Her har jeg samlet alle brødoppskriftene, og når noen legger inn en ny oppskrift i bakstforumet, så vil jeg at dere skal komme inn her i denne tråden med en lenke, så skal jeg oppdatere dette innlegget etterhvert. :)
Hva med å linke direkte til postene så det blir lettere å finne?
F.eks Daizys soyaproteinbrød linket hertil: forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=79046&postcount=8
Og en link til hvert av brødene i tråden om Nabo-brødet..
Jeg tror det skal ligge i den tråden jeg la ut link på der du spurte etter OE-oppskriftstråden. Hvis ikke så skal jeg finne den, vet hvor den er men må lete litt.
Noen som har en oppskrift på lavkarbo brød som ikke er veldig mørkt? Kan innehold melkeprodukter og egg:) Har nettopp begynt med urkost og har barn som jeg også skal tilvende og da er selvfølgelig brød ett lite problem....:rolleyes:
i dag laga eg mitt første lavkarbobrød..
leita lenge etter en oppskrift som frista, og problemet var vel at eg hadde soyamel, og ikkje soyaprotein som det er i de fleste oppskriftene! .. såå laga vel egentlig min egen variant da.
las forresten at mange synes brød med soyamel smaker forferdelig, men brødet mitt blei faktisk veldig godt! :) smakte brød!
oppskrifta:
6 egg
2dl kesam mager
1\2 dl raps olje, beregna til baking
50g solsikkekjerner
30g sesamfrø
2 ss linfrø
2 dl soyamel
4 dl kruskakli, av hvete.
Det er så mange flotte oppskrifter her, men jeg savner noen som ikke er som "barkebrød". Jeg har aldri vært så glad i grovt brød, jeg har prøvd noen oppskrifter og de har vært gode, men jeg savner en oppskrift på litt finere knekkebrød, noen som har det?
Takker for svar.
Dette brødet lager jeg med div variasjoner. Denne virkelig smaker som ordentlig hjemmebakt brød, den hever seg litt ( ser ut og oppfører seg som brød) og smuler lite.
Porsjonen er nok for 1 brød og 9 rundstykker.
400gr smeltost (philadelfia etc)
200 gr rømme,CF etc
7 egg
1-2 ss salt
sukrin, splenda, natreen
Bland disse godt sammen med maskin eller visp. Mye salt og sukker trengs for å få fren "kornsmaken". Jukser litt...
Bland inn:
100 gr soyaprotein
25 gr soyamel
80 gr glutenmel
100 gr linfrø
100 gr solskikkefrø
30 gr kli
2 ss fiberhusk
2ss bakepulver
(tok en ts tørrgjer også, i tilfelle det hjalp glutenmelet)
Hemmeligheten er stekingen: La den deigen stå mens ovnen blir varm 170 gr og stek først i 1 time for brødet og rundstykkene bare 25 min. Ta ut av formen og stek 10-15 min til. Slå av varmen og la brødet stå over natten.
Fantastisk godt, saftig brød som smuler bare litt.
Karber ca 45 tilsammen med rundstykkene og brødet. Ca. 1 karb/ skive og 1.5/rundstykk.
Varm brød med masse smør på.... himmelsk!
Glemte rapsoljen 1.5 dl som røres inn til slutt og 100 gr sesamfrø sammen med andre frø! Sorry!!!
r.o sa:
Ser ut som brød, smaker som brød!
Dette brødet lager jeg med div variasjoner. Denne virkelig smaker som ordentlig hjemmebakt brød, den hever seg litt ( ser ut og oppfører seg som brød) og smuler lite.
Porsjonen er nok for 1 brød og 9 rundstykker.
400gr smeltost (philadelfia etc)
200 gr rømme,CF etc
7 egg
1-2 ss salt
sukrin, splenda, natreen
Bland disse godt sammen med maskin eller visp. Mye salt og sukker trengs for å få fren "kornsmaken". Jukser litt...
Bland inn:
100 gr soyaprotein
25 gr soyamel
80 gr glutenmel
100 gr linfrø
100 gr solskikkefrø
30 gr kli
2 ss fiberhusk
2ss bakepulver
(tok en ts tørrgjer også, i tilfelle det hjalp glutenmelet)
Hemmeligheten er stekingen: La den deigen stå mens ovnen blir varm 170 gr og stek først i 1 time for brødet og rundstykkene bare 25 min. Ta ut av formen og stek 10-15 min til. Slå av varmen og la brødet stå over natten.
Fantastisk godt, saftig brød som smuler bare litt.
Karber ca 45 tilsammen med rundstykkene og brødet. Ca. 1 karb/ skive og 1.5/rundstykk.
Varm brød med masse smør på.... himmelsk!
Hei! Jeg er ny her, og følger ikke noe spesielt filosofi, men lurer på et par ting som dere kanskje kan hjelpe meg med.
Jeg baker brød som inneholder rug (50% sammalt rug grov, 50% siktet rugmel), vann, salt, litt sukker (oppskriften finner du <a href="http://godeigen.edicypages.com/oppskrift">her)</a>. Jeg har noen venner som tenker på karbehydratene og de lurer på hvordan det er med dette brødet. Skjønner at sukker kanskje ikke er noe særlig lavkarbo (selv om jeg er nybegynner på det her :), men hvordan er det med rug? Hvilke andre frø/korn kan jeg ha i brødet for at det skal ha lavest mulig karboinnhold?
Takk for svar. Ja, tenkte jo på å droppe sukkeret, ikke akkurat lite kh der :) Personlig er jeg ikke veldig opptatt av kh, men merker at mye gjærbakt og hvete ikke er bra. Derfor rug.
Mange fristende oppskrifter her inne også, skal prøve noen etter hvert.
Hadde tenkt å bake Lollipops ketolysebrød i dag, men så glemte jeg å kjøpe CC, så jeg tok hva jeg hadde. Jeg hadde Nannans knekkebrødoppskrift på samme arket og var litt trøtt også...
Vel rot ble det kan man si, men resultstet ble veldig bra :)
Dette ble et brød i en 1,5 l form og det hevet fint også.
FrkMarge's rotesegbortbrød
300g tjukkmjølk (ca 4 dl)
7 egg
2 store toppede ss fiberhusk
200 g av en blanding med linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og gresskarkjerner. (Resteblanding etter vanlig brødbakst, bland etter eget hode;))
1 stor neve valnøtter (ca 1 dl)
1 liten neve hampfrø (ca 1/2 dl)
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
3 dl kli/pofiber/fibrex (denne gangen brukte jeg kli, forrige gang brukte jeg fibrex)
1 ts natron
1/2 dl sesamolje
1 dl rapsolje
En klype salt
Hell kokende vann over solsikkekjerner, sesamfrø og hampfrø. La stå og bløte seg mens du lager til resten.
Pisk egg og tjukkmjølk
Hakk valnøtter, frøblandingen (evnt bare linfrø)
Bland alle ingrediensene sammen til en tjukk røre.
Sil av frøene og bland dem inn i røra.
Kle en brødform med bakepapir og hell blandingen i formen.
Stek på rist ved 150-180 grader (se an ovnen) i 1,5-2 timer.
Etter ca 1,5 time kan du ta brødet ut og teste om det er ferdig ved å skjære et lite snitt og halvegs dele brødet. Er det fortsatt fuktig, legger det det pent sammen igjen inn i bakepapiret og steker det litt lenger men med bakepapir over formen så det ikke blir brent oppå.
Brødet må hvile på rist ganske lenge etterpå, iallefall noen timer.
Blir det allikevel for fuktig, funker det knallfint å putte skivene i brødrister:)
Smaker nydelig med smør og servelatpølse i følge min sønn som km hjem og fikk dette til lunch etter skolen i dag nesten helt nybakt :D
Jeg startet min lavkarbo-kur for en ukes tid siden. Var her inne og fant en oppskrift på et nyyyydelig brød. Er nå usikker på hvem som opprinnelig la inn oppskriften og det er dumt ettersom jeg vil takket han/henne for å ha reddet min diett :). Her er oppskriften i tilfelle noen skulle gå glipp av dette vidunderet:
Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)
Blitzes med stavmikser eller noe lignende.
Nå skulle jeg sagt melblanding, men det er jo ikke det - bare en blanding!
Så nå blander man følgende:
3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks - anyway får du fiber husk på ICA, f eks - andre også, sikkert!)
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø
I tillegg til det, enten -
Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø
Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø
Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.
La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.
Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød!
Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!
Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.
Avkjøl på rist.
Når det er helt kaldt skjærer du det i tynne skiver.
Jeg pleier fryse det i pakker á 3 skiver, alle lagt i en stor pose. Jeg får minst 30 skiver av ett brød. Hele oppskriften inneholder ca 30 g karber enten det er den ene eller den andre varianten. Det betyr så langt jeg har klart å regne ut at det er maks ett gram karber per skive, ca.
Det er mye søtt og salt i dette - fordi det er det man ikke kan "fake" - søtsmaken av kornet. Så den må man tilsette. Mye salt fordi man bare nå ha noe smak! Men resten gjør at man får et brød som "fjærer" som et vanlig brød gjør. Det er faktisk veldig "brød-aktig". Jeg anbefaler det så absolutt - prøv om du vil. Jeg tror faktisk ikke du blir skuffet.
Dette er ikke en brødlignende gjenstand, det er faktisk brød.
50 g mandelmel
50 g linfrø
30 g solsikkekjerner
50 g fibrex
10 g FiberFin
1 dl (100 g) fløte
55 g rømme
3 små egg
125 g revet ost
100 g smør
10 g fiberhusk
2 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene. Deigen blir litt myk, så bruk enten muffinsformer eller muffinsbakeplate i teflon som er godt smurt.
Stekes i 12-15 minutter ved 180 grader. Næringsinnhold per 100 gram
Mange har sikkert prøvd "jukseloff". Jeg tenkte at kanskje det gikk an å droppe plommene og dermed steke røra i stekepanne, raskt og enkelt, og om det ble noe godt. Det gikk brilliant og smakte bedre! Jeg lager to pannekaker i en liten stekepanne ved å vispe 4 hviter hvitt sammen med litt salt og sukralose / sukrin etc. Så er det bare å steke det på begge sider til det er gjennomstekt. Da får jeg noe å legge pålegg som kylling med bremykt + agurk, avokado osv mellom. Er helt dilla og har det til lunsj hver dag.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.