< Tilbake til oversikten

Induksjonsmat - friske tips ønskes

#1

Fjonken sa for siden:

Ja, jeg kaver rundt på induksjonsprogrammet ennå, men begynner å bli temmelig lei av å spise det samme hver uke. Så jeg trenger innspill. Hva er din beste induksjonsmat? Er drit lei alt med bacon i. Er pisse lei omelett, eggerøre, speilegg og slikt noe. Sugen på noe friskt og fargerikt.Så hva kombinerer dere andre? Gi meg gjerne tips om hele dagsmenyer. Med 3 hovedmåltider og 1 lite mellommåltid og aldri over 20 karbs totalt. Ved å se på andres dagsmenyer kan jeg kanskje finne ut hvorfor jeg sjøl står bom stille på vekta.. Åpenbart ett eller annet som er feil i mitt opplegg.. Så gi meg tips a dere..!


#2

Nille sa for siden:

I dagboka mi står det en del menyer jeg har ført inn i Fitday. Dvs. det er næringsinnhold på det meste. Ikke alle er like bra, men du kan sikkert finne noen ideer der. Hvis du begynner med begynnelsen finner du induksjonsmat, mener jeg lå på det nivået da jeg startet journal her inne.
:D


#3

Hvitveis sa for siden:

Jeg kan tenke meg at det finnes mange gode tips å hente i dagbøkene og i oppskriftssamlingen.

Her er et forslag fra meg allikevel: En boks makrell i tomat, avrent. (sjekk om de i Norge inneholder sukker... det vet jeg ikke), en liten vårløk hakkes og strøs over toppes med 50g mozzarella el.l. ost og varmes i mikro eller stekeovn til osten er smeltet.
Kan varieres med sardiner, tunfisk, majones, pesto etc.

Grovt regnet skulle dette inneholde noe slikt som 2-4 karber.

En annen variant er å ta 2-3 skiver kyllingservelat (uten tilsetning av annet enn kjøtt) og 2-3 skiver roastbiff å legge under osten.


#4

luringen sa for siden:

kjøttdeig litt løk evt avocado stekes med tacokrydder og med smelta ost over i ovnene...


#5

Nett sa for siden:

Jeg har også stått stille i over 3 uker, men nå har det løsnet igjen JIPPI:D Har gått ned 1 kg. siden mandag - totalt 10 kg nå. Jeg prøver å følge blodtypedietten (type O) i tillegg til Atkins induksjon.

Den siste uken har jeg kuttet ned på søtstoff - kun 1-2 extra tyggiser pr. dag, og kuttet ut all form for meieriprodukter også geitemelkprod. (bare litt smør noen ganger). Det var nok det som skulle til, for nå går det nedover igjenn. "Merker" også ketosen på kroppen; vondt i leggene, ånde, masse energi (har vært borte de siste ukene).

Her er noen av dagmenyene mine:

Frokost: (jobber med å finne en ny variant som metter like godt, orker ikke eggerøre)

  • 2 speilegg+50 g. stekt kyllingskinke+1 stekt tomat
  • 1 løvbiff med stekt tomat
  • 1 hardkokt egg+100 g kyllingskinke+100 g salat+30 g paprika

Lunsj:

  • Mine hjemmelagde karbonadekaker med litt salat eller gr. saker
  • kylling eller entrecot med salat
  • Salat med kylling, kyllingskinke, eller annet kjøtt
  • Middagsrester

Mellommål:
*1 kyllingklubbe/1 lammekotelett/50 g roastbeef med 100 g stilkselleri og 30 g paprika.

Middag:

  • I det siste har jeg spis endel "komplette" gryteretter (alt du trenger i en gryte) - lager store posjoner, enkelt å ta opp fra fryseren dersom du skal ha no i en fart:
  1. Finhakket kyllingfilet+purre+spinat+brokolli.
  2. Kjøttdeig+purre+paprika+tomat+div. krydder+brokolli.
  • laks (gjerne pestomarinert)/seibiff/torsk helst stekt, eller entrecot/annen biff , servert med brokollimos og stekt portebellosopp
    *tacosalat

Si ifra dersom du ønsker noen oppskrifter!!! Lykke til:)


#6

Fjonken sa for siden:

Suuuuupert.. Akkurat hva jeg trengte.. Nemlig et nytt syn på induksjonsmaten.. Mange milioner takk.., men kom gjerne med mer a.. :D


#7

luringen sa for siden:

eggepizza...


#8

Fjonken sa for siden:

Hva er det? Oppskrift?



#10

luringen sa for siden:

Visp sammen 2-3 egg og itt fløte. Stek i panne som ei pannekake.
legg på stekeplate og fyll på med kjøttdeig, tomatsaus, krydder, løk og ost....225 gr 10-15 min. UMMMMMH!


#11

luringen sa for siden:

Visp sammen 2-3 egg og itt fløte. Stek i panne som ei pannekake.
legg på stekeplate og fyll på med kjøttdeig, tomatsaus, krydder, løk og ost....225 gr 10-15 min. UMMMMMH!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.