Helene sa for siden:
Bunn:
sukkererstatning tilsvarende 125g sukker
150g malte mandler
4 stivpiskede eggehviter
blandes samen og tømmes i en 24cm springform.
steken på 150 grader i ca 40 minutter på nederste rille i ovnen.
Krem:
2 eggeplommer
1dl sukkererstattning (90g) (tilsvarende sukker) (står i minn oppskrift at dette skal bli eggedosis.. men jeg fikk ikke det helt til.. så jeg bare blanda det godt)
3,3dl fløte (en putt)
100g mørk sjokolade.
bland stivpisket fløte og eggedisisen lett, Grovhakk sjokoladen og rør det inn i kremen.
ha kremblandingen over bunnen og sett kaken minst 2 timer i frysen før servering.
vist kaken står lenge i frysen hjelper det å ta den ut 1/2 time før den skal serveres.
HIMMELSK!
(eller jeg har ikke smakt den med sukkererstattning enda.. resultatet kommer om ca 2 time :p) men kremen var himmelsk god før den ble satt i frysen.
spurte eiger av oppskrift om man måtte røre i isen for at det ikke skulle bli iskrystaller.. hun gjorde det aldri, og det er aldri iskrystaller i den..