Hege_ sa for siden:
Tenkte det var min tur til å dele en oppskrift. Denne har jeg laget mange ganger og den er like god hver gang. Gjort på ca. 20 minutter.
Kjelen må ta ca. 2 liter
Til 4 pers. trenger man:
4 kyllingfileter
1 litt stor løk
1 litt stor rød paprika
4 dl kyllingfond/buljong
1 bx røde bønner (hell av den seige gugga de ligger i)
1 bx hakkde tomater med chili
Salt
Pepper
Tørket persille
Del kyllingen i ca. 1 cm store terninger.
Hakk løken, ikke for smått.
Del papirkaen i ca. 1 cm store biter.
Lag buljong av 5 dl vann og 1 buljongterning (det som står på pakka)
Stek kyllingen litt på alle sider
Ha i løken og paprikaen sammen med kyllingen og stek blankt.
Hell av ca. 1 dl. av buljongen, mindre om den har kokt en stund.
Ha 1 bx tomater m/chili oppi buljongenkjelen.
Ha i 1 bx røde bønner.
Ha i kylling, løk og paprika.
Krydre etter smak.
Kok ca. 10 minutter.
Server med brød for de som vil ha det.
Dersom man vi ha den sterkere kan man så klart ha i fersk chili, kajennepepper osv.
Har laget denne med stekt laks også, funker kjempefint. Da har jeg brukt grønnsaksbuljong av den enkle grunn at det var det jeg hadde i skapet. Jeg steker fisken helt til slutt og legger bitene direkte i hver av de dype spisebollene. Heller resten over. Dette fordi fisken ikke skal koke helt ihjel. Har ikke prøvd med kjøtt, men funker sikker det også.
God middag!