Selv om jeg har fulgt SB en stund, lurer jeg allikevel på om noen kan være snille og sette opp en liste over bra fett/ikke bra fett, føler det er mye uenighet ute og går:confused:
Er det forresten noen som vet om palmesukker (mye brukt bl.a i thai-mat) er bedre enn vanlig raffinert sukker?
I SB skal man bruke magert kjøtt, men i oksekjøtt f. eks er jo fettet marmorert inni kjøttet, og jeg synes det ok å spise det som det er. Fettet rundt f. eks koteletter fjerner jeg fordi jeg synes det er er vemmelig. Mye av kjøttet skal i SB stekes i ovn, det kan da ikke skade å få i seg det lille fettet ved pannesteking el? Håper noen har synspunkter:)
Tør ikke å uttale meg om fett på South Beach, men dette er det sunne fettet de fleste er enige om:
[color=purple][/color] Olivenolje, rapsolje, avokadoolje og makadamiaolje inneholder mye enumettet fett som er positivt for fettforbrenning, ledd, hud m.m. Linfrøolje, valnøttolje og tran inneholder mye omega-3, og er meget varmeustabile. Bør brukes som kosttilskudd, eller over salat. Kokosolje (Cocosa) er den oljen med mest mettet fett, noe som er gunstig ved varmebehandling av mat.
På etiketten av alle oljene MÅ det stå kaldpresset eller xtra virgin, for at de skal være sunne.
I tillegg til kokosolje er det raps- og avocado olje som tåler varme best (for steking) - men meierismør er hakket bedre !
[color=purple][/color]
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.