< Tilbake til oversikten

Trenger litt Atkins-hjelp.

#1

Fjonken sa for siden:

Nå har jeg endelig fått lest kapittelet om induksjonsfasen. Men jeg er litt forvirra. Jeg har flere bøker i serien og i hovedboka står paprika på lista over tillatte grønnsaker. Det står forøvrig at grønnsaker med under 10 %karbs er tillatt under induksjon. I veilederboka finner jeg ikke samme vide tilatelse. Der er det listet opp en rekke tillatte grønsaker, men jeg finner ikke paprika på denne listen. Så, si meg er ikke grønnsaker generelt under 10 % karbs tillatt? Og er paprika tillatt eller ikke?

En annen ting. Har nå forstått at jeg kun skal spise visse mengder ost og fløte de to første ukene. Men hva med rømme? Finner ikke ut om rømme er tillatt på induksjon eller ikke.

Og dette med fett generelt. Er det bare å hive i seg fett, eller bør det være moderate mengder. Hva er i så fall moderate mengder pr dag? Og skal man regne med det fettet som finnes naturlig i kjøttet/fisken en spiser, eller er det fettet utenom man skal ha i moderate mengder?

En ting til. Hvorfor er ikke spinat og andre mørkegrønne salathoder med på lista. Jeg kan ikke fordra kinakål som står på lista, finnes det noen andre salathodetyper jeg kan bruke? Har det veldig mye å si dersom jeg spiser andre salathodetyper enn de få som står på lista?

Maaange spørsmål her, men nå VIL jeg gjøre ting riktig og derfor må jeg bare grave og spørre og forstyrre dere andre litt. Min første virkelige Atkinsdag begynner på søndag, altså om noen få timer. Noen natteravner som er våkne her inne og har gode svar?


#2

Nille sa for siden:

Her er du det bruker lista fra forumet Tillatte matvarer på Atkins Induksjon . Her står alle de tillatte grønnsakene. Paprika er tillatt. Lista her i forumet er direkte oversatt fra den siste originalen og finnes bare i en versjon. Den spesifiserer ikke karbeinnhold i noen av grønnsakene, men sier at "disse kan du spise så mye av , og disse kan du spsie litt mindre av fordi de har fler karber".
[color=#800080][/color]
Vet ikke hva de mener med å skrive forskjellig i de forskjellige bøkene, men det er sikkert en oversetter/redigeringsfeil.
[color=purple][/color]
I reglene for induksjon i ogiginalen står det også.... "står det ikke på lista skal du ikke spise det".

Igjen, se på Tillatte matvarer på Atkins Induksjon her i forumet. Det står det klart hvor mye ost (og vilke typer ost) og fløte du kan innta. Rømme er tillatt på induksjon, med begrensninger som med fløte. (se under "Matvarer med spesielle hensyn" på tillatte matvarelista her i forumet)

Du behøver ikke å tenke på fettmengde. Spiser du det fettet som er i/på kjøtt og fisk, egg osv., bruker smør og oljer i matlaging og på/i salater etc. får du i deg nok fett. Cluet er at du IKKE SKAL VÆRE REDD FOR FETTET.
Det eneste fettet som skal inntas i moderate mengder er meierifett som ost, fløte og rømme etc. som nevnt i kapittelet ovenfor.

[color=purple][/color]
Joda, de står på lista de. Atter en gang, se Tillatte matvarer på Atkins Induksjon her i forumet (det er ikke bare for morro skyld vi har lagt den inn her ser du !!;) Du kan spise spinat og alle bladgrønnsaker du vil - det spiller ingen rolle hvilke !

Det er flott at du spør og at du gjør grundig forarbeid !! :D

Lykke til med oppstarten !

:klem:


#3

Karin sa for siden:

Underskriver alt Nille sier! Bedre svar enn hennes får du ikke!

Men det du sier om at grønnsaker med under 10 % karber er tillatt - NEI, det stemmer ikke. Gulrøtter f eks har såvidt jeg husker 7,4 % - dem skal du ligge unna. Spis det som står på listen, og ingenting annet! Alle grønne (eller røde..)blad, alle kålgrønnsaker, paprika, løk, tomater... Agurk er greit, men det gir ikke noen særlig næring, og veier mye... Jeg har alltid likt agurk, men under induksjonen innså jeg at det var tull å spise agurk... Selv nå (i pre-maintenance eller lifetime maintenance) spiser jeg bare ca 1,5 cm agurk pr dag, og det er bare pga smak, ingenting annet.

Det er så mye man kan spise, selv på induksjon! Bare følg listen, til punkt og prikke. Vei opp grønnsakene akkurat nå - senere får du et "øyemål" og kan dessuten tåle litt slingring om du får litt mer eller mindre.

Min suksess (-37 kg på halvannet år) kom av at jeg ikke gikk utenom listen over det som var tillatt. Bryter man ut, blir det vanligvis konsekvenser. Men det er lett å unngå! Bare lær deg hva du KAN spise, og ikke tenk på det du IKKE kan spise!

Lykke til, stå på - dette virker!


#4

Fjonken sa for siden:

Hva med wheyproteinpulver? Jeg er avhengig av den for å få i meg de to ss med olje jeg må ta før trening. Kommer dette inn under kategorien matvarer som gjør hverdagen enklere? Ikke stor annet i proteinpulverert enn proteiner da.

Ellers tusen takk igjen for meget oppklarende svar. Beklager at dere må stri sånn med å fore informasjonen i meg med ts.


#5

Nille sa for siden:

Proteinpulver er helt OK, så lenge du velger et uten tilsatt sukker og med lite karber ! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.