< Tilbake til oversikten

Kokebok?

#1

Fjonken sa for siden:

Vet ikke helt hvor jeg skal legge dette innlegget, men stoler på at moderator evt. flytter det til riktig sted.

Jeg har nemlig vært inne på oppskriftssidene og der bugner det av gode oppskrifter og råd. Kunne det ikke være en ide om nettsideeierne samler disse og utgir kokebok? På den måten kan man jo få inntekter til å drive stedet også. For ikke å glemme komme med et særdeles godt bidrag på et ellers så slunkent marked for lavkarbokokebøker.

Hva mener folk om dette? Kan det ha noe for seg? Vil dere bidra med deres beste oppskrifter?


#2

guro sa for siden:

Ingen dum ide dette. Men det er kanskje en krevende jobb å strukturere det for bokutgivelse? Spent på hva 'eierne' sier jeg ...


#3

Fjonken sa for siden:

Krevende jobb.. neppe. Er bare å skrive ut alle oppskriftene og få en eller annen i et forlag til å sette det sammen og så få det utgitt.
Eller kanskje kan en av medlemmene ta på seg oppgaven å redigere og tilrettelegge kokeboka?


#4

Albertine sa for siden:

Du må huske at det finnes mange, mange forskjellige lavkarbofilosofier der ute, og å gi ut en sånn bok som du beskriver vil bare forvirre stort. Den må kategoriseres, f.eks. oppskrifter <5 karber, mellom 5-10 karber osv., og det må stå klart og tydelig på hver enkelt oppskrift at denne passer på Atkins induksjon, Skaldeman og ketolyse, og andre kanskje passer på Atkins vedvarende, Lindberg og Montignac. Det er et stort arbeid, og man må også passe på at man ikke gir ut oppskrifter andre har laget, det er faktisk copyright på sånne ting også. Men man kan gjøre endringer og skrive med egne ord, og da går det greit. Dette tar TID, ikke minst med tanke på copyright osv.


#5

Summer sa for siden:

Jeg har faktisk tenkt endel på dette i det siste.

Og det jeg har kommet frem til er at jeg er jammen meg ikke sikker på hvordan en kan best lage en slik bok.

Ja. Også har jeg tenkt litt på at dersom det skal være til noen hjelp for leseren, så bør det også kansje være utregnet hva hver porsjon inneholder av kalorier og karber og fett og proteiner... Men atte... Jeg har på en måte begynt littegranne... (men ikke si det til noen da, for det kanhende det tar endel tid...:p)

#6

Albertine sa for siden:

Det må definitivt være utregnet næringsinnhold, og gjerne også forholdstall. Da blir boka et mye bedre verktøy.


#7

Summer sa for siden:

Og jeg som hater utregninger...
Hva er det jeg vurderer å begi meg inn på? :rolleyes:
:p


#8

Fjonken sa for siden:

Joda, det er en del arbeid, men ingen umulig oppgave tror jeg. Det som trengs er en eller annen som vil og kan og har lyst til å gjøre dette arbeidet. Jeg skulle gjerne ha gjort det, men som nybegynner i feltet er jeg neppe kvalifisert. Det til tross for at jeg har vært kokk og diettkokk. Dessuten er jeg midt oppe i en ny utdannelse og har fra før ei tidsklemme som nesten tar livet av meg. Så meg blir det ikke.

Hva om alle medlemmene ,som har lagt inn oppskrifter, er med på redigeringsarbeidet. Den som har lagt ut oppskriften vet jo best hvilken kostdiett den hører til og om oppskriften er orginal eller ikke. Det medlemmet kan også best skrive om oppskriften så den blir godtkjent som ny. På den måten fordeles en god del av arbeidet. Men koordineringen må ha en sentral. En sentral av folk med gode kunnskaper om de ulike diettretningene. Det bør skrives forord også o.l.

Men ideen er vel ikke så halvgæærn? Tenk å kunne lage en kokebok som alle kan bruke uansett hvilken lavkarboretning man velger. Tror ikke noe sånt eksisterer fra før. Og tenk på salgspotensialet da!! Kommer til å selge som hakka møkk!!


#9

Caxa sa for siden:

Tåååååålmodige Lise vil nok gå inn for dette med lyst og lykte fordi hun egentlig liker sånne utfordringer, og med Nille's utrolige kunnskap om utregninger og Albertine til å holde dem i ørene måtte ett sånt prosjekt bli helt utrolig bra.....

Sjekk med janmesi, han har da ihvertfall kunnskap om regelverket, og jeg kjøper garantert en sånn bok!!!!

:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.