Må ha noe enkel "nistemat" på jobben og disse karbonadekakene er helt topp å ha liggende på lur i frysa. Tar med meg en hver dag, varmer den litt i mikron - nydelig med fetaost-salat ved siden, og holder meg god og mett lenge!
Tror dette blir ca. 9 stk - lager de på ca 150 gr:
ca. 750 gr. kjøttdeig
" 100 gr. purre
" 150 gr. stilkselleri
" 150 gr. paprika
" 50 gr. rødløk
2-3 egg
Salt og pepper
Finhakk gr.saken (best i maskin) og bland med kjøttdeig, rør inn eggene og tilsett salt og pepper. Stekes i godt med smør!!
Høres digg ut, skal prøves. Jeg har gjort noe lignende, men av latskap. I frysedisken fins det 750g medisterfarse fra Gilde, denne har jeg blandet godt med 1000g kjøttdeig i en kjøkkenmaskin og piffet den litt opp med kardemomme, muskattnøtt, hvitløk og chilli. Medisterfarsen har 4,5 g pr 100 og kjøttdeigen ingenting. Blir totalt 34g på 1,75 kg. 1,94g pr 100g. Får en god smak, god konsistens og ikke så allerverst med carbs.
Bare dropp stilksellerien:) eller du kan ha i litt spinat, brokkoli, sqach, o.l. istedenfor.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.