Etter noen maaneder uten sukker og karbohydrater har jeg egentlig hatt veldig lite problemer med aa holde meg unna soett og slikt. Kona kjoepte en eske med Splenda til meg, men har ikke roert den, hittil. Men for ett par dager siden bestemte jeg meg for aa lage 'dessert' etter middag, roemme med Splenda stroe paa toppen. Det var ekstremt digg og minnet meg om barndommens 'moelje' som jeg var veldig glad i.
Problemet er selvsagt at naa kan jeg nesten ikke faa nok av denne retten, og jeg er litt bekymret for hvor mye roemme jeg spiser om dagen og jeg er ikke helt komfortabel med at jeg har saa lyst paa dette hele tiden. Har jeg vekket sukkersuget til live igjen? Tror ikke det for jeg har ikke noe lyst paa sjokolade og godteri, men roemme ...... mmmm
Jeg faar se hva som skjer neste gang jeg gaar paa vekta, kanskje er roemmerace akkurat det som trengs (optimist)...
Det er veldig individuelt hva folk tåler. Du må nesten prøve deg frem. Selv tåler jeg 1.5 dl rømme hver dag, men ikke kremfløte i mindre mengder !
[color=purple][/color]
Kanskje du er heldig og raser ned med rømmen din ! :D
Nu är jag inte riktigt säker på vad roemme står för, men jag gissar på "gräddfil"? Och kremfloete måste väl vara "vispgrädde"?
Jag har ju fått mail från mellan 1000 och 2000 personer som följer min kostmodell. Ganska många, kanske en femtedel, har problem med någon enskild mejeriprodukt. De flesta tål fet ost men sen varierar det.
Nille har alltså alldeles rätt. Vi är alla olika och vi måste prova en smula innan vi hittar en modell som är optimal för just oss själva. Det gäller för övrigt många andra födoämnen också, t ex nötter.
Alla tål kött med fettet kvar och alla tål naturligt vatten. Men det är egentligen det enda vi kan vara säkra på.
Et lite bispørsmål til dere erfarne lavkarbere. Hvor lang tid tar det vanligvis å finne ut av hva man tåler og ikke tåler? Tar det årevis? Jeg mener, man må jo teste ut en og en matvare pr uke og med alle de matvarene som er tilgjengelig så må det da ta veldig lang tid!
Min erfaring er at det som regel tar en ukes tid. Jeg fant ut mye da jeg gikk på induksjon og kom videre på vedvarende. Da innførte jeg en og en matvare gruppe om gangen (etter anbefalt "stige" på vedvarende). Det funket fint for meg. Men det er jo ikke sikkert det virker sånn for alle.
Åhhhh 6 måneder med ukentlig prøve feile... Fjonken mister litt av sitt dyrt oppsamlede mot her.. Blææææh! Er ikke så himla motivert for akkurat den biten der altså..
Det låter ungefär som jag brukar göra. Jag brukar rekommendera mina "svåra fall" att äta rent i ett par veckor. Tre delar kött och en del fett. Ordentliga portioner. Och strunta i vågen.
När fettbrasan brinner ordentligt tar man ställning till vad man ska göra. Har man ett desperat behov av att gå ner i vikt, så som jag hade, fortsätter man att äta "rent" så länge man kan. Jag körde ganska rent i nio månader. (Ja, jag vet att det låter tufft. Men för mig gällde det livet.)
Är man inte lika mån om sin viktnedgång introducerar man ett nytt födoämne i veckan. Förslagsvis börjar man med det som brukar vara säkert, t ex smör och vispgrädde (kraemeflöte?). Fungerar det så tillför man fet ost. Det fungerar för de flesta, men inte alls för ett fåtal. Sen kan det vara dags med några grönsaker. Oliver/avocado klarar de flesta. (Välj helst oliver i olja.) Går det fortfarande bra tillför men några ovanjordgrönsaker - broccoli, sallad, vitkål, spenat, sparris eller vad det nu kan vara. Gul lök klarar jag själv. Tomater är man sparsam med, hellre då paprika. (Naturligtvis kan du göra dina tillägg i en annan ordning. Det här är en ordning som känns säker för mig.)
När man närmar sig sitt mål kan man försiktigt prova med något som man gärna vill komplettera med. Men då får man vara beredd på bakslag. Själv kan jag tyvärr inte äta fullkornsprodukter. Det är synd för jag saknar pasta Bolognese och pasta Carbonara. Men det kommer jag aldrig mer att kunna äta. Fullkornsbröd saknar jag inte ett dugg. Frukt äter jag då och då. För att det är gott. Men då går jag alltid upp i vikt.
Lycka till!
Sten Sture
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.