< Tilbake til oversikten

Fett (argumenter)

#1

Drømmepie sa for siden:

Nå sliter jeg skikkelig.... Jeg går på Atkins og har jo forstått at jeg skal spise masse fett. Men hvorfor? Det er så mange som kritiserer meg for dette, og jeg har ikke noe skikkelig svar på HVORFOR det er bra med fett på denne dietten. De sier det legger seg på blodårene og at det øker kolesterolet.... Kan noen hjelpe meg med han jeg kan si til disse uvitende personene? Please.....


#2

Nille sa for siden:

Det er lenge siden jeg sluttet å diskutere kostholdet mitt med "bedrevitere". Det er en kamp man aldri kan vinne. Du vil alltid treffe folk som vet alt små mye bedre enn deg. Mitt første råd er å lavære å snakke om det/diskutere med dem som kritiserer deg.

Høyfett og høykarbo er ikke bra. Cluet med Atkins er at du kombonerer høyt fettinntak med lavt karbohydrat inntak. På Atkins skal du ikke nødvendigvis spise MASSE fett, men du skal ikke være redd for fettet. Når du går på Atkins første faser er du i ketose. Og ketose er tilstanden du er i når kroppen har omstilt seg fra karbohydratforbrenning til fettforbrenning. For at kroppen skal forbrenne fett på du gi den fett. Da får den signal om å brenne fettet. Flere undersøkelser og forskningsrapporter har vist at det ER fettet som øker forbrenningen og ikke proteinet. Det ER fettet man blir mett av. Og det er det ikke bare Atkins som har funnet ut av, men de fleste som driver med lavkarbo kost.

At fett er farlig er en myte. Til og med de mest kjente ernæringsfysiologene har fått med seg at fett er bra for oss. Men dessverre er det enda noen som ikke følger med i timen.

Det gjelder å diffrensiere på hva slags typer fett vi spiser.
Her er litt info om fett og fett typer. Vi får beskjed om at mettet fett er farlig, men mettet fett og mettet fett kan være så mangt. Det er transfettet vi skal holde oss langt unna !

Feit mat som medisin

Bedre uten brød

Bedre uten brød, omtale av boka + tilhørende linker. Masse bra info her.

Kjøtt og fete meieriprodukter er sunt

Spis fett - bli slank

Mer fett - mindre karbohydrater

Fett er sunt

www.klikk.no/Article.asp?ArticleID=5221

Håper dette hjelper litt...........


#3

Melania sa for siden:

Takk igjen for veldig informativt innlegg Nille

Jeg bare lurer på en ting, hva skal man steke i hvis man bare skal bruke kaldpressede oljer? Jeg pleier å steke med rapsolje, men denne er ikke kaldpresset og tydligvis feil å bruke?


#4

Nille sa for siden:

Du bør absolutt ikke bruke andre oljer enn de kaldpressede. Og det finnes mange typer kaldpresset rapsolje. I tillegg tåler avocado olje varme godt, og Cocosa pure (kokosolje).
[color=purple][/color]
Jeg bruker enten meierismør, Cocosa eller avocado olje til steke i. Det funker greitt. Skal jeg bare surre noe, bruker jeg olivenolje. Den tåler mindre varme enn de andre.
[color=purple][/color]


#5

manikken sa for siden:

Heisann. Odelia er en norsprodusert kaldpresset rapsolje. De har en egen olje beregnet på steking. Står på flaska at den tåler opptil 180 gr. uten at næringsinnholdet forringes. Bruker den selv og er fornøyd:)


#6

Fjonken sa for siden:

Men den er så himla dyr! Sukk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.