< Tilbake til oversikten

Idun Hamburgerdressing

#1

Pusekatt sa for siden:

Jeg har vært fast kjøper av Idun Hamburgerdressing fordi den har inneholdt lite kh pr. 100 g (4,3) i forhold til de andre tilnærmet like variantene; thousand island og partydressing. I går skulle jeg kjøpe en flaske og så at etiketten var endret. Da jeg leste næringsinnholdet på baksiden oppdaget jeg til min store forskrekkelse at produktet nå inneholdt 12,5 kh pr. 100 g!
[font=Arial][/font]
Jeg skrev en mail til Stabburet hvor jeg forhørte meg om denne endringen og fikk følgende svar i dag:
[font=Arial][/font]
Vi har mottatt din henvendelse angående Idun Hamburgerdressing. Vi har
endret deklarasjon ved fettreduksjon. Produktet er ikke tilsatt mer sukker. Formålet med endringene var først og fremst å forbedre smaken. At vi i tillegg har klart å redusere fettinnholdet i salatdressingene er en svært positiv tilleggseffekt for de forbrukere som ønsker et sunnere kosthold.
[font=Arial][/font]
Næringsstoffer gammel:
Energi | 2170 KJ (520 KCAL) | Fett 54,0 G | Protein 3,9 G | KH 4,3 G |
[font=Arial][/font]
Næringstoffer ny:
Energi |1786 KJ (427 KCAL) | Fett 41,0 G | Protein 1.0 G |KH 12,5 G |
[font=Arial][/font]
Jeg kjente at jeg ble skikkelig oppgitt når jeg fikk det svaret. "Ikke tilsatt mer sukker"? Nei, det er klart; kh-innholdet har jo bare økt 200 %!
[font=Arial][/font]
Jeg får hamstre noen flasker av den gamle typen og etter det så mister de meg som kunde hvertfall. Men det spiller vel liten rolle, for i det samfunnet vi lever i; der majoriteten av befolkningen tror at fett er den store syndebukken, vil de nok få solgt flere flasker nå fordi de har redusert kaloriinnholdet :mad:


#2

Anne sa for siden:

Synes du skal sende denne som mail også jeg...:cool: så kan vi jo bare håpe at de går tilbake til gammel-modellen, fordi den nye smaken ikke er noe særlig.
Takk for info:)


#3

Pusekatt sa for siden:

Hei Anne. Takk for kommentar! Jeg har svart Stabburet, men man føler jo at man kjemper mot overmakta. Det var det som var poenget med innlegget mitt - å få ut litt frustrasjon over hva vi som lavkarbere kjemper mot. Jeg har lest så mye om kosthold de siste årene og er blitt overbevist om at det er sukkeret som er fienden og ikke fettet. Da synes jeg det er utrolig tungt å få et slikt svar ("at vi nå har klart å redusere fettinnholdet og økt sukkerinnholdet er svært positivt for de som ønsker et sunnere kosthold") fra en av Norges største matvareprodusenter. :(


#4

jeef-micro sa for siden:

De har sikkert rett i at de ikke har tilsatt mere sukker. Selv om kh tallet har økt, så er det nok noe som har skjedd på grunn av at fettinnholdet har minsket... det må jo være noe som øker når noe annet blir mindre av.
men det er kjempebra at du skriver inn til de :D de må få høre at det finnes noe annet enn lavfett også :)


#5

auroraborealis sa for siden:

Neste gang dere er i butikken så kan dere jo se etter Fader martin hamburger dressing, den inneholder bare 4,94 g karbo og smaken er ikke så verst.
Billigere enn Idun var den også :)
Det er Maritim Food i fredrikstad som lager den.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.