken. Får jeg ikke mer enn det lille stykket utbrøt hun.:D Men heller ikke hun klarte å spise uten grimaser, selv med sukker på strevde hun med å få ned kaken.
2.påskedag ble vi bedt bort på kaffe og da tok jeg med ett kakestykke til meg selv og jeg syntes kaken fortsatt var god. Da ble kameraten min fristet og ville smake. Han fikk ett lite stykke tilsvarende to-tre teskjeer men alt sammen gikk rett i søpla. Han klarte det rett og slett ikke.
Dette er beste lavkarbokaken jeg har smakt fordi den ikke inneholdt soya eller kunstig søtstoff. Hadde med ett stykke på jobb nå og jeg syns den er god fortsatt, det siste stykket jeg har hjemme skal jeg spare til helgen:)


#2

Summer sa for siden:

:eek: Det hørtes sterkt ut! Skjønner godt de slet med å få det ned.

Men så kjekt at du har funnet en kake som du liker og som ikke er noe kunstig søtstoff i. :)


#3

Fjonken sa for siden:

Tror ikke du får noen storm av forespørsler om oppskrifter på den der. Tror heller ikke jeg hadde klart å pælme nedpå delfiakake uten søtning i.
Men all respekt til deg som faktisk klarer det og tilogmed synes den er god.. Du må ha noen rare smaksløker du..:p


#4

Anne sa for siden:

:eek: :p Bare kakao.... Så fint at du liker den.:)


#5

guro sa for siden:

Med litt stevia i hadde den vel blitt god også, eller? :)


#6

Kristian sa for siden:

Stevia hadde hadde sikkert gjort den bedre, men jeg ønsker ikke å trigge smaksløkene med søtt for da er det så lett å sprekke med hele kakebordet:o og hver kveld etterpå.
Blir ikke noen sprekk på meg før konfirmasjonen 13.mai. Og da bare for å øke forbrenningen.:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.