I induksjonsfasen bør man ikke spise frukt har jeg forstått. Er det bare pga karboinnholdet, eller er det andre grunner også?
Dersom jeg spiser frukt, men holder meg innenfor karbgrensa bør jeg vel ikke gå ut av ketose av den grunn.
sålenge du ikke følger Atkins, så kan du igrunn spise hva du vil... Det jeg mener er at du må følge reglene til den filosofien du velger å følge :)
Men fruktsukkeret som finnes i frukt gir blodsukkerstigning, og det er vel igrunn ganske individuelt om man kan spise frukt og samtidig gå ned i vekt :)
Atkins Induksjon er omarbeidet flere ganger - matvarer er lagt til og noen er tatt fra etter som årene har gått. Dette er gjort på grunnlag av Atkins erfaring fra alle pasientene han behandlet i løpet av sin karriere. Når det gjelder varer som ikke er tillatt de første 14 dagene er det stort sett matvarer som kan skape ubalanse i blodsukkeret. Atkins laget en "stige" - vedvarende stigen - hvor matvaretyper er plassert etter innvirkning på blodsukker, etter GI og etter karbeinnhold. Blant disse finner vi bær og frukt.
[color=purple][/color]
Det er ikke alle som reagerer likt på alle matvarer. Men det er mange som ikke tar av når de spiser meieriprodukter, - eller bær og nøtter. Det er enda flere som ikke tar av når de spiser frukt. Og de fleste tar iallefall ikke av når de spiser stivelseholdige matvarer.
[color=purple][/color]
Hva som er riktig for deg er det bare en person som kan finne ut av - og det er du selv.
[color=purple][/color]
Ønsker du å følge Atkins så anbefales det å følge boka. Dette er fordi vi finner den måten Atkins fant fungerte best for sine 60000 pasienter gjennom en 30 års tid. Å gå fra induksjon til vedvarende ved å følge stigen er også en fin måte å finne ut hva kroppen din tåler/ikke tåler på. Dvs. du renser først med induksjon, og så legger du til en matgruppe hver uke. Noen tar et trinn i uka, noen hver 14. dag. Man lærer iallefall noe om seg selv og sin egen kropp i denne perioden.
[color=purple][/color]
Senere blir "dietten" mer og mer "din egen", dvs. du har lagt til de matvarene DU tåler og holder deg vekk fra de du ikke tåler. Derfor blir den ikke lik for noen. Atkins etter induksjon gir en masse "friheter" - og stort variasjonspotensiale. De fleste leser om induksjonen og sier "ååå neeeei, dette er stå strengt, dette klarer jeg ikke". Man behøver ikke gå mer enn 14 dager å ha det "strengt" da. Jeg syns det er verdt 14 dager jeg.
[color=purple][/color]
Dessverre er det mange som ikke leser boka før de begynner, eller leser bare starten..... de kommer aldri lenger enn induksjonen liksom. Og dessverre mangler den geniale vedvarende stigen i den norske versjonen (som forøvrig er basert på 1992/1999 versjonen og mangler en del oppdateringer basert på erfaringer og forskningsrapporter).
[color=purple][/color]
Når det gjelder ketose er man ikke nødt til å være i målbar ketose for å ta av. Jeg har vært i ketose i lange tider uten å ta av et gram, og jeg har flere bekjente som ikke er i målbar ketose men kiloene renner av. Du kan utmerket godt være i ketose uten at det viser på stix. Stix er gir kun en indikasjon og har så mange feilkilder at jeg syns de er oppskrytt og bortkastede penger.... men det er min personlige mening da !
[color=#800080][/color]
Svarte vel litt mer enn det du spurte om..... :p
Er det noen sak når man har en Nille?? Så jo etter at jeg skrev at du skrev Atkins induksjon...det har jo i grunnen ikke jeg peiling på! Bare vet at jeg kan spise litt av det meste, men ikke sukker og stivelse og ikke mye hvitt mel jeg!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.