Aadi sa for siden:
(4 porsj)
4 kyllingfileter
smør
salt och pepper
Marinade:
1 dl matyoghurt/ rømme
1 ss ”7 krydder” ( fra Asia-butikk)
1 ts sambal oelek
1 finhakket/knust fedd hvitløk
Bland ingrediensene til marinaden. Legg kyllingfiletene i en plastpose.
Hell marinaden oppi , og knyt posen. La filetene ligge i kjøleskapet i minst
2 timer. Jeg lar de ofte ligge lenger dersom de er frosne – opp mot 1 ½ døgn.
Ta så opp filetene og la dem renna av seg i et dørslag e.l.
Smelt smør i en stekepanne, og stek kyllingfiletene i ca 6 min på hver side.
Salte och peppre.
Server med en god salat med litt hvitløksrømmedressing (hjemmelaget) og en hjemmelaget varm salsa picante (tomatsaus).
Salsa Picante eller kebabsaus om du vil:
(mild)
Ingredienser:
1 løk
1 boks crusha tomater (event. Ferske,godt solmodne tomater)
1-2 ferske tomater evnt.litt tomatpuré
1 rød event. grønn chili
2-3 fedd hvitløk
1 ts ”7 krydder-mix”
salt & pepper
Sterk saus: tilsett Harrissa (purè, fås i Asia-butikk)
[font=Comic Sans MS][/font]
Fremgangsmåte:
Hakket løk stekes blank. Miks resten i en blender eller multihakker. Tilsett resten, og la det hele koke litt.
Dersom sausen blir tykk, tilsettes litt vann.
[font=Comic Sans MS][/font]
Hvitløks dressing:
rømme , hvitløk, timian, salt pepper evnt litt vann dersom den er tykk. Ha i eventuelt friske urter.