< Tilbake til oversikten

Hvordan bruker dere stevia?

#1

Vigdinil sa for siden:

Heia!

Nå har jeg bestilt stevia og lurer på hvordan forholdet er til bruk i kaker og søtning i forhold til natreen. Hvor mye skal man f.eks. ha av stevia i forhold til ei teskje natreen? Forstår det slik at det er meget søtt og at det skal lite til. Vet ikke om det kommer noen bruksanvisning med, så takk for alle svar;)


#2

mofe sa for siden:

Jeg har nettopp fått meg Stevia - har ikke brukt den enda, men smakte på den med lillefingeren, og det er veldig veldig søtt. Mener det står at man skal bruke en 1/2 ts - men man må prøve seg frem.

Ellers kan du titte her, det er etter søk på "stevia" her på forumet;

forum.lavkarbo.no/search.php?searchid=305184


#3

Fjonken sa for siden:

Hvor får man tak i dette Steviastoffet?



#5

Fjonken sa for siden:

Ok! Takker!:)


#6

Vigdinil sa for siden:

Heia! Denne pekeren sier bare "sorry, no matches".... men jeg kan jo prøve å lete selv:)


#7

Vigdinil sa for siden:

Jeg vil bare si at det er ikke lett å finne frem noe o hvordan man bruker stevia, så jeg håper at noen av dere som bruker det kommer på bannen her og forteller lit om hvordan det kan brukes:) :) please:o



#9

guro sa for siden:

Jeg bruker den i pannekakerøra, foreløpig ...


#10

mofe sa for siden:

Hmnei, den linken funka visst ikke.

Men jeg har nå brukt Stevia noen ganger i smoothien. Til 3 dl smoothie bruker jeg sånn rundt 1/3 ts.. om det sier noe?

Det vil vel bety at om jeg bare kommer til å bruke Steviaen i smoothie, så har jeg vel nok til noen års forbruk.. og jeg har.. skal vi sjå.. "løpe til kjøkkenet"

12 oz - 336 gram. Min heter forresten NuStevia og er kjøpt i USA.

:)


#11

Fjonken sa for siden:

Stevia kan du vel bruke i alt som trenger litt søtt. Bakverk og desserter og is.. ikke minst!


#12

mofe sa for siden:

Men er Stevia varmebestandig (eller hva det heter..). Dvs. er det en spesiell temperatur den ikke kan gå over, for da blir den vill og gal og giftig? :o

(Det høres veldig ulogisk ut altså, I know - siden det er en urt og sånt, men jeg må nå bare spørre.)


#13

Vigdinil sa for siden:

Takk for all interesse. Ja, jeg lurer også slik som Mofe på bruksområdet for stevia, som f.eks. om den kan brukes i varme retter, kaker osv. Se også tråden om splenda, der har jeg spurt om forskjellen på stevia, splenda og natreen:) :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.