janmesi sa for siden:
[CENTER][CENTER][/CENTER][/CENTER]
Sylvia Brustad
Helse- og omsorgsdepartementet
[RIGHT][RIGHT]Oslo, 27.02.2006[/RIGHT][/RIGHT]
Ad. innsats mot overvekt og fedme
Kjære Sylvia Brustad,
det er bra dere setter kampen mot fedmen på dagsorden. En rekke sykdommer skyldes feil kosthold og fedme, det er alle enige om. Hva som er riktig mat for å unngå fedme og sykdom er det imidlertid stor uenighet om, selv om sterke krefter gjør det de kan for å skjule uenigheten og forhindre debatt. Hvis den statlige kampanjen skal basere seg på eksisterende kostråd er det imidlertid liten sjanse for suksess. Beklager, men hvis du tar deg tid til å lese resten av brevet og ta en titt på de vedlagte bøker vil du legge grunnlaget for å forstå hvorfor mange er uenige med rådene fra Statens Ernæringsråd.
Visste du at kroppen oppfatter alle karbohydrater, uansett hvilken form og farge de kommer i, som sukker? Kroppen tåler ikke mye karbohydrater, den har aldri gjort det. Karbohydrater er noe nytt for kroppen. Fra et evolusjonært perspektiv så er kostholdet vårt snudd på hodet. Fra å spise mye naturlig mat (fet animalsk mat), så spiser vi store mengder sukker og stivelse (karbohydrater). Resultatene ser du; en eksplosjon i hjertesykdommer (selv om antall dødsfall er gått ned, går antall sykdomstilfeller opp), sukkersyke, nye kreftformer og ikke minst fedme. For å nevne noe. (Vi har aldri spist mindre fett enn vi gjør nå, likevel er vi feitere enn noen gang!)
Viljen og interessen for å se på sammenhengen mellom karbohydrater og sykdommer er minimal hos Ernæringsinstituttet og Statens ernæringsråd. Det er vanskelig for en utenfor fagmiljøet å forstå denne rigide motviljen og holdningen som flere av landets ledende institusjoner utviser. Men den er der. Det er derfor et håp blant flere at noen politikere vil våkne, på tvers av partigrensene.
Jeg anbefaler deg å kikke litt på den ene boken som vi har utgitt der vi har flere norske pasientcaser. Forfatteren, dr. med. Wolfgang Lutz, har behandlet nærmere 15 000 pasienter med naturlig mat – altså minimalt med karbohydrater. Boken er tilpasset norske forhold av dr. philos. Dag Viljen Poleszynski og ernæringsterapaut Jens Veiersted. Den anbefales også av bl.a. Eat International – som så langt har hatt 15 000 nordmenn på kurs i naturlig mat, altså steinalderkost.
Et siste tankeeksperiment: Menneskekroppen har genetisk forandret seg 0,005 % de siste 10 000 år. Hvordan tror du kostholdet vårt har endret seg i løpet av denne tiden?
(Siden jordbruksrevolusjonen.)
[CENTER][CENTER]Med vennlig hilsen[/CENTER]
[CENTER]Forlaget Lille Måne[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER]Jan Mesicek[/CENTER][/CENTER]
(Jeg legger også ved ”Spis deg ned i vekt” av Sten Sture Skaldeman. Han spiste tilnærmet likt som Lutz anbefaler. Et nettsted for mye informasjon jeg anbefaler er [url]www.lavkarbo.no[/url])