< Tilbake til oversikten

soyaprotein, hva sier forskningen?

#1

Vigdinil sa for siden:

Hei. Nå har jeg tenkt lenge på dette med soyaprotein. Har lest noen rapporter fra noen år tilbake, og det ser ut for at det skal være mange positive sider ved soyaprotein og soyabønner forøvrig. Det skal hjelpe kvinner ved overgangsalder, og det skal hjelpe ved vektproblemer, redusere faren for kreft o.s.v. Men så har jeg også hørt det motsatte, at det kan gi kreft, og at det kan stoppe vektnedgang. Siden jeg nå bruker soyaproteinet fra ketolyse, er jeg veldig interessert i høre hva andre vet om dette, og hvorvidt det er lurt å ha det som en del av dietten og hvor lenge os.v. Hva inneholder egentlig soyaproteinet? Håper dere som har kunnskaper om dette kan komme med deres uttalelser og kildehenvisninger.:)


#2

themonk sa for siden:

extique.com/askrob/soy-vs-whey.htm
www.westonaprice.org/soy/soy_controversy.html

Øverst er Rob Faigin's synspunkt på proteinpulver (soya og myse), under har Mary Enig fra The Weston Price foundation en del negative rapporter å vise til når det gjelder soya. Det går sikkert an å finne mye positivt om soyaprotein også, men min mening er at proteinpulver ikke burde være en del av et sunt kosthold. Bruk heller pengene på et bedre kosttilskudd. :)


#3

Vigdinil sa for siden:

Takk for tilbakemelding. Jeg bruker altså soyaprotein fra ketolyse og jeg lager brød av det, lage pannekaker osv. Så dette må jeg bruke litt tid på å fordøye. Hvis noen flere har flere forskningsrapporter blir jeg veldig glad... er ikke så flink til å lese engelsk, men forstår at det er usikkerhet rundt om det er bra eller dårlig. Er det noen artikler som behandler dette med soyas virkning på stoffskifte? Mener bestemt at Torkil har sagt at noen kan reagere negativt på det? Håper flere kan komme med sine betraktninger rundt emnet her


#4

Nille sa for siden:

Jeg kan ikke uttale meg om kvaliteten på Ketolyseproteinet. Men Torkil har svart tidligere:
[color=purple][/color]

De med stoffskifteproblemer bør unngå bruk av soya da da soya hemmer utskillelsen av hormoner i skjoldbrusk kjertelen og kan virke negativt på stoffskiftet. Det er dokumentert i flere store forskningsposjekt (ref. Mary Shomon "The Thyriod Diet"). Jeg liker ikke smaken av soya og tåler det dårlig. Også her er det forskjellig hva folk tåler. Man må prøve seg frem. Det er visst forskjell på gemanipulert soya og IKKE genmanipulert soya også. Men har man ikke spesielle behov for å bruke soyaprodukter (som laktose intoleranse eller lign.) er min klare mening at man bør ligge unna.
[color=#800080][/color]
AT mange ikke tåler det er helt klart og godt dokumentert flere steder. Det er blant de åtte vanligste allergenene. Det er også en del intolerense og overfølsomhet. Flere stoffskifte forum på nettet skriver om akkurat dette, - i tillegg til at det finnes grundig forskning bak Mary Shomon med "The Thyriod Diet" og K.T. Daniel som har skrevet "The Whole Soy Story" og er intervjuet i artikkelen i Mat & Helse 10/05.
[color=#800080][/color]

Det som står i artikkelen er hverken ukjent, nytt eller grensesprengende. Andre må syns eller tro det de vil, men JEG vil iallefall ikke spise ting som KAN gjøre meg verre.

[color=#800080][/color]
Tror kanskje at bruken begrenser seg i og med at mange ikke liker smaken. Jeg mener fremdeles at man ikke behøver å spise soyaprodukter om man kan finne andre produkter en tåler og som funker like bra. I så måte er Valle protein et veldig godt alternativ og det har ikke bismak. Det jeg og andre har testet dette på har funket like bra - om ikke bedre - enn soyaproteinet.
[color=#800080][/color]


#5

HP sa for siden:

Den siste forskningen viser at soya ikke på noen måte er sunt. Der var en lang artikkel om dette i mat og helse for 2 nr siden tror jeg. (Endret: det var den Nille viste til :p)

Her kan du lese alt (engelsk):
www.mercola.com/2005/feb/26/soy_myths.htm


#6

Vigdinil sa for siden:

Tuse takk Nille og HP. Nå forstår jeg at jeg ikke kan bruke dette over lang tid. Håper dere vil svare meg videre i min nye tråd om valleprotein:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.