< Tilbake til oversikten

Stillstand og oppkarbing

#1

Fjonken sa for siden:

Har gått på lavkarbo i 4 uker nå. Opplever stillstand i vekttapet. Går på induksjonsdietten til Atkins. Har bare opplevd stillstand i 1 uke, men lurer på når det er fornuftig å tenke på oppkarbing? Kan man gjøre det på induksjon liksom, eller er det først når man kommer i fase 2-3-4?


#2

themonk sa for siden:

Hvis du har gått på induksjon (uten å jukse :p ) i fire uker, så ødelegger normalt sett ikke en oppkarbing. Prøv å spise en god porsjon ris eller spaghetti som siste måltid på dagen. Hold deg unna fett og proteiner, og ikke minst godteri. Du må nesten bare prøve det ut for å se om det virker for deg. For noen er det ideelt. For andre er det helt feil.

Her hjemme har vi carb-load en gang i uka for tiden. Det fungerer bra for oss, så lenge vi holder oss unna sukkervarene.


#3

jankph sa for siden:

En uke stille...?? Absolutt ingen grunn til bekymring eller desperate tiltak...ikke før du har stått stille i seks uker som meg, da skal jeg si deg at frustrasjonen snart begynner å ta fullstendig overhånd...like før jeg får sammenbrudd og gir f... i hele prosjektet, og går tilbake på lavkalori og sultediett, for den funker i det minste...men ok jeg skal holde ut litt til, tror jeg.

Og jeg har forsøkt alt..høykalori og høyfett, lavkalori men høyfett, oppkarbing, kutte ut kaffi, you name it, null effekt...bare stillstand og ikke minker målbåndet heller...sukk.

Nei, var jeg deg ville jeg ikke bekymret meg, ennå...

Jan.



#5

Fjonken sa for siden:

Nei, er fortsatt temmelig rolig, men dersom stillstanden varer og varer og varer.. da får jeg panikk. Har opplevd stillstand i 9 uker på lavkaloridiett. Var rett før jeg tørna. Vil ikke oppleve det igjen. Så derfor er det litt greit å vite hva man bør gjøre og når man bør gjøre det for å motvirke platåeffekten. Så linken var suuuper. Den skal jeg ta vare på. Tusen takk for råda.


#6

Nille sa for siden:

Alle når platåer. Stakkar kroppen vår må jo få ta en pause den også !
Et platå varer som regel 1-4, noen ganger opptil 6 uker. Varer det lenger må det være andre årsaker som spiller inn (fysiske, psykiske,sykdom, medisinering etc.-eller at man rett og slett spiser for lite/for mye/feil.)
[color=purple][/color]
Atkins er det ikke noe som heter oppkarbing. For noen vil nok en slik fungere, men dessverre er det flere det IKKE funker for. Jeg anbefaler det absolutt ikke i forbindelse med Atkins eller Ketolyse. Har sett altfor ange som får problemer etterpå. Jeg anbefaler heller at man ser på det man spiser (kunstig søtstoff, meieriprodukter er de største synderne), øker karbene (etter vedvarende stigen) og rett og slett ikke lar seg stresse. Å øke aktivitet har vist seg å være effektivt for noen. Å kutte karber og snu opp/ned på kostholdet etter mindre enn 4 uker med stillstand er unødvendig og lite lurt.
[color=purple][/color]
TTT - Ting Tar Tid. La kroppen ordne med ting i sin egen fart/rytme ! Iallefall gi den en sjanse !!


#7

themonk sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Fire uker er ikke veldig lang tid. Hvis du begynner med oppkarbing følger du ikke lenger dietten din, og det er ikke heldig. Da har du plutselig nye regler du må følge.

Det tar mye lenger enn 4 uker før kroppen tilpasser seg et slikt kosthold ordentlig. Så hold deg til Atkins en god stund før du vurderer å prøve noen større endringer.


#8

Begod sa for siden:

Det du kan gjøre er å tilpasse Atkins til blodtypedietten. Du kutter ut alle matvarer som er tillatt på atkinsen ,men som ikke passer din blodtype. dette vil ikke på noen måte påvirke din Atkins diett negativt , men det kan bli et svært lite utvalg av matvarer, spesielt hvis du er blodtype A.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.