Sorry Paprika, klarte å slette innlegget ditt (det var dobbelt og så slettet jeg visst begge :o )
[color=purple][/color]
Men her er hva du skrev, og svaret mitt !
[color=purple][/color]
Det skal være finmalt "mel". Bokhvete er ikke korn i det hele tatt. Har ikke noe med hvete å gjøre heller.
Det er en vakker ettårig urt som vanligvis blir ca 40 cm høy. Den tilhører gressfamilien og er en fjern slektning med den rabarbraen vi finner i havene våre. Den har små hvite til rødhvite blomster i kvastliknende klaser. Den trekantete frukten som blomsten utvikler seg til, og som er den som spises, er egentlig en nøtt som har en søtlig smak. Og den tørkes og males til mel......
66 netto karber pr 100 gram - altså relativt høyt, så det lønner seg ikke å bruke i store mengder om du er på Ketolyse eller Atkins Induksjon. Men at det er sunnere enn hvete er det ingen tvil om. Jeg bruker 50 gram i brødet mitt, og da blir det lite pr skive. Vet ikke om det er like lurt i vafler som sagt, men det kommer jo an på hvor mye du tåler.
Itt no te pes, og takk for svar! Jeg tok ikke sjansen på bokhvete, jeg. Prøver den andre oppskriften med CC, smør kanel osv. Det skal være litt havre i den, men jeg tar heller litt sammalt grovt hvetemel fordi det har mindre karbs.:)
Hei dere der ute i lavkarboverdenen:) . Nå lette jeg etter tråder med "bokhvete-temaer". Fant denne her fra Nille. Men jeg er litt forvirret, for Nille refererer til at bokhvete har 66 netto karber. Men på www.helseshoppen.no/symptom_register.cfm?id=34000 der står det at bokhvete inneholder 20 gr. karbo pr 100 gr.
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare: 20
[b][/b] Hva stemmer? Jeg skjønner at Nille har tallene fra at sted, men hvordan går det an at det står forskjellige ting tro? Noen som kan svare på dette? Har nemlig en svigerinne som skal begynne på lavkarbo, hun er allergisk for hvetemel og soya så jeg leter etter alternative brødoppskrifter UTEN soya for henne. [color=#8b0000][/color] På forhånd takk for svar:)
[color=darkred][/color]
[color=darkred][/color]
[color=darkred][/color]
Hva med myseprotein? Jeg erstatter soyaprotein i vaffel- og brødoppskrifter med myseprotein fordi jeg ikke vil ha i meg så mye soya. Muligens noe mer karber enn i soyaprotein, les på boksen. Og myseproteinet må være som mel i konsistensen, har lest et sted at det kan være litt forskjellig konsistens. Jeg kjøpte mitt på helsekosten.
Det er så enkelt som at jeg alltid regner det karbeinnholdet produsent oppgir på pakka. På Nutana sin pakke står det klart og tydelig at det er så mye karber i. Nutanas Bokhvetemel er produsert i Danmark og følger EU-standard på merking. På forrige pakka jeg hadde sto det 66 gram karber og allerede fratrukket 10 gram fiber. På den jeg har nå står det ikke fiber oppgitt og karber står som 76. Så det er faktisk mulig at bokhvetemelet faktisk har MER karber enn jeg trodde. I tillegg dobbesjekker jeg med Fitday, - og er svaret samsvarende med hva som står på pakka regner jeg med at det er korrekt.
Det er mulig det finnes andre bokhvete typer som er "renset" og inneholder mindre karber, men det holder jeg som svært lite sannsynlig. Det er også mulig at fiberinnholdet er høyere og at de feilaktig har trukket fra allerede fratrukket fiber (etter EU-standard er fiber alltid fratrukker selv om det oppgis på pakka). Jeg vet ikke hvor helseshoppen har fått opplysningene sine fra, - men det er jo ganske alvorlig om de oppgir så feil næringsinnhold.
Jeg har sendt en mail til Norsk Bokhvetedyrkerlag og spurt om de kan hjelpe med klargjøring.
Hei Nille! [color=darkred][/color] Tusen tusen takk :) for at du hjelper med og finne ut av dette. Jeg setter store spørsmålstegn ved at produsenter oppgir så forskjellige kh i forhold til andre like produkter. For hvem skal man stole på da? I mellomtiden, for og være sikker, må man nesten gå ut i fra at det er det høyeste kh som er oppgitt som stemmer for ikke og ødelegge for seg selv. Men synd er det jo, for er det ikke riktig det som står blir man jo frarøvet matvarer som kunne beriket ens kosthold på en effektiv og god måte. Så her har produsentene et reelt ansvar for og merke sine produkter på en riktig måte, slik at deres kunder kan ha tillit til at det som står er korrekt. For hvis de slurver med èn ting, hva slags garanti har vi for at de ikke slurver med andre ting i innholdsfortegnelsen? Jeg tar ingenting for gitt lenger, men prøver allikevel og navigere meg så godt jeg kan gjennom jungelen av alt som kan hjelpe meg til og fortsette på denne livsstilen. Takk for innspill til alle som skrev her:D Hilsen meg
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.