< Tilbake til oversikten

Omregningstråd.

#1

Fjonken sa for siden:

Tenkte på at vi burde ha en tråd med omregningsverdier. For hvor mye natreen tilsvarer 100 gr sukker. Hvor mye proteinmel skal man bruke i oppskrifter for vanlig mel. osv..
Har dere omregningsverdier så post dem her.


#2

Nille sa for siden:

100 gram Natreen er samme søtmengde som 1 kg sukker.

1 ts Natreen veier 0.5 gram og har 0.4 gram karber. Og er like søtt som 1 ts sukker som veier 5 gram !!

1 dl Natreen veier 10 gram og har 4 gram karber.
1 dl sukker veier 100 gram .....


#3

Nille sa for siden:

SPLENDA(R) Granular
1 tsp (0.5 gm) = 0.5 gm carb = 2 calories
one half cup = 12 gm carb = 48 calories
1 cup = 24 gm carb = 96 calories
[color=#800080][/color]
ellers samme "søtmengde" som Natreen. 100 gram Splenda søter like mye som 1 kg sukker !
[color=#800080][/color]
[color=#800080][/color]


#4

Fjonken sa for siden:

Takk for bidraget Nille. Andre som vil bidra så skriv i vei. Håper dette kan bli en grei oppslagstråd for alle som skal omgjøre vanlig oppskrifter til lavkarbokost. Det var i allefall hensikten.


#5

guro sa for siden:

Olje vs margarin
1 dl olje = 90g
100 g margarin = 80g olje
[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Fruktose vs sukker
I kald mat brukes litt mindre (ned til 1/3 mindre) fruktose en sukker.

I oppvarmet mat brukes samme mengde fruktose som sukker.

Ved baking senkes ovnens temperatur med 25°C og steketiden forlenges tilsvarende.


#6

Fjonken sa for siden:

Hvordan var det med disse koppene også da.. ? Står jo 1 cup her og 1/2 cup der i engelske og amerikanske oppskrifter..


#7

Nille sa for siden:

1 cup = 2.366 dl
[color=purple][/color]
0,5 cup = 1.183 dl
[color=#800080][/color]


#8

Fjonken sa for siden:

ok, da runder vi at til 2,4 og 1,2 da.. Skjønt de verdiene er veldig vanskelig å finne på dl-måleren min.. Får synse litt..:D


#9

luringen sa for siden:

men hva med stevia da??
1 dl sukker =?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.