HP sa for siden:
Idag hadde vi fårikål til middag! Herlig!
Fårikålkjøtt/lammebog
Kål
Salt og Pepper
Litt soyamel om du vil jevne litt
Ingen poteter! :D
HP sa for siden:
Idag hadde vi fårikål til middag! Herlig!
Fårikålkjøtt/lammebog
Kål
Salt og Pepper
Litt soyamel om du vil jevne litt
Ingen poteter! :D
Cirkis sa for siden:
:ja: Helt enig! Fårikål er bare såååå godt!!!
Har hatt en del middager av det i det siste. Uten poteter selvsagt.
Sau og lam er fin mat.
Hilsen Cirkis
Kanel sa for siden:
Som erstatning for potet bruker jeg kokt blomkål.
Sausmat uten poteter er litt vanskelig synes jeg.
Men fårikål går greit, med masse kål.
mofe sa for siden:
Kanel, har du blomkålen oppi gryta sammen med det andre da, eller ved siden av?
Kanel sa for siden:
Koker den ved siden av, så får de andre velge om de vil ha blomkål eller poteter.
Har du forresten prøvd å koke et blomkålhode, sette det i ovnen etterpå med bacon og ost over?
Nyydelig..!
mofe sa for siden:
Nei, det har jeg ikke, men det hørtes kjempegodt ut! Skal kjøpe blomkål og bacon neste gang jeg er i butikken! :)
Iset sa for siden:
Åhja det er kjempegodt. Har du prøvd min blomkålstappe? Den slår alle!! Den er vidunderlig.:) Søk på oppskriftene (Isets blomkålstappe med fetaost).
:D
mofe sa for siden:
Nå skal jeg lage meg fårikål!
Men jeg lurte på.. hva skal man legge nederst, kjøtt eller kål? Mener å huske sist jeg lagde det, at det var så innmari viktig av en eller annen grunn..?
Muskat sa for siden:
Jeg får litt mageproblemer av både kål og får, så dette er jeg VELDIG forsiktig med. Men hvis jeg bare har en av delene går det greiere. Derfor lager jeg gjerne fåregryter med alt mulig av grønnsaker. Og da er oppskriften: Se hva du har av grønnsaker. Vask, kutt og legg det i gryta, ha i godt med krydder. Ha i kjøttet. Bland alt. Ha litt vann, eller noen bokser med tomater. Kok lenge, til alt er en skikkelig mølje. Spis.
:D :D
kjempegodt!
Muskat
mofe sa for siden:
Sånn, da har jeg satt til på.
1.3 kg lam
1.7 kg kål
salt
pepper
0.5 liter vann
Begynte med å legge kjøtt nederst, også kål, osv. Kokte opp vannet i vannkoker, og helte over. Satte på styrke 3 av 6.
Hvordan vet man at det er ferdig? Når kjøttet ikke "tar" benet lengre?
Summer sa for siden:
Har du forsøkt å koke opp kålen, for så å skifte vannet? Bestemoren til en jeg kjenner gjør alltid det fordi hun ellers ville fått magetrøbbel...:)
Mofe: ja, da er den ferdig..;) jeg pleier la det stå noen timer da... gjerne litt for lenge...:cool:
mofe sa for siden:
Det eneste butikken hadde var frossent kjøtt.. Men jeg puttet det oppi allikevel jeg, for jeg er så ivrig på denne middagen ;) Satte opp varmen litt, så den skulle koke, og nå koker den..
Hm.. ja.. er tydeligvis i fårikål-skravle-humør idag! :lol:
Summer sa for siden:
Jeg har også laget med frossent kjøtt,- det går så bra så... men du må nå gi det hvertfall to timer....;)
mofe sa for siden:
Nå begynner det jammen meg å lukte godt her! :ja:
magdalena sa for siden:
Får jaggu litt lyst på det selv,jeg fordro ikke fårikål før,men kanskje jeg liker det nå...:p
mofe sa for siden:
Nå er jeg akkurat ferdig med å spise fårikålen... fyttiKATTA det var godt! :ja:
Blir nok mere på meg i dag, og tror det er nok til en porsjon til kjæresten, OG til frokost til meg imorra :)
mofe sa for siden:
har satt på fårikål igjen
:p
mofe sa for siden:
Drar opp denne tråden for å minne dere alle på at nå er det fårikåltid igjen!
spise sin med god samvittighet
Summer sa for siden:
Fårikåldama! :p
Skulle nesten hatt en poll over hvem som liker og ikke liker fårikål her, og kansje til og med en som nyanserte styrken av å like og misslike. ;) Tar du på deg oppdraget eller?
mofe sa for siden:
Will do! :D
Lara sa for siden:
Hvor mange karber er det i fårikål,når man bare bruker får/lam,kål.vann.salt og pepper??
Amica sa for siden:
Kål er jo stivelse..som er karbiser..trodde ikke det var noe å spise på LavKarbo diett? Men dere vet nå vel best :p
Summer sa for siden:
Hvis du ser på matvaretabellen som ligger i boksen oppe til vestre på forsiden, så kan du gå inn å se på kål. Det er kun den det er karber i, så da kan du jo regne ut hvor mye kål du vil ha i. :)Nille sa for siden:
Hodekål: 5.2 karber pr 100 gram
Summer sa for siden:
Snille Nille :dulte:
Nille sa for siden:
Hadde jeg sett svaret ditt Lise, så hadde jeg ikke svart.... men akkurat da jeg skulle skrive det inn kom bror min (som bor i Houston) på MSN og så måtte jeg snakke med ham før jeg fikk trykka på send nappen (hu derre Rita dama er på vei mot dem visst) :rodme:
[color=purple][/color]
Ser at det ser litt dumt ut at jeg svarte ja.....:o
Summer sa for siden:
Neida, bare snillt. :)
Tricky sa for siden:
Og da var middagsmaten til morgendagen ferdig :) Klar til å varmes opp når vi kommer hjem. All kokemat smaker best dagen etterpå :cool: Har prøvesmakt litt da, og vet at dette blir bra :rolleyes:
Lara sa for siden:
Ja,ja, da var det ikke så ille likevel da.Klarte å holde meg godt under 20 karber i går,så da bør jeg jo være fornøyd.:p
Ha en fin dag,nå skal jeg ut å gå med staver!:liste:
mofe sa for siden:
Årets første fårikål-middag coming up! :spent:
sirimor sa for siden:
Får-i-kål er digg. Gleder meg:) :)
Linn H sa for siden:
Har alt liggene klart her nå:D
Men jeg vet at før når jeg har laget det har jeg tatt en spiseskje hvetemel mellom hver runde med kjøtt og kål.
Det jeg har i hus nå er soyaprotein, bakemix og Johanneskjernemel. Er det noen som har forsøkt og jevne med noe av dette ?
mofe sa for siden:
Høstens første fårikålmåltid inntatt! Kun lammekjøtt og kål her i heimen. (Også så billig da!!)
Høst og fårikål hører like mye sammen for meg, som jul og ribbe..
Linn H: jeg savner ikke jevning (heller ikke poteter).. :)
Gerd sa for siden:
Jeg spiste fårikål på tirsdag. Jevnet med johannebrødkjernemel. Ble helt topp :D Servert med blomkål attåt. Det var faktisk meget godt ;)
Valeriana sa for siden:
Jeg er tante til en gutt som elsker fårikål. Ble ganske overraska da jeg hørte at en gutt på 12 år heller vil ha fårikål enn typisk barnevennlig mat som pizza og pølser.
Da er det fortsatt håp for den oppvoksende slekta! :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.