Min kjære samboer jobber som butikksjef i dagligvarehandel og dermed får han med seg nyheter...
og nå har ikke jeg sånn kjempe peiling, men det virker som om matvare trenden går vår vei...
eksempler...nå har cola kommet med et søtningstoff som er bedre for oss, docene kan vi tydeligvis spise..til og med nugatti har kommet med en løsning uten sukker, det kommer speltbrød i butikken (uten hvetemel :D ) og nå snart kommer det også grove hamburgerbrød og pølsebrød:)
Synes dette er en stoor forbedring. Det er tydelig at ytre press og fokus på nye trender har innvirkning på produsentene av ferdigmat, og det er jo et steg i riktig retning. Drivkraften er selvfølgelig å tjene penger, ikke noe galt i det så lenge det er helsefrembringende.
Tror nok at uttalelsen fra Gro Harlem Bruntland for en god stund siden, om skadevirkningene av sukker er noe de fleste husker. Det var vel som å banne i kjerka egentlig. Mektig denne sukkerindustrien..
Men så lenge det blir stadig flere som lever på lavkarbo, så øker pressgruppen og da også presset på næringsmiddelindustrien. Vi har stor påvirkningskraft, mer enn vi faktisk er klar over. Så dersom vi bruker denne kraften mer konstruktivt og målrettet kan store ting skje.
Folk generelt blir mer og mer klar over hva slags virkning karbohydrater (og sukker spesielt) har på kroppen og velværet. Men det er ennå langt igjen før vi får omvendt hele allmennheten. Derfor gjelder det å være engasjert og stå på for det vi tror på. Både i små og store sammenhenger. På den måten kan vi opplyse og informere, få omvendt en her og en der og til slutt alle. Døra står på gløtt. Det er vår oppgave å få den på vid vegg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.