< Tilbake til oversikten

Allergiske barn og lowcarb

#1

Georgine sa for siden:

Jeg driver og skal endre noe på kostholdet til ungene.. mindre brød, pasta og poteter og mer sunn mat ;)

Men minsten er allergisk mot egg, tomat og alle nøtter. Særlig egg inngår jo i mange matretter med lowcarb, både brødoppskriftene, pannekaker, vaffler og slikt som barn liker...

Noen som sliter med det samme og som har funnet på noen lure løsninger de vil dele med meg? :)


#2

jeef-micro sa for siden:

nå erikke jeg noe barn da, men kan vel kanskje si at jeg sliter litt med at jeg ikke kan spise egg og produkter med melkesukker. Det meste inneholder jo dette, så det er et problem. Jeg spiser ofte bare youghurt til frokost, og har i litt kli (går sikkert med atkins frokostblanding viss den er uten nøtter) ellers har jeg spist cottage cheese da, men det smaker kanskje litt sært til et barn?

jeg er kjempedålig på å finne på slikt selv, og har blitt så matlei at jeg vet ikke hva, så dersom det er noen som har forslag så komgjerne med dem...


#3

HP sa for siden:

Det går jo mye i egg fordi det gjør det lett å lage mat som er "kjent og kjær", - samtidig som at egg er veldig næringsrikt.

Men det å legge om kostholdet til barna dine kan gjerne føre til at allergien endres eller forsvinner helt når ikke kroppen / hormonsystemet lengre belastes med raffinert mat. Det står mye om hormoner i enkelte av lavkarbobøkene der ute. Følg med allergiene etterhvert som kostholdet endres. :)

Tips til mat: kjøttdeig og annet kjøtt. Fisk og fugl. Ost, hel-melk og fløte. Hel-kornprodukter. Viktigst av alt er å få i barna nok fett, fra naturlig kaldpressede oljer (Oliven, raps og avokado). Kokos og melkefett er også bra.

Så lenge barna ikke er er veldig overvektige så trenger en ikke være for restriktiv med komplekse karbohydrater. Det viktige er å tilføre rikelig med byggestener som proteiner og naturlig fett, samt å unngå sukker og rafinerte produkter.


#4

Georgine sa for siden:

Skal la en homøpat prøve å knekke allergien, eller ihvertfall lette den..

Det jeg har gjort en stund.. er å bake grovbrød selv, da er det ihvertfall ikke hvitt mel i det. Ellers har jeg byttet ut ekstra lettmelken med h-melk og bruker skikkelig smør. Ungene får dobbelt med kjøttpålegg på skiva i forhold til før.. og det ene brødmåltidet er erstattet med f.eks gulerot, gulost, agurk, rosiner osv i terninger.

Ellers så gjelder det å få ungene til å faktisk smake på maten :rolleyes: Eldstemann smaker hver gang på nytt, men minsten hyler om noe annet hver gang...


#5

jeef-micro sa for siden:

Så lenge du er forsiktig med hva du tester ut så...
husk bare at det kan gå bra å spise mat men er allergisk mot noen ganger, men plutselig får man en reaksjon


#6

Georgine sa for siden:

Tørr ikke teste ut noe jeg vet han er allergisk mot nei :) Tomat og nøtter er det samme som sykehusinnleggelse i mange dager pga astmaanfall. Egg på huden er lik store blemmer..

Skjærer ikke engang tomat i samme rom som guttungen...

Men har mye større tro på alternativ medisin enn skolemedisinen når det gjelder astma og allergi :) og jeg håper en gang i fremtiden at han vil tåle ihvertfall moderate mengder av det han ikke tåler i dag :)


#7

jeef-micro sa for siden:

Det er bra... grunnen til min skepsis kommer på grunn av at jeg har vært med på gjennopplivning etter at et barn hadde spist noe det ikke tålte, og gjennopplivingen gikk ikke så bra. Er det noe man bør ha respekt for så er det allergier...


#8

Mum 4 2 sa for siden:

Kanskje denne boken kan gi deg noen tips. Masse fine oppskrifter i den (har den selv). Forfatter er opptatt av allergier og intoleranser, og hvordan lage næringsrik mat som erstatter annen mat.

En del av oppskriftene inneholder nøtter.
Du finner den her. Jeg kjøpte min via norli.no. Kostet 320 kr. Dyr kanskje, men verdt det for min del.

www.naturmat.no/

Lykke til


#9

Georgine sa for siden:

Tusen takk for tips :)


#10

luringen sa for siden:

unger som ikke skal reguleres i vekt kan vel spise mer frukt enn oss? Smoothies med oljer i og fkes kesam eller youghurt eller biola etc (hvis de tåler melk da..) med masse god frukt? Avodado? Pannekaker som Albertine lager dem men uten egg?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.