< Tilbake til oversikten

Nanaimo-bar

#1

jeef-micro sa for siden:

ei skikkeli :sikle: konfektkake :) og den er enkel å lage.. til og med jeef greide det...Skal legge ved bilde. Jeg har forsøkt å finne GI på kokosmasse, men det var vanskelig...

Bunn:
130 gr smør
søtningsstoff tilsvarende 60 gr sukker
5ss kakao
1 egg
150 gr hakkede mandler (skal egentlig være digestivekjeks)
1 dl hakkede mandler
2,5 dl kokosmasse

smelt smør, sukker og kakao i vannbad. Pisk i egg, varm til massen tykner. vend i nøtter og kokosmasse, press i form (20x20 cm) avkjøl i kjøleskap mens du lager midterste krem.

midterste krem:
100 gr smør
2 ss fløte
5 dråper vaniljeessens (skal egentlig være vaniljesukker)
5 dl melis (jeg lagde av fruktose da)

Pisk smør, fløte og vaniljedråper mykt. ha i melis og pisk til det blir luftig. smør utover bunnen og sett en time i kjøleskap

øverste lag:
120 gr mørk sjokolade
20 gr smør

smelt sjokolade og smør i vannbad og smør på kaka. Sett kaka i kjøleskap til sjokoladen er hard, skjær i terninger og server :)


#2

Iset sa for siden:

Å herregud! :sikle:

Glem denne tråden - glem denne tråden - glem denne tråden


#3

Albertine sa for siden:

vurderer sterkt å slette denne tråden


#4

Daizy sa for siden:

Å jøje meg!!!
vann i munnen i n'te grad

Denne MÅ jeg prøve.... - den hørtes helt fantastisk ut!!!!

Men hvis jeg ikke kan bruke hverken melis eller fruktose i midterste krem, hva kan jeg bruke der da?


#5

Aadi sa for siden:

Nam nam.... har kopiert.... Men skal ikke lage den før senere, til en passende anledning.


#6

jeef-micro sa for siden:

Kanskje det går an å lage melis av splenda? sånn som jeg lager melis av fruktose???
lurer


#7

Nille sa for siden:

:ja: man kan lage melis av både Splenda og Natreen. Kjør i hurtigmikser. Jeg gjorde det da jeg lagde marsipan. Har en sånn liten snerten sak fra Braun som jeg bruker til alt mulig slikt.


#8

jeef-micro sa for siden:

jeg bruker den hakke-tingen på stavmixeren min jeg... men jeg har bare prøvd av fruktose da (men det kan sikkert være littgreit å tenke på mengden da.... det er jo mye-mye søtere enn "vanlig" melis)


#9

Nille sa for siden:

:ja: det er den nede til venstre, sant ? Bruker den til smoothie, til stapper, kutting av urter, og til å lage melis med.....:)

En enkelt måte å beregne Splenda eller Natreen er å flytte kommaet en plass. Dvs. om det står tilsvarende 60 gram sukker betyr det 6 gram Natreen/Splenda. Det er 0.5 gram pr ts - så da blir det 12 ts ..... mener jeg å huske....


#10

jeef-micro sa for siden:

:ja: akkurat den er det jeg har :ja:
tror det er det lureste jeg noen gang har kjøpt... kan bruke den til så og si alt på kjøkkenet (bortsett fra å koke ris, for det gjorde jeg i vannkokeren)


#11

silje sa for siden:

jeef... er du hjemme?
tar meg en tur nedom jeg :D

silje


#12

jeef-micro sa for siden:

:lol:
du er velkommen, men det er ikke mere kake igjen :rodme:


#13

Amanda sa for siden:

Å fy og fy så god den såg ut!:)


#14

Mum 4 2 sa for siden:

Hva med å ta med sånn på jobb neste gang vi går vakt sammen.

Bare et lite forslag altså;);)


#15

jeef-micro sa for siden:

:ja:

jeg har snart et par nattvakter... kanskje du er på jobb da???


#16

Mum 4 2 sa for siden:

Håper da det. ;):D


#17

Tasja sa for siden:

Denne kaken var veldig god!!!! :D
Jeg brukte 1 dl natreen i den midterste kremen, og synes det var litt i meste laget. (var veldig usikker på omregning når det er oppgitt i dl og ikke i gram så det var helt tilfeldig at det ble denne mengden) Ble også litt usikker på mengden nøtter som skulle være i bunnen ettersom mandler sto nevnt to ganger. Erstattet noe av mandlene med hasselnøtter for å få lavere karbinnhold. NAM NAM, kan anbefales!!


#18

Carisma sa for siden:

Arg, hvorfor finner jeg denne nå og ikke for en uke eller to siden? jaja, skal vel ha noe digg etter jul også... :D


#19

Bonitta sa for siden:

I stedet for melis kan dere jo bruke Sukrin-melis!! ;)


#20

Kitt sa for siden:

Sukrin- melis er helt nytt på markedet. Tråden er nesten 5 år gammel!;)


#21

langaard sa for siden:

Ha ha:stortsmil


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.