Ok... som nybegynner forstår jeg at jeg skal holde meg unna poteter, brød, ris og pasta. Når jeg har gjennomgått kostholdet mitt så ser jeg jo at 80% av det har inneholdt brød, poteter eller pasta og det er nok ikke rart at vekta sakte men sikkert går oppover..
Men så er jo spørsmålet; hva i all verden skal jeg spise??? Oppskrifter som inneholder mer enn 5 ingredienser er i utgangspunktet en stor utfordring, jeg er direkte håpløs på kjøkkenet og tror at fisk er vokst opp i frysedisken på Rimi. Jeg liker ikke kjøtt, hater fisk og ser for meg en trist tilværelse knaskende på en gulerot dyppet i cottage chese.
Har forsøkt noen oppskrifter fra Fedon og har dreisen på blant annet linsesuppa... men kan jo ikke leve på den, egg og brokkoli...
Hvor finner jeg enkle (VELDIG, VELDIG ENKLE) oppskrifter og ideer på hva i all verden jeg skal spise fra nå av?
Har trålet forumet her de siste 4 timer og er like forvirret :)
Dersom du ikke liker kjøtt og hater fisk, hva har du spist før? Hvordan har en typisk dag sett ut for deg?
Ofte handler det jo kun om å gjøre noen få tilpasninger med den maten man spiser fra før, andre ganger må man rett og slett spise noe annet. Det blir lettere å gi råd dersom du sier noe om hva du liker å spise :)
Hva med kylling da ??
Bruk søkefunksjonen og utvidet søk. Skriv inn kylling og velg forum "Oppskrifter", - så hypper du av for vis resultat som "tråder" så får du opp en masse forslag med kyllingppskrifter. 4 sider !
[color=purple][/color]
Mange av dem er enkle også !
[color=#800080][/color]
Ta en titt !!
Jeg har spist brød, knekkebrød, bakte, stekte, kokte poteter, pasta i alle former og farger :)
En typisk dag har vært slik; Frokost 2 kopper kaffe, mellomåltid 1 eple, lunsj 2 - 3 skiver (dog hjemmebakt ingers rugbrød), mer frukt, middag f.eks lasagne, kvelds brød, brød og atter brød, godis om jeg har hatt det og ellers alt som man faktisk kan putte i munnen som jeg har hatt i skapet... Brødskrive med nugatti er en sikker vinner...
Jeg spiser jo forsåvidt kjøtt, f.eks kjøttdeig og lager kjøttkaker og slikt, men biff har aldri vært min greie, svinekjøtt spiser jeg ikke, kylling går an etter at jeg har dissikert den osv. Problemet er at jeg i oppveksten hadde en alvorlig tarmsykdom som gjorde at jeg i en periode på 1 1/2 år levde mer eller mindre på Mariekjeks, cola og poteter... Jeg har aldri vært glad i matlaging og har får angst av fettslintrer på en kotelett... Kjøtt og fisk dissikeres og analyseres før jeg får den i meg...
Jeg er i grunn veldig nysgjerrig på vegetarmat og spesielt soya og tofu og slikt (fordi det ikke er kjøtt eller fisk) Alt som har med grønnsaker å gjøre går greit og egentlig bor det nok en vegetarianer i meg.. Når jeg leser på blodtypedietter så sammenfaller det absolutt med min blodtype som er A... bortsett fra fisken..
Jeg har egentlig lenge forstått at karbohydrater ikke er noe særlig godt for kroppen min... men veien fra å være fast kunde til Del-i-Luca til å melde seg inn hit har vært fryktelig lang :)
Jeg var ikke noe særlig glad i hverken fisk eller kjøtt før heller. Men når jeg la om kostholdet, så endret smaksløkene seg (og det har den gjort hos veldig mange andre her også).
Nå om dagene spiser jeg ett eggemåltid, et kalkun måltid, og et fiskemåltid (torsk). Mye av trikset med fisken er å tilberede den på riktig måte (så den ikke smaker noe særlig fisk...:p). Jeg bruker frossen torskefilet, som jeg steker/koker under lokk, ligger den på fatet, og presser sitron over og har herbamare urtesalt og olivenolje over. Nydelig. Også har jeg grønnsaker, eller grønnsaksstuing med mandler og olje til. Wooking med oppkuttet kalkun/kyllingkjøtt er veldig godt. Lavkarbopannekaker, eller vafler, kokt egg, speilegg, omelett (med masse godt i)... osv. Har du tatt en titt i oppskriftsforumet vårt?
Jeg dytter egg, ost, bacon rømme og løk i en halv kilo kjøttdeig, smeller det sammen og legger hele greia på stekepanna.... deler den i 4 og spiser den som den er eller sammen med forskjellige grønnsaker, fryser ned noen av bitene om jeg en gang i blandt ikke orker å spise dette 4 ganger i løpet av 3 dager.....
Pannekake med soyaprotein, cottage cheese (finner oppskriften om du søker på pannekake) og bacon spiser jeg endel av siden det går så fort... Må jo ikke ha med baconet om du ikke vil.....
Kyllingbryst sammen med grønnsaker, men jeg lager dressing av olje (MCT olje) krydder og rømme eller majones til.....
Ved å bruke MCT oljen får jeg opp fettet såpasshøyt at jeg kan ligge ganske høyt på endel grønnsaker og allikevel ha en høy fettandel...
MCT oljen får du hos Karin på www.naeringsvett.no, har funnet ut at den fungerer bedre for meg enn en engelsk type som selges på Apotek1
Omelett for meg er egg og bare egg.. men her har jeg nok enormt mye å lære... i dag synes jeg at jeg har vært fryktelig flink, helt til jeg fant ut at mais er fy-fy.. Hvor finner jeg slik info? Er det noen bøker jeg bør kjøpe?
(har naturlig slank av Fedon, men Fedon her ikke min greie).
Har lest om noe mix som man kan bruke til å lage brød av, det bør jeg få kjøpt inn. Og proteinpulver høres ut som midt i blinken for meg som i utgangspunktet har et noe betent forhold til mat, lett å lage, lett å få i seg :)
Tusen takk for svar.. foreløpig er det mye informasjon som virrer rundt i hodet og kanskje jeg rett og slett må "fordøye" mye av den før jeg forstår sammenhengen og prinsippene?
Ellers har jeg følelsen av at jeg definitivt bør ta meg en real tur på butikken og da ha skrevet ned en nøye handleliste over hva jeg trenger å ha tilgjengelig i skapet for faktisk å kunne lage meg mat :)
Jeg er også relativt ny i dette gamet, og som deg var jeg temmelig forvirra i starten. Mange dietter og retninger å forholde seg til . Bruk tid på å lese om de ulike diettretningene og så finner du en som du synes passer for deg og kjøper så boka. Les boka nøye og følg oppskriften så bør ting etterhvert gå av seg selv. Jeg har lært mye av å lese og spørre i forumet her. Utrolig hvilke kunnskaper medlemmene her har. Så bruk forumet for det det er verdt.
Jeg har ikke kjøpt noen bøker, bare brukt oppskriftene jeg finner rundt her inne og tilpasset dem til det jeg har lyst på og det jeg føler at kroppen min vil ha.....
Har lest om de fleste av alle "retningene" her inne via nettet, og så leste jeg boken til Skaldeman, men med din hang til grønnsaker tror jeg den blir veldig ekstrem fett orientert....
Tror du etter en stund føler på kroppen hva den har det best med, så bruk oppskriftene her inne, de er som regel veldig enkle og fint skrevet....
Hei
Jeg anbefaler deg å finne en kostfilosofi du tror du kan leve med, de fleste lavkarbofilosofier er omtalt her og alle har sin menighet, så du vil få god støtte når du har gjort ditt valg. Det er mye lettere og mer effektivt å følge én filosofi enn å prøve den ene så den annen, etterhvert vil ingen virke. Bruk litt tid på å orientere deg.
Jeg tror det er viktig å tenke på om du vil skal velge kostindusert ketose ( mange forskjellige innen denne genre) eller generell lavkarbo. ( da tillater jeg men å anbefale Fedon, selv om det krever en del innsats på kjøkkenet)
Senere når du har fått et overblikk er det meget mulig at du vil velge din egen vei og spise sunn mat ut fra egen kunnskap - det er den beste filosofi i mine øyene.
Nå vet ikke jeg noe mye om hvorfor du ikke spiser kjøtt, eller hva det er med fisken du ikke liker. Jeg må ha mat uten bein og fettrand, og sliter til tider med en skikkelig spisevegring. Jeg har ikke noe i mot selve kjøttsmaken, men greier ikke konsistensen, og særlig de fiskebeina.
I tilegg tåler jeg hverken egg eller melkesukker, så jeg forstår godt at du har problemer med maten. Det som harvært min "redning" har faktisk vært grønnsaker, kyllinfilet (den er uten bein) og fiskefileter... samtidig foretreker jeg svinekjøtt, for der er det tydelig hvor skillet mellom fett og kjøtt går.
Til tider greier jeg ikke kjøtt. brekker meg når jeg ser fibrene i kjøttet, men kjøttdeig går greit.
Min frokost består av cottage cheese, fedonbrød, youghurt med kli, eller avokado og reker
middag (som tidligere bestod av knekkebrød eller ris eller en bakt potet) er nå kjøtt, fisk eller kylling i en eller annen form, eller falafel (vegetarboller) med grønnsaker, og litt saus i formav creme fraiche eller noe slikt.
smoothie av youghurt, eller kuttede grønsaker (gulerot, blomkål, kålrot)med eller uten dipp til kveldskos...
Tusen takk alle sammen :) Føler at jeg har litt å gå ut i fra og gå i grubleboksen på nå :D
Skal prøve å bake lavkarbobrød så jeg har noe å ty til når tidsklemma skivser meg fullstendig og ellers så skal jeg lese og prøve meg frem nå til å begynne med.
Har funnet frem Kaloritabellen fra GR for der står det jo jammen mengde med karbohydrater også :)
Tips til fisk som ikke trenger å dissekeres før inntak er feks gourmet torskefilet'ene som ligger i frysedisken på rema 1000...ingen fiskebein! namnam.
sleng de i en panne sammen med champignon, paprika og løk feks..
og blomkålstappa til iset ved siden av,og vips så har du middag på 20 minutter.
Laksefile er også garantert beinfrie og enkelte av dem er også skinnfrie. Rett i panna og ittno dissekering. Beinfri røkelaks.. Kjempedigg. Trenger ingen annen forberedelsen enn å ta dem ut av pakka og klaske dem på tallerkenen. No frisk salat og litt dressing uten karbs ved siden av og så er maten klar.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.