Derfor har jeg prøvd å lage litt annen frokost. I dag lagde jeg pannekaker med soyamel, creme fraiche, rømme (Vi hadde ikke CC) og egg. Fyttikatta, det var ille!:eek:
CC er ingen favoritt, så jeg tror ikke jeg klarer å tygge i meg et halvt beger blandet med diverse, men i en eller annen rett er det nok godt.
Jeg ser at det finnes forslag til havrepannekaker og andre ting med havregryn i, men det er da vitterligen ganske mye karbo i havregryn? Jeg er på Atkins, og skal ikke ha mer enn 20 - 25 gram karbo om dagen, så jeg har ikke lyst til å bruke opp alle på frokost:(
Jeg hater proteinpulver, og de shakene fra Atkins smaker jo helt j... de også. Jeg må være den mest kresne i verden. Er det noen som kan ty til litt førstehjelp? Frokost har blitt et hat-måltid. Jeg orker ikke et eneste egg til. Jeg har prøvd et par oppskrifter her inne, blant annet de muffinsene med mandler og ost... heller ingen høydare her i huset. Den oppskriften på appelsinmuffins ser jo helt himmelsk ut, men det er jo ikke akkurat frokost. Det får være måte på hvilke vaner jeg skal lære ungene.
Håper noen kan hjelpe meg:o
Og forresten, hvor finner dere de fine skalaene som sier hvor mye dere har gått ned i vekt og sånn? Jeg har vært inne på tickerfaktory og sett, men ikke funnet det?
Hvorfor ikke spise middag til frokost? Vi er jo blitt "opplært" til at alle måltidene skal være forskjellige, men hvorfor skal de egentlig det? Koteletter eller laks til frokost går helt utmerket det, så kan du ta pannekake eller noe annet til middag, kanskje en suppe med godt med fløte i?
Så lenge det er sunt så ser jeg ikke problemet med å spise hvasomhelst til frokost. Hva med en tallerken full av feks røkt skinke, deilig ost i skiver/staver, agurk i staver, oliven, fetaost... Avokado? Selleri?
Lag feks fete kjøttkaker/kjøttboller og spis til de måltidene du vil. Dypp dem i tzatziki (laget på seterrømme, smaker knallgodt) eller rømme tilsatt krydderier eller diverse.
Stek feks kjøttfulle pølser (Lidl har lavkarbopølser men de er jo dyre da..) og ha eggerøre til? Eller spis kalde krydrede koteletter med kryddersmør eller rømme? Kaldt kjøtt er jo digg!
Kald kylling? Grillkylling er digg, eller du kan steke opp noen fileter og spise dem kalde i stykker? Med fetaost til eller med smeltet ost over?
Her går det i rekecabaret med rekesalat til frokost, og ferske reker sitron og majones. Av og til slår jeg til med røkelaks og salat. Så har vi skinkevarianten på en seng av salat og med et teppe av smelta ost over. Kalde og varme kyllinglår. Beefburger/kyllingburger med diverse. Tacokjøttdeig med salsa og diverse. Kjøttkaker med stekt løk. Kokosmelkkakao som start på dagen. Fett godt og mektig. Albertinevaffler.. Uten søtning og med Taffelost som "pålegg". Albertinepannekaker med diverse ost og kjøttpålegg som pålegg.
Har sogar hatt Isetfromasj til frokost. :D Bare fantasien setter grenser? Diverse salater. Diverse middager.. til frokost!
Eller prinsessebrødet. Smaker som fiberrik omtrent men har bare ca 1 gram karbo per skive! Jeg tørker dem i ovnen på 100 grader i 5 timer, så blir det knekkebrød. Kjempegode!
Jeg kan også bli lei av egg, men bare hardkokte, bløtkokte egg tror jeg aldri jeg går lei av. Bløtkokte egg er noe jeg har gått over til etter at jeg begynte med Atkins diett.
Her er de brødoppskriftene jeg har lagret herfra.
Grovt soyaproteinbrød er nabo-brød (oppskriften er fra naboen til Torkil fra ketolysekuren .
Grovt soyaproteinbrød
5 egg
0,5 dl. rapsolje (eller annan olje)
1-2 ts LO-salt eller seltin.
2 dl. sæterrømme eller mat yoghurt
2dl. vatn
1 ss bakepulver
100 gr. kruskakli
100 gr. sesamfrø
100 gr. linfrø
50- 100 gr. valnøtter eller solsikkefrø
175 gr ketolyse soyaprotein
Steikast på 175 grader på midterste rille i 50 min.
Når brødet er kaldt , del det i 2. Frys halvparten . Oppbevar resten
i kjøleskåp.
Prinsessebrød 2
4 egg
2,5 dl creme fraiche
0.5 dl rapsolje
1,5 ss bakepulver
50 gr fibrex (sukkerroefiber)
60 gr kli
45 gr solsikekjerner
30 gr hakkede valnøtter
160 gr (pga nøttene) 60 min
GROVT NØTTEBRØD - berbeidet fra nabobrødet
5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)
Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er
litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og
hell i form dekket med bakepapir.
Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.
Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger
det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i
skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og
legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i
plastpose i kjøleskap til de er spist.....
Tusen takk for fine svar! Nå ble jeg glad. Skal nok prøve litt forskjellig:) Jeg fikk laget en kjempefin Ticker, Iset, men jeg er så grønn at jeg ikke vet hvordan jeg skal få lagret den inne på profilen min? Jeg skjønte at jeg skulle kopiere og lime inn, men hvor?
(du kommer dit hvis du går til kontrollpanel og endre signatur. Ta en kikk på kontrollpanelet der, så ser du at det er en del andre ting der også , som f.eks å abonnere på tråder du er interessert i )
Når du har laget tickeren må du kopiere den koden som står under BB code
Her er ihvertfall en post av Albertine med vaffeloppskrift forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8173&highlight=vafler
Jeg fant det ved å klikke på søk og så utvidet søk. Skrv inn vafler og så skrev jeg inn Albertine under brukernavn
Tusen takk, Trolljenta, både for hjelp med vaffeloppskrift og hjelp med tickeren. Jeg hadde kopiert feil kode, det var det som var. Nå blir det vaffler! Hurra! ;)
Ang. Prinsessebrødet - man får ikke tak i Fibrex i Norge, så jeg bruker det ikke. Bruker kun diverse frø (solsikke, linfrø, sesamfrø og kruskakli), rømme, olje, salt, bakepulver og egg.
Hei hei :)
Jeg er helt ny på dette, så jeg har ingen gode forslag å komme med.
Jeg er for tiden gravid (14uker på vei), så jeg kommer nok ikke til å starte på lavkarbo før etter at knøttet er født.
Man skal jo ikke slanke seg når man er gravid, men man spiser jo normalt når man går på lavkarbo... Noen som vet om det er skadelig på noen måte å drive med dette når man er gravid?
Ville bare si at jeg er veldig fornøyd med denne siden og synest det er supert at man har en samleside hvor man kan gå inn å finne flotte oppskrifter og inspirasjon :)
Jeg kommer nok sikkert ikke til å følge noen spesiell diett, og kommer ikke til å vere helt "hysterisk" og telle karbohydrater og slikt, men skal prøve så godt jeg kan å kutte ned der det går an.
Jeg er veldig glad i frukt og grønt, så det bare MÅ jeg ha :D
Trur eg leste en plass at det kan være sunt å spise mindre karbo når man er gravid, men at man ikkje skal ete så lite at man er i ketose. Trur at Annika Dalqvist seier at man skal øke litt på karbohydratane når man er gravid, men at det ikkje er usunt å spise lavkarbo når man er gravid. Veit ikkje om det hjalp. Har ikkje satt meg inn i det så nøye (sida eg ikkje er gravid eller har tenkt å bli det med det første :P )
Lykke til med både baby og lavkarbo :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.