< Tilbake til oversikten

focaccia med soyaprotein

#1

Siljevanilje sa for siden:

går det an, her har jeg funnet en "vanlig" oppskrift.

Focaccia med oliven og salvie

Dagens oppskrift fra kokke-Lise gir deg gjærbakst fra Middelhavets kjøkken. (Nrk frokost tv)

Publisert 02.03.2004 19:23. 1 pk tørrgjær
1 1/2 ts sukker
2 ts salt
5 dl lunkent vann
ca 700 g mel
1 dl olivenolje

2 ss hakket frisk salvie
20 oliven, uten stener
1/2 dl olivenolje
grovt salt

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10-15 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfolie og hev den til dobbelt størrelse.

Slå deigen ned og form den som et rektangel. Legg den over på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Stikk oliven ned i noen av fordypningene og drypp oljen over. Dryss med salt og urter, dekk deigen med plastfolie og la den etterheve til dobbel størrelse.

Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.

2 ss friske urter kan erstattes med 1 ss tørkede.

Istedenfor oliven kan du bruke tørket tomat, eller begge deler

ok så med soyaprotein burde bli noe sånt

2 -3 ts bakepulver
litt splenda
2 ts salt
5 dl lunkent vann
ca 700 g soyaprotein ( det hørtes veldig mye ut)
1 dl olivenolje

jeg skal prøve dette på det nye kjøkkenet. monteringsfolka er her nå. dette blir bra.


#2

Torkil sa for siden:

Hei
700 gram soyaprotein
Det er enormt mye.

Jeg tillater meg å anbefale ketolyse pizzabunn som da lages tykkere og steker litt lenger.;
2 store egg, 1 ss olje, 1 dl vann, 1 ts oregano. 1a72 ts salt, 2 dl soyaprotein 1 ts bakepulver( med topp)

oliven, krydden olje ets som over. Stekes mitt i ovnen ved 200gr til den er feridig (tipper 10 min)

Vennlig Hilsen
Torkil:)


#3

Siljevanilje sa for siden:

ja jeg bare oversatte den oppskrifta jeg fant, men pizza bunn variasjon hørtes veldig ok ut. men 700 g er veldig veldig mye.

takk takk. :)


#4

Torkil sa for siden:

Hei
Hører gjerne om hvordan det gikk ???
Vennlig Hilsen
Torkil


#5

Siljevanilje sa for siden:

har ikke kjøkken nå, det skal monteres imorgen. så det blir gjerne focaccia på onsdag :ja: skal gi beskjes om resultatet. tror det blir bra, masse ferske urter og tørket krydder, og god olivenolje.

nammenam


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.