Hei! I ren frustrasjon søker jeg nå felleshjelp. Har holdt meg inne på dagboken min for det meste men nå føler jeg virkelig at jeg må ha hjelp for å finne ut av dette her. Jeg blir skikkelig demotivert, trist og fortvilet over hva som skjer her.
Jeg har gått på Atkins før, og hadd en vekttap på tretti kilo. Fungerte helt utmerket. Gikk jevnt og trutt ned i vekt bortsett fra helt på slutten hvor det gikk tregere. Jeg hadde så noen operasjoner, en rygg som ble litt dum, vekten gikk på igjen med ca. 10 kilo og jeg ble veldig lei av mitt eget speilbilde.Så jeg startet på nytt.
Nå har jeg holdt på i en måned. HAr gått på induksjon hele tiden. Motivasjonen min har vært på topp hele tiden da jeg skal ha mageplastikk om en måned. Jeg trener ca. 7-10 timer hver UKE. Kondisjon og styrke.
Jeg drikker for første gang i livet mitt nok vann. Dvs. 3 liter hver dag som er omtrent tre ganger mer enn hva jeg pleier å drikke. Og jeg drikker VANN. Ikke noe annet.
Jeg har holdt meg helt unna soya/frø/ "mel" i induksjonen. Jeg har forsøksvis også holdt meg helt unna koffein i perioden for å se om det kan gjøre noe.
Jeg har kuttet helt ut bruk av Ibux(som er det eneste sm.stillende jeg tåler) bortsett fra i dag hvor jeg trengte å ta en.
Forrige gang jeg gikk på Aktins, spiste jeg både Snuppelinebrød, drakk cola og tok smertestillende uten at det influerte på vekttapet.
Jeg har IKKE vannansamlinger i kroppen. HAr aldri opplevd platåeer i startfasen på Atkins som varer i fire uker.Jeg gikk ned to kilo første to ukene (dette var vann) men deretter ikke noe som sagt.
Jeg vet at hvis jeg øker treningsmengden så har det ingenting å si på vekttapet det heller. Har forsøkt på 21 timers trening pr. uke.
Jeg tisser på stix jevnlig og har vært i ketose absolutt hele tiden. Jeg føler at jeg gjør Atkins riktigere denne gangen enn forrige og likevel så skjer dette?
En frokost for meg består gjerne av egg og bacon samt agurk og fetaost.
Lunch består gjerne av kylling og litt grønnsaker, ost. Eller hamburger av karbonadedeig med ost og grønt.
Middag består av kjøtt eller fisk, grønt, cremefraiche sauser med champingnong. Eller rett og slett at jeg har spart alle grønnsakene mine og lager meg en gedigen feta og skinke salat.
Jeg spiser lite til hvert måltid. Blir for mett. Kjenner lite på sult følelse. Har en svært sjelden gang tydd til en atkins-bar hvis jeg har vært på farta og ikke kan ta lunchen min.
Spørsmål:
Hvis jeg spiser for LITE fett. Vil dette ha noe å si på vekttapet?
Hvis jeg spiser for lite generellt, vil dette ha noe å si på vekttapet?
Vil spising med tre timers mellomrom kunne booste forbrenningen min? (Vet at de bruker dette på f.eks. Grete Roede)
Er det noe annet jeg kan gjøre for å få litt gang i dette? Jeg mister jo helt troen på meg selv av dette.
for lite fett og for lite mat kan virke inn på stagnasjon.
du kan jo prøve å øke forsiktig på begge deler, husk alt er en vanesak. så begynn forsiktig.
Du skriver ikke hvor mye du spiser så det kan jo like godt være at du spiser for mye som at du spiser for lite. Jeg merker at når jeg spiser sjeldnere så har jeg vanskeligere for å gå ned i vekt enn når jeg spiser hver tredje time. Spiser jeg for sjeldent så spiser jeg ofte for mye.
I tillegg merker jeg at det hjelper å kutte ut småspisingen etter kveldsmaten. Blir du fysen så er det bedre å finne seg noe annet å gjøre.
Jeg mener altså at du bør spise hver tredje time, med omtrent like mye mat hver gang og ingenting mellom måltidene eller etter kveldsmat.
En skje olje rett før mat hjelper på fettforbrenningen;)
Det første som slo meg er at du trener 7-8 timer hver dag. For meg høres det altfor mye ut. Overtrening er ikke bra, men det er ikke det som er saken, saken er at jeg skjønner godt frustrasjonen din. Selv begynte jeg med lavkarbo ved nyttår og hadde tenkt meg 25 kilo ned, etter de første 5 kilo i løpet av en måned stoppet alt opp, og jeg har vektmessig stått på stedet hvil i 2 måneder...
Men, jeg har kommet til det, at det ikke er VEKTtapet som betyr noe, det er FETTtapet, for det er jo fettet som skal bort, ikke vekten, og når du trener såpass mye som du gjør er det ikke rart at om det tapte fettet erstattes av muskler, som jo veier mer, med andre ord, det kan godt hende du faktisk er slankere nå enn for 3-4 uker siden, men du er altså ikke blitt lettere av den grunn.
Og det er vel det jeg har kommet til nå som jeg selv står stille, at det ikke er vekten, men fasongen som får avgjøre hva som er riktig, og jeg vet hvis jeg endelig en dag kommer oppi den gamle buksa som fremdeles henger i skapet og som nå er altfor trang, da vet jeg at jeg har riktig fasong den dagen buksa henger litt løst på kroppen, uansett om vekten skulle si 10kg mer enn sist jeg var oppi den buksa.
Og dessuten, det beste vektttapet går SAKTE, da får kroppen tid til å omstille seg, og huden tid til å trekke seg sammen. Mister du vekt fort, er det ikke mest fett du mister, men kanskje mest muskler, og du vil jo helst se veltrent og fin ut, ikke tynn og skranglete.
Det er ihvertfall de tankene jeg har gjort meg i kampen med mitt eget platå. Jeg hadde et mål om at de 25 kiloene skulle bort i løpet av fem måneder...vel, kanskje det blir to år, hva vet jeg, men bort skal de, og jeg gir ikke opp fordi om det går sakte.
JA, Atkins og de fleste andre lavkarbo dietter funker ikke med for lite fett. For meg ser det ut som om du går Grete Roede/lavkarbo. Dvs. du spiser lavkalori/lavfett/lavkarbo. Erfaringer viser at dette ikke er noen god kombo og det er mange som har problemer med å ta av.
Det er ingen tvil om at lavkarbo funker aller best med høy fettandel.
[color=purple][/color]
JA, hvis du spiser for lite, - ikke nødvendigvis i mengde, men i fett og kalorier og karber så vil det absolutt spille inn på vekttapet. Kroppen din sparer på alle måter den kan. Tror bestemt at din har gått i sparemodus. Du spiser for lite kalorier (med erfaring fra GR vet du omtrent hvor du ligger ? Rundt 1000 ?), for lite fett (hadde du spist nok fett hadde du hatt nok kalorier også). Karbene ser ut til å ligge på et nivå rundt 20, så det er bra.
[color=purple][/color]
JA, det kan hende du vil booste ved å spise mindre og oftere, men jeg tror det aller viktigste er å omstille hjernen din til å akseptere at fett er OK. Tror den henger litt igjen i GR modus ?
[color=purple][/color]
Dette høres sikkert rart ut, men jeg lurer på om du kanskje trener litt i overkant i hva kroppen din har godt av. 7-10 timer hver dag / 21 timer pr uke ? Det var voldsomme greier. Kroppen kan bli skikkelig stressa av slikt. Og sett i sammenheng med hvor lite fett og kalorier du spiser er det ikke rart kroppen stanser opp og ikke vil ned i vekt. Jeg mener du ikke spiser nok til vanlige daglige aktiviteter, og med en slik treningsmengde er det spesielt viktig at du spiser ofte og nok !
[color=purple][/color]
Jeg har ikke løsning til deg kjære Carbokiller, men jeg tror iallefall mer fett og litt mindre trening vil gjøre seg. Jeg vet at du kan masse om dette kostholdet. Du har erfaringen. Det gjelder bare å sette erfaringene dine i system. Ikke vær redd for fettet og gi kroppen din en sjanse til å slappe av. 1-3 timers trening fordelt på en en eller flere ganger pr dag er mer enn nok. Og 3-4 ganget pr uke er også max. De fleste jeg kjenner som trener, trener 1.5 timer pr gang i snitt 3 ganger i uka. Det burde være nok !
[color=purple][/color]
Jeg er på vei ut dørene her og har dessverre ikke tid til å skrive/utdype mer. Men kanskje noen av momentene kan brukes til videre bearbeidelse ?'
Oi.. HJELP!! Snakk om skrivefeil da!!!:D Jeg trener 7-10 timer pr. UKE!!! Herrejesus.. som jeg hadde sett ut med samme antallt imer pr. dag da!!!:eek: Neida .. det er gj. snittlig en til halvannen time pr. dag. Det er det jeg MÅ ha for å holde ryggen i sjakk. Jeg vet fra før at mye trening gjør surriball for kroppen min.
Problemet er at jeg ikke vet hvor jeg skal sette inn fettet hen!!! Eller hvordan jeg skal spise mere mat! Uff, det er dette som er så vanskelig. Jeg spiser jo en pakke bacon med seks skiver i til frokost sammen med ett egg og fetaost. Da er det både fett i bacon og osten. Lunchene mine er nok temmelig magre til tider. Og middagene også ja... Uff...
Jeg har bare fått sånn dilla på salat!! Og det jeg stapper i salaten er jo vanligvis skinke eller 1/2 kylling som er veldig fettmagert. Jeg har dressing over, og det er gjerne en ss valnøttolje samt Molcosan (som forøvrig er det beste jeg noensinne har hatt i en dressing!!)Og jeg spiser ikke salat fordi jeg tenker Grete Roede. Det er nok heller at det er så sinnsvakt deilig!!
Så hvis jeg skal spise mer.. hva i all verden skal jeg stappe innpå med? Noen som har forslag til hva man kan spise som er karbofattig, og fettrikt (ikke kom med cocosa'en. Da spyr jeg!!)
Tusen takk for svar alle sammen. Dere er noen engler!!:)
Heisann. Ja, hadde du trent 6-7 timer hver dag hadde du vel knapt hatt tid til å spise.....:p Spiser du fet fisk og kjøtt med fett til middag? Laks i alle varianter er jo kjempegodt, og sikkert makrell for de som spiser det. Spis kjøtt med synlig fett, f. eks. nakkekoteletter. Spiser du mager fisk som torsk er det deilig med hvitløkssmør over. (Personlig elsker jeg fett av alle slag, og nå kan jeg andelig spise det:D.) Grønnsaker virker det jo som du absolutt får nok av. Håper dette ikke var helt på bærtur. Lykke til da.:):):)
Smørdamp grønnsakene dine og ta en proteinshake med en dæsj olje i i ny og ne som mellommåltid. Eller er det vel bare å pøøøse på med oljer av alle slag over alt av grøntfor. Kline på med feit rømme og meierismør.
Jeg pleier å steke kjøttdeig med tacokrydder ( Hindu sin + cumin), slenge i løk og tomat og jalapeños og revet ost og la det bli lunt - ikke stekt - og la osten smelte. Så ha det oppå salat. En god dæsj rømme og evt noe olje oppå - fett nok! :D
Du trenger jo ikke varme grønnsakene hvis du liker bedre kald salat :)
Jeg skjønner at jeg må begynne å tenke fett, fett , fett!
Men hva i all verden er mct olje? Høres ut som noe du kliner fyller i motoren på en motorsykkel.:eek:
Jeg skal forsøke fetere slag av kjøtt. Fiks jeg spiser velger jeg alltid laks eller ørret.
Og så får jeg gå forumet etter i sømmene å sjekket ut om det er noen gode shaker jeg kan lage.
Tusen takk for at dere engasjerer dere så mye. Det føles veldig godt og veldig støttende når ting ble så vanskelig. Føler at dette SKAL jeg forsøke noen uker til!! Kan ikke gi opp ennå. Og hva har jeg å tape?
Du kan lese om MCT olje her. Den kan bestilles på apotek, de har den i løpet av et par dager. Den er lukt- og smakfri og kan brukes i/på mat eller før/etter mat (ikke til steking). Den gir et energi boost fordi den går igjennom leveren på 15 minutter, dvs. at den forbrenner raskere enn annen føde og man legger ikke på seg av den.
Jeg ser at vi ikke kan legge på oss av denne oljen, men kan vi legge på oss ved at det går på bekostning av forbrenningen av andre ting vi spiser? F.eks som med alkohol som må forbrennes av leveren først.
Så 15 min etter inntak så kommer den velkjente ketosevarmen i kroppen eller? Hvor mye pr dag da? Bare å pøse på? 1 skje hver 15 min vil vel føre til laaangt opphold på trona går jeg ut i fra. Hvor mye skal en nybegynner ha og hvor fort øker man på? Og hvilket apotek har du kjøpt din MCT på og til hvilken pris Nille?
Tja, varme og varme. Det går jo fort over da......Har ikke merket noe spes jeg.
[color=purple][/color]
Det anbefales 2-3 ss pr dag i forbindelse med måltider. Alså ikke på tom mage. Mange tar mer, men som kosttilskudd er er nok med 2-3 ss.
[color=purple][/color]
Jeg har kjøpt på Løveapoteket i Stavanger. Husker ikke hvilken kjede de tilhører. Apoteket på Kilden og I Hillevåg hadde ikke. Vet at alle apotek som bruker Norsk Medisinaldepot har den i løpet av et par dager. 190 kr ca. fr en halvliter.
Da var ikke linken til Jankph så dum likevel da.. 249 for en liter med frakt.. Vedder huet mitt på at apoteket i Solakrossen ikke har dette her. Da jeg spurte etter kestosestix skjønte de ikke hva jeg mente. Måtte legge ut i det vide og brede før det gikk opp et lys for dem. Så noe så avansert som MCT tror jeg neppe de vet hva er..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.