< Tilbake til oversikten

Ketolysekuren noe for meg?

#1

GINOK sa for siden:

Har siden januar benyttet meg av Skaldeman sin kostholdsfilosofi og har gått ned noen kilo spesielt til å begynne med da jeg gikk ned 3 kg på 14 dager. Etter det har det gått litt saktere, men tendensen er nedadgående vekt. Om man følger den ene eller andre filosofien er vel kanskje ikke så farlig så lenge man holder seg til lavkarbo. Jeg har ikke så mye innsikt i de andre kostholdsfilosofiene, men har nå lest boken om Ketolysekuren (den gamle versjonen). Det som jeg blant annet likte med boken var beskrivelsen av insulinets rolle i forbindelse med overvekt. Når det gjelder insulinets innvirkning på hormonbalansen så kommer ikke dette like godt fram som i boken til Lutz ”Bedre uten brød” Nå er jo boken bygget opp omkring en kur og Torkil vil sikkert ikke trøtte leserne med for mye deltaljer og info. Men likevel sperret jeg opp øynene da jeg leste Lutz sin bok om hvordan insulinet forrykker hormonbalansen i kroppen og hvilke negative virkninger dette har på blant annet vekst- og kjønnshormonene. Selv om de fleste på dette forumet er kjent med dette forholdet så synes jeg ikke dette forholdet kan bli nok understreket. Betenkelig hvilke ”overgrep” barn nå blir utsatt for med den store andelen med sukker og andre karbohydrater som er lett tilgjengelig overalt.

Men tilbake til Ketolysekuren. Ut fra min begrensede kjennskap til andre kostholdsfilosofier så ser ikke kuren ut til å skille seg så mye ut fra andre lavkarbo, men den er rimelig streng med tanke på andelen av karbohydrater. Samtidig så er den mer åpen for mer bruk av grønnsaker en det Skaldeman gjør, ja til og med bruk av lightbrus. Det siste er noe som Skaldeman er avvisende til. Etter å ha lest boka sitter jeg igjen med et positivt inntrykk av kuren. Dette er faktisk et opplegg som appellerer til meg, da en her også har en struktur med oppskrifter som kan kombineres og dermed lette planleggingen med en ukesmeny. Selv er lite flinkt til å variere og har lett for kjøre et ensidig, noe som boken er en god hjelp for. Jeg har savnet en liten samling av oppskrifter som kan være til hjelp for meg og det får jeg i denne boken. Selv om dette forumet er ett oppkomme av oppskrifter så fungerer en liten bok i handa med noen enkle forslag til oppskrifter bra når jeg står og kikker inn i kjøleskapet og spekulerer på hva jeg skal handle og lage til.

Vel, dette ble mer en det jeg egentlig hadde tenkt å skrive, men må likevel avslutte med et spørsmål. I boken står det at ketolysekuren er ment til friske voksne mennesker. Hvorfor det egentlig. Er ikke dette kostholdet variert sammensatt og fungerer stort sett bra om en skal ned i vekt eller ikke. Er det ikke slik at Ketolysekuren som er lavkarbokost får overvektige til å gå ned i vekt samtidig som undervektige går opp til sin normalvekt. Med andre ord en kost som normaliserer vekta? Noen som kan svare meg på dette.


#2

Nille sa for siden:

Årsaken til at kuren er ment for friske voksne mennesker er at den er ganske drastisk i kutting av karbohydrater. En ketogen kost, - en en kostbar forbrenningsmetode for kroppen. Det krever mye av kroppen din - spesielt i startfasen når man går over fra karbohydratrik kost. For barn i vekst er denm ikke å anbefale, med mindre det dreier seg om sykdomstilfeller for en slik diett kan hjelpe mot symptomer, som f.eks. ved barne epilepsi, hvor ketogen kost med mye fett brukes som en av behandlingsformene. For voksne mennesker en kost hvor en er i ketose, muligens gi bivirkninger/ubehag og være mindre heldig for mennesker som lider av enkelte sykdommer og som kanskje er avhengig av medikamenter i tillegg. Disse anbefales å søke lege før de begynner på kuren:

Eksempelvis:

Personlig tror jeg du kunne ha godt utbytte av ketolysekuren. Og klarer du å leve etter Skaldemans prinsipper mener jeg Ketolysekuren blir lett å følge. Den viktigste forskjellen mellom disse er grønnsakene. Personlig kunne jeg ikke tenke meg et kosthold uten grønnsaker. Ikke minst for variasjonen. Selv om Ketolyse kuren er en kur, vil man etter nådd mål/endt kur, lett kunne forsette med et lavkarbo kosthold. Selv anbefaler jeg Atkins pre vedlikehold/vedlikehold eller Fedon Lindbergs filosofi (de to siste er ganske så like).
[size=3][/size]
Det viktigste oppi dette er at du finner noe du kan trives med og som funker for akkurat DEG. Som jeg gjentar til kjedsommelighet. Det finnes ikke noe fasit svar eller en eneste sannhet. Det finnes like mange løsninger som det finnes mennesker. Du må bare finne DIN. Ketolysekuren er et steg på veien !!
[size=3][/size]
Lykke til videre !! :D
[size=3][/size]


#3

jankph sa for siden:

Etter å ha forsøkt meg på Skaldeman må jeg si meg litt enig med GINOK her, for etter å ha lest Ketolyseboka er jeg større tilhenger av Torkil en Sten Sture, ikke minst pga grøntforet og vektleggingen av variasjon, og som Nille anbefaler, så ender jeg nok også jeg opp med en type Lindberg etterhvert som vekta og fasongen er der jeg vil ha den.

Jan



#5

Eva sa for siden:

Hei Ginok.:)

Som Nille sier, så finnes det ingen facit.
Vil bare si, at noe jeg gjentatte ganger har lagt merke til, er det at folk herinne med store og flotte vekttap som regel har Ketolysekuren stående som deres "kostholdsfilosofi"...:rolleyes:
Se flere flotte resultater på www.ketolyse.no


#6

GINOK sa for siden:

Takk for svar :)

Til deg Nille må bare si jeg blir imponert over at du klarer å følge opp med svar på så mange tråder her inne. Virkelig beundringsverdig. Klem fra meg.

Bare for å oppsummere litt da, så er det slik at etter endt kur så justerer en opp karbohydratinntaket til sin egen toleransgrense for Karb. Da befinner en seg antaglig i området Atkins +/-. OE(Kwasniewski/Lutz) +/-, Lindberg+/- m.m. Med andre ord LAVKARBO :)

GINOK


#7

Nille sa for siden:

:ja: Akkurat !! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.