< Tilbake til oversikten

Utrolig saftige gode kyllingfileter med nydelig "saus"

#1

Iset sa for siden:

Skriver "saus" slik fordi det kanskje er mer en slags masse enn saus. Men guud så godt! :sikle:

Legg kyllingfileter i en ildfast form.
Ta frem en bolle. Ha et beger seterrømme/creme fraiche oppi, og tilsett 5 ss revet ost, 5-6 ss hakket bacon, en dæsj natreen, litt salt og masse MAAASSSEEE Masala-krydder. Rør godt sammen og hell dette over kyllingfiletene.

Sett formen inn i ovnen på 175 grader i ca en times tid.

Disse ble så gode at jeg ble helt salig ved middagsbordet idag... :lol:

Det er 2 fileter igjen, og disse skal jeg dele opp og ha i kyllingsalat i morgen, med masse fetaost. :sikle:


#2

luringen sa for siden:

ååååh...takketakk..


#3

Iset sa for siden:

Denne skal jeg lage til middag i morgen, den er virkelig fantastisk god!


#4

sirimor sa for siden:

Denne må jeg prøve! Blir aldri lei av kyllingfilet, men variasjon er alltid spennende.


#5

Grethe sa for siden:

Denne så god ut, kanskje jeg også skulle prøve. Det kan i alle fall ikke være mange karbohydrater i denne, men hvorfor en dasj natreen?


#6

nalana sa for siden:

Og her kommer et typist spørsmål fra nøyaktige Nalana:o :

Hvor mye er MAAASSEEE:p :confused:


#7

Iset sa for siden:

Masseeeee er akkurat så mye du syns er passe. :lol:
Men for å være litt mer nøyaktig, 2-3 spiseskjeer kanskje?

Natreen/Splenda har jeg oppi litt av for å motvirke "sursmaken" i rømmen, jeg syns det blir hakket bedre da, men den kan fint sløyfes altså.


#8

Iset sa for siden:

Nå står denne i ovnen igjen, men med en vri:

Jeg la kyllingfileter i formen, og så helte jeg over en blanding av:

1 beger rømme
1 finhakket rød chili (skylte bort frøene)
1 gul paprika, finhakket
1 rød paprika, finhakket
3 finhakkede hvitløksfedd
MASSE masala-krydder, litt kajenne og litt salt, samt litt kyllingkrydder.

Nå skal det stå i ovnen i ca. en time. Gleder meg. :D


#9

Luska sa for siden:

Dette hørtes jo fantastisk godt ut :D
Er det greit å spise dette på Ketolyse??


#10

Iset sa for siden:

Det er helt ypperlig på ketolyse ja, men pass på paprikaene, de inneholder nok endel karbo. Du burde kanskje sløyfe en paprika, men det spørs jo hvor mye du spiser da. :D
Og jeg tror Creme Fraiche har litt mindre karbo enn seterrømme, eller er det helt likt?


#11

Luska sa for siden:

Får man kjøpt Masala krydder i vanlig butikk??


#12

Iset sa for siden:

Jepp, tror det heter Tandoori Masala, er fra Black Boy (tror jeg), sånn helt vanlig krydderglass.


#13

tech sa for siden:

Begge har det samme, 2.9 tror jeg hvis jeg husker riktig :o


#14

Lemen sa for siden:

Har det vært feil i varedeklarasjonen på CF også? Kan ikke huske å ha lest det noen plass. Etter det jeg vet så har CF 1,6 kh og sæterrømme 2,9 kh. :)


#15

Ingis-37 sa for siden:

Hei :)

Laget denne retten i går og det er noe av det beste jeg har smakt på lenge!!!! Makan til mør kylling som smelter på tungen skal du lete lenge etter!

Jeg hadde litt ekstra i:
et par never med brokkolibuketter, litt purre, litt løk, 1/2 paprika, litt ananas i biter og et par spiseskjeer med rømme (laget med et beger cf).

Bare en ting å si: NNNNNNNNAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMM !!!

Spiste rester i dag! Like god dagen derpå.

Takk for en kjempegod middag!

Klem Ingis :D


#16

Veggpryd sa for siden:

MMMMM! Gjett hva jeg skal ha til middag i morgen! :D


#17

MorStine sa for siden:

Dette blir middag i dag, har ikke masala, men har masse annet krydder som jeg tenkte å blande sammen og ha oppi... Takk Iset...:D


#18

MorStine sa for siden:

Himmel... Guuuuud så godt, og alle elsket det, lagde det litt sterkt, med litt chilipulver, og minste på halvannet digget det. Nå skal jeg gå til anskaffelse av en UltraPlus på 5 literfra tupper, så jeg kan fylle den opp med denne retten og be folk på middag... For dette er en sikker vinner;)


#19

Robyn sa for siden:

Dette hørtes utrolig godt ut, skal testes ut i kveld. :D


#20

MorStine sa for siden:

Åja... Får vann i munnen av å tenke på det. Har nå kjøpt meg stor Ultra+ fra Tupper og bedt inn familien på dette til lørdag. Formen er 5 liter så da kan jeg lage STOR posjon. Gleder meg allerede:)


#21

paprika sa for siden:

Anbefales på det varmeste! Fantastisk godt! Jeg lagde aldri sånn gourmetmat da jeg ikke var på ketolyse:)


#22

Kanutten sa for siden:

Skal også lage sånn, neste uke, Photobscurer denne uka :D

Har bare et spørsmål: CF tåler varmebehandling, rømme gjør det IKKE, den skiller seg. Så hva passer best da, CF eller rømme?? Skriver handleliste til neste uke skjønner du :o


#23

Iset sa for siden:

Creme Fraiche tåler visstnok koking bedre enn rømme. Selv har jeg brukt både seterrømme og lettrømme i kokende retter uten at det har skilt seg. Merkelig.


#24

Robyn sa for siden:

Dette var bare kjempegodt, kan virkelig anbefales. :sikle:

Skal kjøpe masala krydder til neste gang, for jeg kjøpte tandoori krydder sist.
Er veldig glad i masala retter, så tror kanskje det blir enda bedre.

Hadde pappa på middag i forrige uke og lagde masse så jeg skulle få rester til lunsj neste dag, men det ble visst tomt gitt. :D


#25

Veggpryd sa for siden:

Iset! Du har så gode oppskrifter. :D Nå har jeg brukt opp et glass med masala-krydder allerede. I dag blir det kylling i "saus" igjen (kjøpt mer masala)!


#26

Tusta85 sa for siden:

Steeeeeeeeeeeeeeeeeeeerkt!!!!!
Men veldig godt da!!! :D


#27

Linnmk sa for siden:

HVor mange kyllingfilèer skal jeg beregne pr voksen? Og barna? De kan kanskje få ris eller noe annet ved siden av...
Spiser dere noe mere til dere som er på Ketolyse?

Og hva er en Ultra+ form???


#28

Iset sa for siden:

Hvor mange kyllingfileter man skal beregne på hver voksen er da helt og holdent opptil hver enkelt, ingen vet jo hvor mye en annen person spiser. :)
Jeg spiser en filet, min mann kan godt spise to. Jeg lager alltid litt ekstra, for rester er baare snadder.


#29

MorStine sa for siden:

Jeg beregner 1 stor filet til hver voksen, men er vi mange, legger jeg oppi ett par ekstra, kjedelig med for lite mat...

En Ultra+ gryte er rolls roys-produktet til Tupperware. Ildfast form i plast som tåler fryser, micro og stekovn opp til 230 gr. Er lokk på, så til denne retten er den suveren (og til MASSE annet da), da ingenting fordamper og det blir en deilig saus av det hele. I en ildfastform fordamper mye av væsken + at det kan sprute fett og annet rundt i ovenen...


#30

Safir sa for siden:

Takk for kjempegod oppskrift!!

Vi hadde middagsgjester i kveld, og serverte denne. Den falt i smak hos alle. Det er jo alltid litt skummelt å servere noe man ikke har laget før, men vi tok sjansen ettersom tilbakemeldingene her var så bra :)


#31

wegie sa for siden:

Jeg og bruker å lage en vri av denne retten. Bruker CF med hakket hvitløk i, og så knuser jeg en hønsebuljonterning over formen. Det smaker også fantastisk! Især hvis man lager til noen som ikke er så hipp på sterke krydder..

Serverer kokt brokkoli og blomkål til. Og ris til de som spiser det...


#32

Brimstone sa for siden:

Lagde denne med Tandoorikrydder i forrige uke. Masse Tandoorikrydder, jeg liker sterk mat. Beste middagen jeg har lagd på lenge. Så nå skal jeg eksprimentere med div krydder. Tusen takk og smask på Iset som kom med den opprinnelige oppskrifta!!!!! :suss:


#33

Iset sa for siden:

Tusen takk, og så bra at dere liker den. :D
Det beste er jo at den, som flere av dere har gjort også, kan varieres i et uendelige.


#34

Brimstone sa for siden:

En smask til på Iset for oppskrifta, for det fortjener du jaggume... jammen :D


#35

L.S sa for siden:

Jeg lagde denne retten for et par dager siden, tok ikke så veldig mye krydder da, for vi er ikke så glade i sterk mat.. men så UTROLIG godt det er!!! Lagde en god salat ved siden av, og t.o.m. min lavkarbo-skeptiske samboer synes det var godt!:D

Tusen takk for kjempefin oppskrift! Nå skal jeg eksperimentere med krydder ja..:)


#36

Robyn sa for siden:

Testet med masala krydderet og det likte jeg ikke. Smakte stort sett bare kanel.

Så jeg holder meg til tandoori krydderet, da er det bare snadder. :D


#37

Embla sa for siden:

Gjett hva jeg hadde til middag i dag?:D

Dette var virkelig snaddermat og det blir nok definitivt en gjenganger her i huset :sikle:


#38

MorStine sa for siden:

Vi óg;)


#39

Embla sa for siden:

Var egentlig livredd for at jeg skulle gjøre noe "feil"....jeg er langt fra noen mesterkokk og klarer stort sett å svi det aller meste. Grøt, sauser, supper og alt svir seg i bunnen. Men dette ble faktisk vellykket så det er tydelig at jeg beveger meg i riktig retning:D


#40

Brumm sa for siden:

Kjøpte garam masal krydder som jeg tenkte å bruke i denne retten, det er feil det kanskje? Bør bruke tandoori i stedet?


#41

Iset sa for siden:

Ingenting er feil, man krydrer akkurat som man vil. Mange bruker ikke indiske krydder i det hele tatt, men feks. tacokrydder, bare chili osv. Prøv deg frem. :)


#42

Sanko sa for siden:

hm... jeg har chilisaus og chilipulver.kan det brukes tro? Ikke flink å mekke mat selv. Skal servere til gjester, så det bør jo smake godt!


#43

Gunhild sa for siden:

Bare et lite spm.... Steker ikke kyllingfileten først eller??

Tenkte å lage denne i dag, så jeg hadde blitt veldig glad hvis noen som har laget den eller vet slikt kunne svare :o


#44

Selma sa for siden:

Jeg steker de ikke på forhånd...De blir utrolig møre og saftige...Gled deg:D


#45

Iset sa for siden:

Nope, steker de ikke. De blir da godt gjennomstekt i ovnen. :)


#46

Nila sa for siden:

Dette skal testes i morgen:p


#47

Gunhild sa for siden:

TUSEN TAKK FOR SVAR!!

Dagens middag dette:D:D:D


#48

Pipp sa for siden:

Hadde tenkt til å lagen denne imorra. Skal ha svigers på besøk og da regner jeg 2 filter på gubbene og 1 -1,5 på oss damene.
Holder det med 1 boks CF til 7 fileter tror dere? Baconet det er rått eller når dere putter det i forma?


#49

Areola sa for siden:

Jeg tror jeg ville ha minst to bokser. Da blir det mer "saus" :) Og jeg har alltid hatt rå bacon i. Det har har blitt min nye favorittrett forresten:) NAM!


#50

Pipp sa for siden:

Takk og takk


#51

Eirian sa for siden:

Oh, tror jeg vet hva som blir dagens middag her i huset!
Vi har det meste som trengs og.


#52

Eirian sa for siden:

Dette var helt himmelsk!
Mannen var også veldig fornøyd og skrøt masse (han lager stort sett alltid middag da).

Min "versjon";

Brukte 4 kyllingfiléter.
Brukte 1 beger CF, og hadde 2 ss. rømme oppi (vi hadde bare øko-lett rømme).
4 skriver bacon, 1/2 rød paprika, litt grønn paprika (rest), to store never brokkoli (bare topper), omtrent 3 ringer ananas i biter, 2 fedd hvitløk, omtrent 3 gode skiver løk (rest), 5 gode ss. reven ost, 2 ts. Maldonsalt, godt med pepper, og ca. 2 gode ss. Garam Masala.
Veldig godt, men neste gang skal jeg ha 3 fedd hvitløk, og mere Garam Masala (3-4 ss. tenker jeg), vi hadde bare det, men det var så godt!
(Gleder meg til restene i morgen, mannen er borte, så datar jeg det som er igjen, ca. 1 kyllingfilèt m/saus og grønnsaker.)

Serverte med jukseris etter denne oppskriften;
1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløk - småhakket
2 ts Maldonsalt + nykvernet pepper.

Først rev jeg blomkålen på råkost jern grov side.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og Maldonsalt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter.


#53

Madamim sa for siden:

Åh, oppskriftene i dette forumet er et funn :D


#54

Elanessë sa for siden:

Er masalakrydder sterkt? :o ikke hørt om det før, og jeg liker ikke sterk mat (les: mild tacosaus er akkurat greit for meg, medium blir for sterkt)
Skjønner at man kan krydre selv isåfall... men jeg er dårlig på eksperimentering. Jeg har kjøpt kyllingkrydder på glass i dag jeg da, kan jeg bruke det? Er det sterkt?

Og smaker det noe creme fraiche tilslutt? Liker ikke det heller så... litt redd for smaken ja :p uff nå var jeg vanskelig...


#55

Iset sa for siden:

Jeg liker heller ikke CF, så det smaker ikke noe av det nei. Masala-krydder er ikke sterkt, bare smaksrikt. :)


#56

Areola sa for siden:

Jeg har sett to forskjellige masala-krydder, garam masala og tandoori masala.
Tandoori er ganske sterkere på smaken, mens garam var mer "søt". (ikke søt akkurat, men... kanel smak vaffal :)
Jeg likte garam best selv :)


#57

Søster sa for siden:

Dette hadde vi til middag i dag med blomkålstappe til. Det smakte virkelig godt :D Jeg er så utrolig glad for at det er så mange gode oppskrifter her inne. Alt jeg har laget av mat fra oppskriftene her har smakt veldig bra. Takk til dere som deler oppskriftene med sånne uerfarne som meg :)


#58

Amber sa for siden:

Himmelsk, rett og slett himmelsk ... jeg er så glad, det var den beste middagen jeg har smakt på lenge... gleder meg til lunsj i morra, for da skal jeg spise restene..


#59

Dilla sa for siden:

Jeg gleder meg til å smake på dette :)
Tror de blir middag på onsdag!!


#60

magdalena sa for siden:

Nå er jeg spent! Denne retten godgjør seg i ovnen i dette øyeblikk:p
Mistenker at ett tygg gjør meg hekta..:o


#61

magdalena sa for siden:

Denne her var fantastisk GOD! Barna elsket sausen og kjøttet var så mørt..Trodde den skulle bli tørr av og steke så lenge.


#62

Joika sa for siden:

Takk for påminnelsen.. Kylling med creme fraishe er NYYYYDELIG.
Må lage det en dag snart...


#63

Alf sa for siden:

Takk for flott oppskrift! Er på min aller første dag med lavkarbo kost idag og denne retten falt i smak, dog hadde jeg min egen lille vri på den, jeg hadde ikke masala krydder så brukte en cajun krydderblanding pluss frisk timian, det anbefales!! :)


#64

Turi sa for siden:

Lurer på hvordan de hadde blitt om en skar de opp i biter, dyppet de i cf med krydder og alt, og så rullet de i knust baconcrisp før de ble stekt?

Det skal jeg prøve!

Hva har dere til tilbehør? Hmmm... Nå ser jeg at om en gjør det som jeg tenker, så blir sausen borte.. Dilemma! Prøver halvt av hver, med ekstra mye cf oppå!


#65

Iset sa for siden:

Det er knallgodt! Det ligger en oppskrift her inne der man bruker knust bacongull til å panere kyllingen med, det er såå godt! Tror den heter "Karen B's ovnsstekte kylling", prøv å søke på det. Hvis ikke så bare søker du på Nille sine oppskrifter i middags-forumet så får du den frem. Hun har lagt ut såå mye godt, spesielt med kylling! :D

Som tilbehør til dette pleier jeg å ha jukseris og stekte paprikastrimler, og litt salat.


#66

Eirian sa for siden:

Jeg har kuttet kyllingfilét i biter og latt de ligge og godgjøre seg i cf m/hvitløk, salt og pepper, før jeg har rullet dem i knust ritz kjeks. Blir kyllingnuggets, og sikkert noe av det samme hvis man bruker bacongull ja.
Veldig godt, og en hit hos både store og små.


#67

Turi sa for siden:

Jeg syns ikke det ble noe godt å rulle de i bacongull, det ble kvalmende. Så jeg kommer til å holde meg til Ritz, så får jeg heller spise noen få stykker!


#68

Anka sa for siden:

Mmmm... Denne var kjempe god og kommer helt sikkert på middagsbordet her i heimen flere ganger. God til lunch i salat var den også, supert!!


#69

Karenina sa for siden:

Wow,denne hørtes utrolig god ut!MÅ prøves!:) Hvor mange porsjoner regner du ca at det blir?


#70

Iset sa for siden:

Det kommer an på hvor mange fileter du bruker og hvor sultne dere er. 4 fileter er vel sånn ca. nok til fire personer? :)


#71

Eirian sa for siden:

Her i huset spiser vi faktisk gjerne litt mer enn en filét hver, vi har bare jukseris til foreks. og ikke så mye, og spiser destod mer av kyllingen, også fordi det er så godt!


#72

Narnia sa for siden:

Dette var det første jeg lagde som "lavkarbo", og herregud så godt?!

Brukte Eirian sin oppskrift på jukseris (-maldonsalt), og det var fantastisk til.

Det eneste jeg vil gjøre annerledes neste gang (for det blir en neste gang!) er å ikke ha i ekstra salt. Baconet gir jo en del saltsmak, samt at jeg fant ut at masalakrydderet jeg brukte har mye salt i seg.


#73

Lindabtn sa for siden:

mmmmmmmmmm :sikle:
Skal lage skal lage!!!


#74

swimzy sa for siden:

:Dnåå står denne i ovnen, gjett om jeg gleder meg!!! :D


#75

quebec sa for siden:

vil dytte denne litt frem. for dette er så ABSOLUTT den beste sausen jeg har smakt :)

er blitt heeelt frelst :)

og har delt den ut til andre både lavkarbo og høykarboelskere :)
og samtlige priser den høyt opp i skyene :)


#76

Jabba sa for siden:

Fo å få det inn med teskje - heter krydderet Tikka Masala?


#77

Iset sa for siden:

Det heter visst "Tandoori masala" og er et vanlig krydderglass fra Blackboy.


#78

Jabba sa for siden:

Kjøpt!!!
Gleder meg til å prøve !

Kan denne retten fryses? Hvis det blir noen evt. rester da.... hi hi


#79

majama sa for siden:

Denne skal jeg lage i dag:sikle:


#80

safran sa for siden:

Oj, dette blir middag en dag til uken!


#81

majama sa for siden:

:sikle: Kjempegod:ja:


#82

Camilla82 sa for siden:

Oi, denne må jeg prøve i morgen :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.