< Tilbake til oversikten

Fjonkens vannbakkels

#1

Fjonken sa for siden:

Ja, det er faktisk mulig å lage lavkarbo vannbakkels.

2 dl vann
75 g smør
70 gr QQ bakemix
3 egg
1 ts bakepulver

Kok opp vann og smør. Hell i alt mel og bakepulver og rør kraftig til dette blir en grøt. Kok opp under røring. Avkjøl en smule. Visp eggene lett sammen og ha i røra. Rør kraftig. Nå blir grøten temmelig suppeaktig. Helles i muffinsformer ( halvfulle ) og stekes i forvarmet ovn på 220 gr i ca 15-20 min til de er lysebrune. Avkjøles. Lirkes ut av formene (sitter godt fast i bunnen) og deles i to. Fylles med pisket krem og bær, eller Isetfromasj eller reker og majones, eller gele, eller hva du måtte ønske.

Blir ikke hule slik som vanlig vannbakkels, men smaken er nøyaktig den samme.

Hele deigen inneholder 22,8 karber. Jeg fikk 12 muffinsporsjoner av dette til 1,9 karb pr stykk. Fyllet må karboregnes i tillegg.

Bon Appetitt.


#2

Georgine sa for siden:

De høres veldig gode ut :D Men hva er QQ bakemiks??


#3

Siljevanilje sa for siden:

signerer denne jeg, hva er det ?


#4

sirimor sa for siden:

Jeg og, hva er det?


#5

Nille sa for siden:

Jeg tipper Atkins Quick Quisine


#6

Siljevanilje sa for siden:

er det ikke det som inneholder masse gluten???


#7

Georgine sa for siden:

Jeg ble ikke så veldig mye klokere altså :o


#8

Nille sa for siden:

Atkins Quick Quisine(TM)-bakemiks
Bytt ut mel med Atkins Quick Quisine(TM)-bakemiks
med reduserte karbohydrater i dine favorittoppskrifter, og nyt deilige næringsrike pannekaker, scones, brød, og mye mer! 3 g netto karbohydrater pr. porsjon.

Passer for fasene 1 - 2 - 3 - 4.


#9

Fjonken sa for siden:

Helt som Nille sider ja.. Jeg glemte i farten å skrive AQQ. Og jeg regnet med at folk flest visste hva jeg mente..Sorry!


#10

Aadi sa for siden:

kopiert...hva fyller du med ?
tror jeg vil prøve denne.


#11

Fjonken sa for siden:

Jeg har laget Isetfromasj og tenkte å bruke det, men som nevnt øverst i tråden er det en rekke ting en kan fylle med.. alt fra piska krem med bringebær til reker og majones.. Is er trolig en vinner.. !


#12

Karin sa for siden:

Oi oi... Du milde, dette så snacksy ut ja... Og det nærmer seg 17. mai. Tror jeg må lage meg en samleside nå snart.

Det er til og med jeg som skal ha familien her den 17., og halvparten går nå på lavkarbo... Og resten tåler ikke melk, men nå har jeg nok "ammunisjon" (Les: ideer og oppskrifter)...


#13

Georgine sa for siden:

Hmmm... denne blir jeg nok til å prøve :D


#14

Iset sa for siden:

MMMM :sikle:

Jeg har smakt Atkins sine vannbakkels, de er knallgode. Kjøpte en pose på hjemmesiden hans for halvannet år siden, den inneholdt MYE så den varte veldig lenge. Søte, vaniljesmakende luftige deilige vannbakkels! Drysset bare pulveret over stivpiskede eggehvitter og satte dem på bakeplate. Superenkelt.

At de måtte slutte å selge 2/3 av det som var på hjemmesiden altså, jeg blir så irritert!!!!

Men disse skal jeg prøve. :)


#15

Fjonken sa for siden:

De er nå prøvd ut med Isetfromasj.. Skikkelig digg. De fungerer også utmerket som frokostrundstykker.


#16

Stella sa for siden:

Er det bakemixen der gjør at smaken blir så rar?


#17

Nille sa for siden:

:ja: Det er soya i den, sannsynligvis den du kjenner smaken av. Du kan bli vant til den sies det.....


#18

luringen sa for siden:

med masse krem og bringebær så kjenner du ikke det vettu...


#19

Fjonken sa for siden:

Et nytt anvendingsområdet har blitt oppdaget.. Disse vannbakkelsene fungerer utmerket som ferdigporsjonerte rundstykker.. Og smaker helt greit med vanlig pålegg også..


#20

Melania sa for siden:

Vannbakkels er kanskje noe av det beste jeg vet.......


#21

siljesfremgang sa for siden:

Går det ann å bruke noe annet enn aqq? Ville prøve disse, men mangler jo seff aqq...:o


#22

Shadow sa for siden:

Får man kjøpt AQQ i butikk, eller kun på nett?


#23

Photobscura sa for siden:

Det tror jeg nok har gått ut av produksjon for leeeenge siden ... Uansett er det helt uhørt å lage vannbakkels uten vanilje, etter min mening. :cool:


#24

Photobscura sa for siden:

Hva med å prøve f.eks. denne istedet?
Vannbakkels heter eclairs eller profiterolers i det store utland. :)


#25

Carisma sa for siden:

Vanlige i vannbakkels? Det har jeg aldri hørt om engang. :eek:

Eller bare oopsier med søtning.


#26

Shadow sa for siden:

Hi hi, sånn går det når man leter og leser i gamle tråder :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.