< Tilbake til oversikten

Tante Edith`s ostesufflè med brokkoli

#1

Summer sa for siden:

Ostesufflè med brokkoli

  • 2ss smør
  • 4 ss mel
  • 3dl melk/fløte
  • 4 egg
  • 3dl revet ost
  • salt og litt paprikapulver
  • 400g brokkoliBrokkoli deles i mindre biter og forvelles i 2 minutter.
    La bitene renne godt av seg, og legg over i smurt ildfast form.
    Smelt smør, rør innmel og spe med melken.
    Kok opp, og ta bort fra platen.
    Rør inn revet ost, skill eggene og rør inn eggeplommene.
    Tilsett salt og paprikapulver.
    Pisk eggehvitene stive, og vend lett inn i sausen.
    Hell ostesausen over brokkolien i en ildfast skål.

Stek v/ 180 grader i 30-40 minutter.
Serveres med en gang.


#2

guro sa for siden:

Takk!


#3

luringen sa for siden:

kan jeg bruke sånn bakemix?? Eller spelt..?


#4

Summer sa for siden:

Ja, jeg tror det er uvesentlig hvilket mel som brukes. Man kan vel bruke det en pleier å bruke enten det er det ene eller det andre?

Hva brukte du Guro?


#5

guro sa for siden:

hvetemel :rodme:

Men poenget er vel at det skal tykne susen litt. Johannesbrødkjernemel er hvertfall en løsning, det er det Fedon foreslår til tykning av suser. Det er glutenfritt også.


#6

guro sa for siden:

Jeg er sikker på at den er kjempegod med nøkkelost også! :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.