< Tilbake til oversikten

Melkeprodukter?

#1

Pedro sa for siden:

Er det noen forskjell på fete melkeprodukter?
Er det slik at fløte kan funke bra for en person samtidig som rømme eller creme fraiche ikke gjør det eller omvendt?

Skjer det noe når du stivpisker fløte til krem, eller er resultatet akkurat det samme som før du startet?

Undrende Pedro


#2

Albertine sa for siden:

Noen reagerer på fete melkeprodukter, noen reagerer ikke. Der må du nesten prøve deg frem. Fløte og krem er akkurat det samme (hvis du ikke har sukker i kremen da...:p)


#3

Nille sa for siden:

Her inne ser det iallefall ut til at flest reagerer på fløte fremfor creme fraiche og rømme. Det tror jeg kan komme av at de sistnevnte er syrnet med melkesyrebakterier og det gjør at folk tåler dem bedre.
[color=purple][/color]
Om kremen er pisket eller ikke gjør ingen forskjell


#4

Marit1961 sa for siden:

Skal dere ha noe ekstra godt av kremfløte, så pisk den stiv og pisk inn litt proteinpulver med sjokoladesmak og noen kaffekorn. Det er nydelig som lørdagsgodt. Dalblads proteinpulver synes jeg har aller best smak.:)


#5

Hvitveis sa for siden:

Noen reagerer jo på kumelk da. Jeg kan bare glemme å gå noe særlig ned i vekt hvis jeg spiser mye av kumelkprodukter, og jeg er ikke allergisk el.l.
Men med geite- eller sauemelk eller soyamelk går det utmerket.

Det kan ha med blodtypen å gjøre.

Homogeniseringen av melkefettet er også en faktor. Nå husker jeg ikke detaljene lenger for det begynner å bli en del år siden jeg satt meg inn i det. Men kroppen har ihvertfall store problemer med å nyttiggjøre seg homogenisert fett.


#6

Kristian sa for siden:

Kremfløte, ost og smør er ikke homogenisert, alle andre melkeprodukt er homogenisert.
Jeg tror ikke det har noen betydning, det er heller om det er syrnet eller ei.


#7

Hvitveis sa for siden:

Mmm, ja det har du nok mye rett i. Men jeg tror ikke homogenisert fett er så sunt allikevel :D


#8

Huldr sa for siden:

Er rømme også homogenisert, Kristian? Kikket på creme fraiche-boksen min nå, og den er jo både pasteurisert og homogenisert... :nedfor: det virker litt dumt og unødvendig på meg.

Jeg tror heller ikke det er så bra med homogenisert fett. Det er fryktelig synd at vi har så liten mulighet til å velge når det gjelder melkeprodukter. Da den økologiske lettmelka ble introdusert var den uhomogenisert - men det ble det fort slutt på.

Tror mange av oss kunne tålt melk og melkeprodukter bedre om melka var litt nærmere det den opprinnelig er ment å være... :kadetgaar


#9

Hvitveis sa for siden:

Ja, og grunnen som ble oppgitt til at den økologiske melken gikk uta av produksjon var at den ikke solgte god nok. Det er jo forståelig. Men det viste seg at produsenten (var det Tine?) nesten ikke hadde markedsført denne melken i det hele tatt. Så hva venter de da? At folk plutselig løper og kjøper en melk med litt fancy kartong som koster 3 kr. mer per liter enn de andre? ...


#10

Huldr sa for siden:

Mener du at det ikke finnes økologisk melk lenger i det hele tatt? :eek: (lenge siden jeg har kjøpt melk nå - pleide alltid å kjøpe den...)


#11

Hvitveis sa for siden:

Ehh nei, det var ikke akkurat det jeg mente. Jeg vet jo ikke sikkert om det ikke selges økologisk melk i det hele tatt. Det er en stund siden sist jeg var i Norge. Men en økologiske melken - som ikke var homogenisert - ble ihvertfall tatt ut av hyllene for 3-4 år siden tror jeg det var.

Beklager å ha opprørt deg :o :D


#12

Kristian sa for siden:

Ja, jeg også syns det er unødvendig. Vet at rømme ikke ble homogenisert på 80talet, så det er egentlig ikke nødvendig. Blir nok finere konsistens med homogenisering, uansett om det er rømme eller lettmelk. grunnen til at de begynte med å homogenisere den økologiske var nok at det var mange barn som reagerte på fløtehinnen på toppen av melken.


#13

Huldr sa for siden:

He he :D Har kommet over sjokket nå :p

Tusen takk for info, Kristian! Ja, det var noen jeg kjente som syntes det var ekkelt med den fløtehinna også... Selv syntes jeg det gjorde melka bedre! :)

Kanskje om noen år blir det litt fokus på naturlige melkeprodukter også... det hadde vært noe, det... drømme :rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.