Denne kan ikke beskrives engang - må bare oppleves! SMELTER ¨på tunga!
Ingredienser:
250 g sjokolade (sukkerfri el 70 % eller mer)
2 ss sirup (dette kan en leve med, i en hel kake)
6 dl kremfølte
4 ts instant kaffepulver
1 ts malt kanel
kakaopulver (100 %) til å drysse over
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med 1,5 dl fløte og 2 ss sirup - ikke bruk for sterk varme så det svir seg. La avkjøle til ca 40 grader.
Mens du venter, kler du en springform med bakepapir el plastfilm (kaken skal ikke i ovnen)
Pisk fløten, kaffepulveret og kanelen - MEN IKKE STIVT! Den skal være som tjukk milkshake - Når fløten renner fra vispen skal sporet den etterlate forsvinne etter ett til to sek.
Bland sjokoladen og kremen forsiktig, vær lett på hånden. Rør med metallskje til konsistensen er myk og lett.
Hell røren i den kledde formen, og glatt ut overflaten med baksiden av en skje. Sett kaken i kjøleskapet, og la den "sette" seg en times tid. La gjerne stå over natten (men da må formen være dekket med plastfolie).
Åpen springformen, fjern forsiktig sidene. Legg et serveringsfat over kaken, vend opp ned, fjern springform-bunnen og alt bakepapiret / plastfilmen. Dryss kakaopulver (gejnnom en sikt, så den ikke klumper) over. Server kaken kjølig i tynne skiver.
Dette smaker som en blanding mellom sjokolademousse og sjokoladekake - virkelig ubeskrivelig god - og den SER sinnsykt fristende ut også!
PS - oppskriften er å finne i siste nr av SPIS BEDRE.
For å variere kan man droppe kaffen og i stedet røre inn to ss revet appelsinskall (kun det gule)
Da kan man gjerne toppe med noen appelsinskall-strimler for å pynte opp.
Nå som det er påske og alt er det jo lov å skeie ut littegranne.... Men ikke lag den når du skal være alene noen dager - da har du plutselig spist hele selv, hehe.
Overskrifta stemmer på en prikk - denne var bare helt SINNSYK god! Ble rost opp i skyene av folk som ikke liker sjokoladekake til vanlig... det eneste problemet var at ettersom temperaturen steg (fra kjøleskap til romtemperatur) ble den noe utflytende i fasongen - men smaken var det ikke noe i veien med!
For ordens skyld: jeg byttet ut kanel med en god dæsj konjakk :D mmmmm....
Så flott at det var vellykket!
Kanskje den fløt litt fordi det sikekrt var litt høyere væskeinnhold med konjakk som tilsetning i stedet for kanel? Det er jo mulig.... Jeg har lyst å prøve med en liten dæsj chili, jeg...
Jøss hva dere vet..og kan..
jeg må ha misset noe ett eller annet sted i verdenen av oppskrifter..
sjokolade med chili..aldri aldri har jeg hørt om den kombinasjonen.:eek:
Jeg liker chili..men kombinasjonen..hmm..
Den står fortsatt i kjøleskapet gitt..Ikke blitt stiv enda...
Bytta fra nederste hylle til øverste da, så kanskje det går litt fortere..Tyvsmakte litt da, og den var veldig sterk på smak!....Men virker lovende..Regner med smaken blir litt svakere, når kaken har satt seg litt:)...
Kommer tilbake med rapport...
FY FLATE kor god!!! Nam nam nam! Eg droppa sirupen eg då, og heiv kaka i frysen... Men røra var berre supergoood!!!
Og så ikkje så mange karb i den heller... når du ser vekkifrå sirupen sjølvsagt!
Nam nam nam! No vert det NULL problemer med å gå i selskap, no når me kan ha med denne!
De selger en knallgod mørk 70 % kakao-sjokolade med chili i helsekosten. Hvit pakke med hjerter på.
Chili og sjokolade er jo helt vanlig i sydligere land. Kombinasjonen altså. Jeg ser ofte chili som en ingrediens i både franske og spanske sjokoladekaker, feks.
Ingen som har regna ut hvor mye karbs det er i denne? Har veldig lyst å lage denne, men må nesten vite hvor mye karbs det er. Er ikke noe flink på slike regnegreier nemlig.... :o
Noen som har laget denne med nøttebunn under?
Skal i bursdag til broren min på lørdag og tenkte på å ta med noe som jeg, min far med diabetes 2 og min samboer på lindberg også kan spise (skakke være lett sier jeg bare :D )
Og har testet denne på bursdagsbarnet før for han elsker sjoko-mouse kaker, derfor har jeg lyst til å prøve en ny vri på den.
Jeg regnet på det (med utgangspunkt i Freia Premium 70% for den hadde jeg i skuffen). Med sirup gir hele kaka:
KH: 125,5 g
P: 29,6 g
F: 349,3 g
Kcal: 3764
Uten sirup blir karboinnholdet 94,9.
Kanskje ikke helt superlavkarbo, men den høres jo utrolig god ut :)
Ok, takk skal du ha - så si 95 karber, og så er det 8 biter i kaken... hmm nesten 12 karber per stykke... ikke noe for en ketolysetilhenger, med andre ord. :nei:
Hvor viktig er sirupen, egentlig? Dumt å kjøpe en hel boks sirup (den er jo billig men allikevel) bare for å bruke 2 ss, jeg bruker jo ALDRI sirup ellers.
Ja det skal jeg gjøre. :D Men det blir ikke i dag, for nå har jeg bakt en annen sjokoladekake (nøttesjokoladekaken min her inne). Huff, og så på en tirsdag da. Man blir virkelig søtsyk av å gå hjemme i barselpermisjon. Fnis.
Den er ikke så mye å se på.:p
Ser ut som en litt kompakt sjokolademousse. Men jeg kan også skrive under på at den er sinnnsyyykt god. Jeg bakte Black sundag nettopp, fordi den er så i vinden på forumet her for tiden. Den var god nok, men denne er mye bedre.
Jeg har nettopp satt denne kaken i kjøleskapet! "Deigen" var veldig god, gleder meg til å smake den ferdig :p Lørdagskos...sammen med kokosboller :D Føler at jeg virkelig skjeier ut i dag, altså :o
Denne lagde jeg i helgen, og den var så fantastisk god at jeg simpelthen MÅ lage den igjen neste helg (hvis jeg klarer å vente helt til helgen da... :liste: ).
Da skal den testes med kremfløte/vaniljekrem og jordbær. :hungry:
Vanlig "høykarbo" sjokoladekake er knusktørr i forhold!
Jeg har tenkt å lage denne kaken i dag så jeg har et alternativ til kakebordet jeg må stå ansikt til ansikt med i morgen, men jeg har et lite spørsmål.
Kaffepulveret, har dere andre brukt det som er helt vanlig, med litt "store" klumper? Jeg har kun den espresso-instant saken, som er fint pulver. Den er vel endel sterkere enn vanlig kaffe, men siden jeg ikke er en kaffedrikker har jeg egentlig ikke peiling. Den espressoen skal i hvertfall blandes ut i 0.75 dl vann (1 ts.), for å få ferdig kaffe. Jeg regner jo med jeg kan bruke dette pulveret i kaka, men må jeg da bruke mindre av det?
Jeg er litt håpløs på kjøkkenet, så jeg er for usikker til å gjette, har jo bare ett forsøk :p Jeg lurer også på om noen har tips til noe annet jeg kan pynte kaka med? I "verste fall" kan jeg vel bare raspe opp restene av sjokoladen jeg bruker i oppskriften, gidder ikke kjøpe kakaopulver kun for én gangs bruk :)
Det blir nok ikke bare en gangs bruk når du først har smakt denne kaka, eller moussen som jeg synes nærmest det er.:p
Jeg har ellers tidligere pyntet med hele små chilli. (Da har jeg hatt litt chillismak i kaka også så klart)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.