Hei folkens!
Jeg skal på "heisatur" til København denne uka, og lurer på om noen har forslag til hva jeg kan kjøpe med meg hjem og evt. hvor?
Er bacon og kjøttdeig trygt/billig å kjøpe med fra Danmark?
Takknemlig for svar!
Kjøttvarer er alltid verdt å handle i Køben. Ellers har de skikkelig god baconcrisp i svære poser. Dessverre er ikke Danmark noe lavkarbo land i den forstand at du finner masse lavkarbo spesialvarer. (Ifølge min lavkarbo venninde karen som bor i København). Men de har masse godt kjøtt som sagt .....
[color=purple][/color]
Det er jo et par dansker her inne, kanskje de har gode ideer ?
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
Siden jeg ikke har bil når jeg reiser til hjemlandet er det ikke kjøtt jeg har med hjem. Nå er jeg ikke noen stor kjøttspiser, så kjøttprisene har jeg ikke fulgt så mye med på.
Noe som jeg synes er billigere og som jeg kjøper med er helsekostprodukter. Og feks. sminke får du ofte billigere i Danmark end i lufthavnen/taxfree feks. Prøv å ta en tur på MATAS som ligger overalt. Likner på VITA, men mye større utvalg. Bøker kjøper jeg også ofte i DK pga prisen, vel bare lurt hvis man leser dansk.:D Nå, det var vel kjøtt du lurte på, og ja det er nok billigere. Det er det meste vel iøvrig.:rolleyes:
Må bare fortelle en historie i disse bakterietider. Da jeg var i tyverne hadde jeg venninne som jobbet i slakteriavdelingen på BILKA. Hun fortalte at når kjøttdeigen hadde gått ut på dato, ble det tatt ut fra disken, blandet sammen med fersk kjøttdeig og pakket på nytt.:eek: Det foregår nok litt av hvert rundt omkring. Skal du kjøpe kjøttdeig, så velg det dyreste/beste. Det vil likevel være billigere enn i Norge.
Takk Nille og Eva!
Det var nok litt som jeg tenkte, ja - men kjempefint å få konkret tips om en helsekostkjede jeg kan stikke innom. Kanskje oljene deres er billigere enn her i Norge? (Ha-ha! Vi som har så mye olje i Norge!!!)
Tusen takk for tipsene i hvert fall! :)
Vrææææl.. Jeg skal aldri kjøpe kjøttdeig i Danmark mer! Æsj så motbydelig. Gammal kjøttdeig iblanda nytt. Si meg har dere ikke lovverk som forbyr sånt i Danmark?
En ting er hva som er lov, noe annet er virkeligheten. Nå er historien snart 30 år gammel, så jeg håper jo innerlig at virkeligheten har forandret seg, vil dog stadig fraråde at man kjøper det allerbilligste kjøttdeig.:)
Nå må jeg vel korrigerer meg selv litt, nå som vi tenker på lovverk. Det var vel når kjøttet holdt på å gå ut på dato at det ble blandet med nytt..., men det gjør jo absolutt ikke saken bedre!:(
Men dette her gjaldt vel butikkpakket kjøttdeig? For de kan jo ikke gjøre dette på store slakterier som sender ut til kunder? for de sender jo ut varene...:confused: forvirret og ikke så fryktelig redd for hverken norsk eller dansk kjøttdeig...
Ja, det var i en enket butikk/supermarked dette skjedde. Og så er historien som nevnt snart 30 år gammel. Alt er sikkert "like bra" som det er i Norge.:D
tror ikke dette er unikt for det stedet du snakker om - det skjer sikkert i Norge også.
Jeg vet forresten at flere butikker - som selger ferdig grillede kyllinger - gjør som følger:
Hvis kyllingen blir liggende til dagen etter - så blir jo kjøttet litt sånn grå-aktig i fargen. Sånn oppfører kjøtt seg. Men da er det så fint at de bare kan pensle kjøttet med grillolje-blanding - for den er så fin og rød så :rolleyes:
Sånn skjer :ja:
Ingen grunn til panikk eller hysteri uansett syns jeg - vi tåler nok litt av hvert.
Enig Fedonisten. Tror egentlig jeg fortalte historien fordi jeg i alle de år jeg har boet i dette skjønne landet, har opplevet at nordmenn tror at alt er så mye mer fantastisk i Danmark. Ikke at du antydet det Charmtassen, men alle ordene jeg har hørt i årenes løp, kom opp i hodet mitt da jeg leste "handletur". Måtte lissom få DK "litt ned på jorden".:D
Hei
Jeg vet tilfeldigvis at BILKA er spesiellt årvåkne når det gjelder kvalitet, kjøttdeig er merket med klokkeslett for pakking. 30 år gamle historier er vel litt for gamle:o . Kjøp ikke kjøttdeig, det er lite å spare. Kjøp heller bacon, det er kjempebillig i stykker og trygt er det. Kjøp spesialiteter som røykt svineindrefilet - nydelig med eggerøre og gressløk, skikkelige spareribs til når vi kan komme oss ut på terrassen til grillen, kalvekjøtt.
Andebryst etc.
Kalkun er det lite å spare på, rå/frosne kyllinger vil jeg advare imot, de kan inneholde både salmonella og campylobacter - der henger Danskene langt etter Norge.
God tur.
Forresten et av verdens syv ukjente vidundere ligger i Kbh. Jeg vet ikke navnet på stedet, men de lager verdens flotteste og mest lekre smørrebrød. Du får spørre deg frem. Et glass hvitvin på solsiden av Nyhavn er jo et must.:)
Vennlig Hilsen
Torkil
Nja, handletur og handletur ... Egentlig er vi mest "på tur" vi da. Reiser med søstra mi, og vi drar fordi det er litt godt å komme bort fra hverdagen av og til. København er en veldig koselig by å tusle rundt i, og det er så greit å ta en sånn båttur i ny og ne.
Men siden vi nå skulle avgårde så tenkte jeg det var greit å sjekke litt først, og noen gode råd fikk jeg jo.
Takk til gode råd, Torkil. Og det glasset med hvitvin i Nyhavn var et meget godt forslag :) Jeg får spørre på båten om de smørrebrødene ...
Takk også til Sirimor! Vi håper vi slipper unna snøværet (slaps er det vel heller) som visstnok er spådd over København i dag, men i morgen skulle det være overskyet og 1 plussgrad - så vi får se.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.