Sitter og følger denne tråden med stor interresse....
Har selv sendt inn ett spørsmål ang det at jeg gikk opp 5,8 kilo inne på vektklubben, med 1300 kcal om dagen... At jeg nå spiser mye fett, fra fisk, kjøtt og oljer, men ikke karbohydrater... Dessverre ser det ut til at hun ikke vil svare meg....
Hvilket fett?
Innsendt av: Toto, 13/03 - 2006 kl. 14:56
Hei
Har nå begynt på en kur hvor jeg ikke skal spise brød, ris,melk og sukker.Skal spise mye kjøtt og fisk og grønnsaker og olivenolje og raps olje i bøtter og spann. Men jeg hører så mange forskjellige uttalelser om dette temaet og at det også skal være helt greit å spise rømme og fløte. Hva skal jeg forholde meg til når alle sier at de har rett?"
En ting er helt sikkert og det er at rømme og fløte er nok ikke bra for hjertet og blodårene dine. Både rent kjøtt, fisk og grønnsaker kan du spise, og de to oljene du nevner er bra for kroppen, men du må passe på kaloriinnholdet også. Det er mange kalorier i olje. Mange gjør den feilen at de pøser på med de sunne matvarene slik at kaloriinnholdet blir altfor stort. Det må en nøye balanse til mellom de forskjellige matvarene og kaloriene som kommer fra disse matslagene.
Hilsen Grethe Støa Birketvedt
Derimot svarer hun sånn på dette spørsmålet, og lenger ned mener hun at inntaket av fett ikk bør overstige 28%
Det er rart siden mitt inntak er på 70 % nå og jeg går ned i vekt, helt etter planen mellom 1 og 2 kilo i uken ;)
Synd at disse ekspertene velger å utelate spørsmål de ikke vil ha, eller ikke kan besvare....
Jeg spiser masse rømme, men i følge blodtypedietten (o) skal jeg holde meg unna det ... Noen som vet noe om det? generellt spiser jeg lite meieriprodukter egentlig.
Jeg spurte Dag (VP) om dette en gang, og mener kroppen kvitter seg med fettet gjennom "naturlige" kanaler, og at man lett vil oppleve kvalme og motstand i magen hvis man spiser for mye. Med andre ord: Kroppen regulerer det selv! (Det virker jo naturlig, ikke sant?)
Jeg er også 0, og spiser rømme, cottage cheese, creme fraiche o.l men må holde meg unna fløte....
Har vært hos Karin (Næringsvett) og hun har funnet endel ting jeg bør holde meg unna, og melkeprodukter som fløte, brun ost, melk o.l er ikke noe for meg pga feilernæring på sykehuset når jeg var der så lenge....
Bare synd at en som er profilert lege innen faget fedme er så lite villig til å se at andre ting faktisk kan fungere...
Og JanMesi, jeg ble enig med Karin om å skrive den boken ;) Siden alle opplysninger om sykdomsbilde, opp og nedganger i vekten er så godt belyst i alt jeg driver med.... :) Har ennå siden min på VK og kan der gå tilbake til i fjor og se hva jeg spiste og hvordan det gikk med vekten :)
Legger også nå inn på VK det jeg spiser hver dag, og det er MYE mer kcal nå enn noengang tidligere.... Men som sagt det er lavkarbomat....
Så du får hilse Karin når du snakker med henne Jan ;)
Spørsmålet ditt var nok for utfordrende tenker jeg.. Hun ble nok svar skyldig og overså det derfor glatt. Ta å still spørsmålet flere ganger og forlang svar. Fremprovoser et svar. Det kunne vært artig å se hva hun kom opp med da.
Noen som trenger ny fastlege i Oslo?
Anna Stavdal fra vektklubb ( tpn.vg.no/intervju/index.php?Inr=428 )
har ledig for 3 pasienter (Stavdal Anna St.Hanshaugen Legesenter Pilestredet 56 0167 Oslo 1247 3 fastlege.trygdeetaten.no/FastlegeWeb/fastlege/kommune )
Hadde vært moro om noen gikk der for å sjekke blodverdiene sine å fortelle dama hva de spiser.. hehe
Vektklubbekspertene er litt for fastlåste i sitt ernæringssyn. Å få en sånn fastlege kan by på mer trøbbel enn man vil like. Mat og kropp og helse er for tett bundet sammen til å unngå det. Jeg har heldigvis en temmelig liberal fastlege. Han bytter jeg ikke bort for alt i livet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.