Siljevanilje sa for siden:
går det an, her har jeg funnet en "vanlig" oppskrift.
Focaccia med oliven og salvie
Dagens oppskrift fra kokke-Lise gir deg gjærbakst fra Middelhavets kjøkken. (Nrk frokost tv)
Publisert 02.03.2004 19:23. 1 pk tørrgjær
1 1/2 ts sukker
2 ts salt
5 dl lunkent vann
ca 700 g mel
1 dl olivenolje
2 ss hakket frisk salvie
20 oliven, uten stener
1/2 dl olivenolje
grovt salt
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10-15 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfolie og hev den til dobbelt størrelse.
Slå deigen ned og form den som et rektangel. Legg den over på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Stikk oliven ned i noen av fordypningene og drypp oljen over. Dryss med salt og urter, dekk deigen med plastfolie og la den etterheve til dobbel størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.
2 ss friske urter kan erstattes med 1 ss tørkede.
Istedenfor oliven kan du bruke tørket tomat, eller begge deler
ok så med soyaprotein burde bli noe sånt
2 -3 ts bakepulver
litt splenda
2 ts salt
5 dl lunkent vann
ca 700 g soyaprotein ( det hørtes veldig mye ut)
1 dl olivenolje
jeg skal prøve dette på det nye kjøkkenet. monteringsfolka er her nå. dette blir bra.