< Tilbake til oversikten

Gratinert røkelaks med fløte, mmmm

#1

Felix sa for siden:

Ypperlig som forrett, smaker HELT FANTASTISK - passer best i mindre selskaper:

  • 10 skiver ferdige skivet røkelaks (ca. 2 pk.)
  • 1 liter Fløte - kokes ned til 3-4 dl
  • 1 stiron - deles i to og press saften i fløtesausen når den er kokt ned til ca. 5-6 dl.)Legg laksen på tallerken (pr. prosjon) - saus rundt og litt på laksen.

Mao du kan ha alt ferdig når gjestene kommer, og gratinerer da en og en tallerken når gjestene sitter til bords.

Ovn. 250 grader - til sausen bobler og blir litt brun.
(Event. sett den øverst med grillen på).

Lover deg at du her vil ha skje og få i deg alt som ligger igjen av saus på tallerken - kombinasjonen her er bare helt utrolig :D


#2

Anarko sa for siden:

Et annet tips, som jeg bruker av og til. Ha røykelaks, jeg pleier å ha en pakke til 2 personer. Varm steikepanne, og ha i røykelaksen, fres den raskt rundt og ha på hvitvin, vent da et lite minutt mens det koker inn og de setter smak på hverandre og ha i en boks med creme fraiche, dryss på pepper. Wok grønnsaker og bland sammen.

Kjempegodt! :)


#3

MissTail sa for siden:

Takk, Anarko!

Dette var kjempegodt!

Freste røkelaksskivene i smør i stekepanna, slo over hvitvin, dampa ned og tilsatte en boks rømme.

Smørdampet grønnkål til "seng", laks og rømmesaus på toppen.

NYDELIG! :sikle:


#4

Anarko sa for siden:

Bare hyggelig :) Tror jeg må lage den en av de kommende dagene :)


#5

Tom1402 sa for siden:

Hei.
Takk for oppskriften. Jeg er svært glad i sjømat, dette var helt fantastisk, noe av det beste jeg har smakt.


#6

Annne sa for siden:

Dette høres magisk ut! Skal testes!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.