I Atkinsboka står det 7,5 dl grønnsaker pr dag. Men jeg veier og regner og får da langt mer grønnsaker enn Aktins anbefaler uten å gå over 20 grensa på induksjon. Så hva er egentlig mest riktig. Desilitermetoden eller veie og regne og telle karbs? Desilitermetoden synes jeg er unøyaktig. Løst pakket står det i Aktinsboka, men når man stapper en hel løk i et dl mål får man høyere verdi enn om man finhakker løken først og så stapper den i dl-måleren. Så hvordan gjør dere andre det liksom?
En annen ting. Fett må til for å få sus på fettforbrenningen, men hvor mye fett er nok? Når jeg leser innlegg her på forumet så virker det som om alle ruller seg i fett hver dag. Spiser olje med ss og marinerer alt med meierismør. Kan det bli for mye fett? Hvor går grensa for når fettinntaket går fra sunt til usunt? Skal jeg bare pælme på eller bør jeg moderere meg?
Jeg vet bare hvordan jeg gjør det, for jeg har telt karber og la på meg, selv om jeg lå under 20 karber om dagen.... Nå trener jeg endel, siden jeg nå rir opptil 4 hester om dagen, så jeg behøvde litt flere....
Så jeg har gått tilbake til Skaldemans forholdstall.... 70% fett 20% proteiner 5 % karber.... Det funker veldig bra for meg.....
Jeg fyller på med MCT for å holde disse foholdstallene, for jeg fant ut at jeg måtte opp i mengde proteiner for å orke med all den treningen.... Så enkelte dager ligger jeg opp imot 40 karber, noe som har vist seg å fungere helt utmerket.... Går ned mellom 1 og 1,5 kilo i uken, noen ganger til og med litt mer.... Dette er vel en litt høy nedgang om jeg ser på hva mange mener, men legen sier det er greit siden det nok også er på grunn av mengden trening.....
Jeg bruker aldri litermål. Det er ikke mulig å måle hvor mange karber du får i deg med en slik målemetode. Amerikanerne bruker koppemål på alt mulig, og de har sin egen måte å gjøre dette på. Det er ikke oversettbart fordi de måler forskjellige matvarer på forskjellig måte. Det eneste korrekt for oss europeere er å bruke gram. Nå bruker jeg ikke den norske utgaven av boka heller da, - og dette er en av årsakene ;)
[color=purple][/color]
Bruk det vi har oversatt her i forumet:
[color=purple][/color] Tillatte matvarer på Atkins Induksjon
[color=purple][/color]
Der står det i gram også.
Spiser du det gode fettet i form av kaldpressede oljer, meierismør etc skal det mye til å spise for mye fett. Jeg tenker ikke engang på at jeg må spise fett, men ligger med et naturlig fettforbruk på rundt 70-75 energiprosent fett hver dag. (Skaldeman sin "anbefaling" er samme som Atkins og OE). Jeg bruker smør/cocosa pure (som ikke setter smak) når jeg steker, bruker forskjellige kaldpressede oljer i dressinger/marinader. Smør på "skiva"/ knekkebrødet, fløte eller creme fraiche i sauser, - og er ikke redd for fet mat i form av fisk eller kjøtt. Det er lettere enn du tror ! En ss olje veier 14-15 gram men kan utgjøre en stor del av energiprosenten. MCT olja er smakløs og passer til det meste (ikke steking). Den jeg kjøpte på apoteket smakte ikkeno. Den jeg kjøpte via Caxa smaker "noe" uten at jeg kan beskrive smaken. Jeg bruker av og til Cardini sine dressinger (Ranch eller Caesar) - gode og lave i karber. 30-40 gram på salaten.
[color=#800080][/color]
Det eneste fettet jeg ville begrenset (utenom tranfettsyrene) er meierifettet, spesielt det usyrnede meierifettet. Kremfløte viser seg å være en partystopper for mange dessverre.
Har kutta kremfløte i perioder, men uten resultat. Så for meg gjelder sannsynligvis ikke det. Men altså for å oppsummere.. Fett er ok.. bare å hive innpå.. Så sant det er av den sunne typen. Okidoki!! Takk Nille, nok en gang.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.