Hei, på Vinmonopolet sine websider står det ofte antall gram sukker per liter vin, men jeg vet ikke hva som kan kalles mye, og hva som drikkbart i ketose.
Selv har jeg prøvd diverse rødviner uten å være så nøye på det.. Har holdt meg i ketose så langt
Nille, Nille, Nille. Hva får deg til å tro at jeg tror det er greit å drikke "fordi jeg fremdeles er i ketose"?
Og hva får deg til å tro at jeg ikke vet alt du lirte av deg i svaret??
Jeg vet vel at fettforbrenningen stopper opp mens kroppen istedet forbrenner alkohol. Men jeg spurte ikke om fettforbrenning i spørsmålet mitt.
Saken er at jeg er i ketose og stort sett holder meg unna alkohol, men det er i enkelte sosiale lag som f.eks bryllup ønskelig for meg å drikke litt vin.
Da er det best å drikke noe med minst mulig sukker, hence my question.
Full har jeg ikke vært på mange år.
Jeg er med i mange forum rundt om og jeg er lei av alle som svarer på noe annet enn det man spør om. Dette gjelder særlig norske forum.
I engelskspråklige forum reageres det ofte sterkt på slikt, ofte med oppfordring til å starte en egen ny tråd istedet for å ødelegge andres med å svare med noe annet enn det som det spørres om.
Jeg har nå lest litt i trådene deres her på forumet og ser at det er veldig mye hønekakling og syklubbprat her når noen spør spørsmål.
Ikke misforstå meg. Det er veldig mye bra her på forumet deres og mange bra tråder og jeg ser jo at du Nille er en av dem som virkelig har mye å bidra med. Men det forandrer ikke poenget mitt, enten bør du svare på spørsmålet eller la vær å svare i det hele tatt. Om du var redd for at jeg var villfaren mhp. forholdet mellom ketose/alkohol/fettforbrenning kunne du ha sendt meg en IM istedet.
Det var da en voldsom reaksjon !
Unnskyld, jeg mente ikke å være belærende - jeg misforsto dessverre spørsmålet ditt. Var absolutt ikke meningen å kakle om uvesentlige ting her. Svaret mitt er herved slettet fra din tråd.
[color=purple][/color]
Igjen, - beklager....
Uffameg, La Bomba... :nei: For et nitrist innlegg... :eek:
Hva med litt respekt og ydmykhet når du kommer inn på et nytt sted? Hvis du synes det er "hønekakling og syklubbprat" vi driver med, er kanskje ikke dette forumet for deg?
Nille kan svare for seg selv, så jeg skal ikke gjøre det - men har du tenkt på at det er flere enn deg som har interesse av det du spør om? Og at det dermed er flott med litt utfyllende informasjon? Og om det er unødvendig informasjon for deg, så går det an å si det på en penere måte (eller kanskje overse det...?)
Hvorfor skal en som er ny i forumet ha ekstra respekt og ydmykhet??? Er ikke forumet åpent for alle og alle er likeverdige? Er ikke respekten for spørsmålet viktig?
Det som står på startsiden deres da, betyr ikke det noe? : "PS: Forumet er kun brukerstyrt - her finnes ikke noe ekspertpanel."
Jeg synes også det er direkte ufint av deg å påstå at:
"Hvis du synes det er "hønekakling og syklubbprat" vi driver med, er kanskje ikke dette forumet for deg?"
Jeg sa at jeg synes det er mye hønekakling og syklubbprat her ja, men å påstå at jeg mener dere bare bedriver det er ikke riktig.
Hvis du leser svaret mitt ser du at jeg også skrøt mye av forumet og spesielt Nille. Jeg ba om å ikke bli misforstått men det klarte du allikevel.
Og alle forum har endel kakling og ikke relevante svar, det er naturlig men lavkarbo.no synes jeg er ekstrem i så måte.
Kanskje er dere blitt så navlebeskuende at dere ikke tåler at det kommer noen nye og forteller at dere kakler som høner i stor grad? Hva med å vise nye medlemmer respekt og ydmykhet, og lære noe nytt av nykommere?
Jeg kan fortelle at jeg er med i flere forum om lavkarbo i andre land og finner at mange av dem er bedre enn dette ja, men det umulig for meg å spørre om rødviner som selges i Norge i disse forumene.
Noen som kjeder seg, og er ute etter å krangle? Ok! Enig med de som synes la bomba er ufin og kanskje inne på feil forum. Er det noen som kakler her, er det la bomba. Ho som starta kaklinga, i alle fall..
Når det gjelder rødvin må du nok spørre personalet på polet. Dessuten tror jeg neppe de vet hvor mye rester av sukker som finnes.
MEn jeg kan gi deg et råd og det er å kjøpe en rødvin som har minst 12.5 13 % alkohol . Det samme gjelder for hvitvin. Kjøp aldri en hvitvin med 8-9 % alkoholinnhold. Der er det masse restsukker for de stopper gjæringen lenge før den er ferdig.
Var dette svaret bra nok?
Takk for kort og konsist svar...m.a.o. jo mer alkohol, dess mindre restsukker, det høres jo logisk ut. Selv tar jeg gjerne et eller to glass rødvin noen kvelder i uken, men som regel på tom mage..nytelsen (ehrm..'rusen') blir som regel best da..og helt sant, det skal ikke så mye rødvin til før jeg kjenner at det suser i toppen. Et glass er som regel nok.
Spør på polet, det gjorde jeg. Jeg hadde en liten kneik jeg måtte komme over for å gjøre det, men når jeg så gjorde det ,opplevde jeg at personalet var utrolig kunnskapsrike og visste alt om sukker og slikt. De er generelt veldig kunnskapsrike og vet mye om hva slags vin som passer til spesiell mat, så de kan sine saker. Sågar snakket jeg med en ekspeditør som også passet på karbohydratene sine og kjente problemstillingen på kroppen bokstavlig talt. For et års tid siden hadde de inne en rød og en hvit vin som de omtalte og profilerte (og det kan de jo nesten ikke) som lavkarbo vin. Jeg kjøpte den ikke, for jeg ble ikke anbefalt den, så jeg vet ikke om den er i sortementet i dag. Gå til polet og spør, de vet hva du snakker om og hva du trenger. :D Skål og lykke til.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.