Det var så lite informasjon her om oss "8-prosent'ere", så jeg har søkt litt rundt etter mer å skrive her. Det kan kanskje bli litt gjentagelse, men greit med noen påminnelser.
Type B - bør få i seg fet fisk Når folkeslag og kulturer blandes sammen dukker blodtype-B opp. B er balansert og klarer en bred diet. B-typen kan oftest stå imot de vanligste moderne sykdommer; hjertesykdommer og kreft. De har derimot lettere for å få eksotiske sykdomer sånn som reumatisme, lupus og kronisk trøtthetssyndrom. For B er den største risikoen i vektøkning mais, hveteprodukter, linser, nøtter og sesamfrø. B ligner O i sitt forhold til gluten. Kroppen har problem med og bryte ned det og lagrer det som fett. Meieriprodukter passer type B bra.
Styrke:
Sterkt immunforsvar, tillpasser seg lett til omstillninger i mat og miljø. Svakhet:
Ingen svakheter, men ubalanse årsaker en svekkelse av immunforsvaret. Medisinske risker:
Diabetes, kroniskt trøtthetssyndrom, lupus, reumatisme. Mat for å gå ned i vekt:
Kjøtt - øker emneomsettningen.
Fisk - spesiellt fet fisk som makrell og laks .
Meieriprodukter - B er den eneste blodgruppen som kan spise alle sorter meieriprodukter,
Grønnsaker - en viktig del av dietten.
Frukt, olivenolje, lever Unngå:
Skalldyr, gluten fra hvete er vanskelig og forbrenne. Nøtter Tillskudd:
Magnesium, lecethin Mosjon:
Fysiskt og mentalt balanserte sporter som: sykkling, tennis, svømming, klattring.
Utdrag fra boken Eat Right for your Type, av Dr. Peter J. D'Adamo with Catherine Whitney (G. P. Putman's Sons, New York). php.iform.no/pub/art.php?id=55
Jeg er fra Sør-Korea og er B. "Kan" ikke spise paranøtter.. med en gang jeg slutta fikk jeg ett enda større vekttap som vedvarte.. så var helt klart ikke helt bra.. og det på ketolyse.. så kunne egentlig spise ubegrensa mengder sida di inneholder så lite karbs.
Nå var vel det medisinske/forskningsmessige grunnlaget for blodtypedietten hmmm, relativt bare tull.
Jeg har ikke noen link nå, men det er bare å google litt, så kommer det opp. Skal se litt senere om jeg har tid til å legge inn en link eller to.
(dietten virker nok godt for mange, men ikke pga blodtypen til vedkommende)
Ja, jeg mistet litt respekten for blodtypedietten, da jeg så hva d'Adamo skrev om kokosfett. Det var fy-fy for alle blodtypene. Grunnen? Det var så mye mettet fett i den. Og jeg har også lest at det som kalles medisinsk, bare er grunnet av annen ernæringskunnskap. Det stilles en del slike spørsmål på sidene til d'Adamo (forumet og blogger), men det ser ut til at man ikke skal pirke for mye borti enkelte ting, men det er bare min egen personlige oppfatning etter å ha lest litt rundt der. www.dadamo.com/
Til tross for dette står det også mye interessant og lærerikt der. :)
Jeg er B og alle typer meieriprodukter skal jeg tåle, men i realiteten har jeg sterk grad av laktoseintoleranse. Derimot passer dietten for O til meg sånn noenlunde. Steinaldermat funker veldig bra.
Jeg har lest at det kan være farlig for oss med blodtype B å spise kylling.
Vet dere noe om dette?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.