Skal nå tilbake på Atkins for fullt igjen etter noen måneder med litt mer "vanlig" kosthold. Jeg trenger derfor litt tips til mat jeg kan ha med meg på skolen om dagene. Noe jeg kan finne på dagligvarebutikker som kan spises som det er?
Jeg har spist både makrell i tomat og biff stroganoff direkte fra boksene, og det fungerer jo fint, men de inneholder litt mye karber. I tillegg har jeg ofte kjøpt meg en halv grillet kylling, men vet egentlig ikke hvor mye karber det er i krydderet som er på, så det er gjerne ikke så lurt å spise det? Eventuelt ikke spise skinnet...
Hvis det er snakk om absolutt null karber er ikke alternativene så mange, men hva med ost? Ok, der pakkene kanskje litt i største laget, men 'Babybel', de små røde i nettingpose er kanskje et godt alternativ. Er det for lite fett spise litt majones sammen med osten. Muggost er også bra, det kommer heller ikke i altfor store pakker. En liten boks macadamia nøtter har veldig lite karber, kanskje noe dyrt. En liten boks med Stabburet leverpostei er fin den og, og ganske billig. Avocado er jo kjempegodt, men da må man ha med kniv for å dele den og skje for å spise innholdet. En pose baconsvor har null karber. Det er det jeg kommer på i farten her.
Cottage cheese dersom du har mulighet for kjøleskepsplass
middagsrester
grill kyllingen selv
falukorv har ikke så mye karber
karbonade? kan spises kald
Kjøttpålegg, ost, reker, tunfisk salat med Satay saus fra Rimi (digg), ferdigstekt kylling i alle varianter, ferdigstekt kjøtt i de butikker som fremdeles har fersk/kjøtt disk. Er jeg skikkelig nøden og sulten som bare det, kjøper jeg en grillpølse i papir på kiosken. Ferdig Pizza som overtidsmat på jobben.... spis fyllet og la bunnen ligge igjen. Kun fantasien som begrenser... Lykke til.!:)
Sånn svensk Ridderheims ølpølse. :) Den er det masse fett i, og bare 1% carbs. Dessverre inneholder den litt mye salt, hvis ikke skulle jeg spist det oftere. Om du i tillegg "dypper" den i Buko Garli kremost, så har du nok til å holde deg gående en stund.
Ellers er ost en slager. Vanlig gulost. Skjær en skive og spis. :)
Kanskje ikke de sunneste måltidene det her, men det gjør det enkelt å holde seg gående igjennom dagen.
Restemat er ikke helt 100% å ha med seg, pga listeria, en bakterie som gror noe voldsomt i tidligere kokt mat som ikke ligger i kjøleskapet. Har prøvd det meste av middagsrester på matpakka, men det er ikke alt som blir like godt. Har skrinlagt det opplegget der.
Hvis du kan tillate deg litt mer carbs og vil ha en mer vanlig matpakke, så er det praktisk å enten kjøpe seg et lindbergbrød eller et esekielbrød. De kan du få til å skjære syltynne skiver av (ca 3mm), og så kan du lesse på med selvvalgt pålegg. Ost er fint. Slakter'n leverpostei er nesten helt karbofritt. Smør er en selvfølge. :)
Jeg kjøper oftest salat.Grønt,kylling,skinke,reker og fetaost, og olje som dressing. Når jeg er lei av det så tar jeg en yoghurt opp i en skål med litt rosiner og valnøtter. Siste varianten er det nok litt karber i:o
Kalde karbonader, kjøttpåleggspakker, Tacosalat med rømme ved siden av. Kalde lavkarbo pannekaker/vaffler. Lavkarbopølser med salat...Tunfisk med majo og sitron
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.