Egentlig er det jo Nilles Mock Danish da, men jeg hadde oppi blåbær så det ble mer blåbærpannekake-aktig. Smakte bedre enn forventet, nesten som ekte blåbærmuffins! Toåringen ble overlykkelig og hun som ellers er ganske småspist, spiste over halve greia. Må lage en hel til henne alene neste gang. :p
50 gram Philadelphiaost
2 egg
15 gram vanilje-proteinpulver (eller nøytralt pulver + 0,5 ts vaniljeekstrakt)
1 pakke Splenda (jeg brukte to pk, ble altfor søtt)
ca 0,5 ts kanel
10 gram frosne blåbær
20 gram frosne blåbær
Ha alt utenom 20 gram blåbær i en bolle og kjør det til en masse med stavmikser. Rør inn hele frosne blåbær og ha det i en mikroform.
Mikre på full styrke i 2 minutter.
Ha pannekaken på en tallerken og nyyyt. :sikle:
I morgen prøver jeg en annen variant, uten bær men med "glasur" av smør, kanel og splenda. Som kanelbolle. :D
Men jeg lurer på en ting jeg, og kan egentlig like gjerne spørre her som noe annet sted.
Det står ofte "en pakke Splenda" - men jeg har ikke sånne småpakker, bare store med granular Splenda - som man måler på samme måte som sukker. (hulmål altså, ikke vekt)
Hvor mye tilsvarer da en pakke? Noen omregningstabell?
Jeg har akkurat åpnet den siste eska mi, og er sjeleglad for at jeg skal til London om to måneder. Håper bare den holder så lenge....:p Tror jeg skal kjøpe både pakker og granular der borte.
heisann:D de pannekakene hørtes da veeeldig gode ut.... hvor kan jeg kjøpe vanilje protein pulver og splenda, eller er det andre ting jeg kan bruke? noen som hvet hvor mange karber det er i disse pannekakene??
Kan den lages uten protein-pulver eller mister den konsistenen da??
Skal prøve å holde meg unna melkeprodukter, og soya reagerer jeg på - derfor ikke proteinpulver!! (det finnes vel ikke prot.pulver uten soya og melkeprot.?)
Uten pulver ?? Tror det blir feil konsistens- og feil smak. Men med kremost og egg burde det iallefall bli en pannekakelignende ting:)
Uten soya- eller myseprotein... hm... nei da er det ikke mange valgene. Du kan prøve bokhvete om du tåler det....det er jo ikke store mengden som skal til.
Eller kanskje havre? Noen store havregryn som kjøres i food processor til mel? Eventuelt blandet med havrekli? Halvt om halvt? Eller blir det fullstendig totalt på feil jorde??? Har altså ikke prøvd det - bare slo meg, siden MHM har litt havregryn i frokostpannekaken sin.
Det finnes et 100% eggeprotein-pulver med jordbær eller sjokoladesmak. Men det inneholder kunstig søtstoff. Husker ikke hva det heter, men de selger det på Smart Club. Ellers kan du kanskje bruke Atkins Bake Mix i stedet for proteinpulver? Det får du i de fleste dagligvarehandler nå, eller helsekost.
Når en skal steke det i micro steker en hele røra på en gang i en skål eller på et fat eller steker en lapper? Gjelder det forresten også hvis en skal steke i stekepanne?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.