Min mann skal til England, mens han er i fettforbrenningsfasen. Det blir øl og hotell- og restaurantmat. Vi grubler litt på hvordan han skal "overleve" disse dagene uten å gå ut av ketose og uten å legge på seg. Det er en firmatur og mye sosialt med pub-til-pub. Hva gjør dere med maten når dere er på heisatur med firmaet?
Man kan jo drikke lavkarbo-ol eller vin istedetfor guiness paa pub (eller vodka med cola-light) for eksempel. Ogsaa er jo engelsk frokost temmelig fettrik, bare aa droppe toest og tomatbonner!
Tusen takk for svar. Jo, vi har jo tenkt i de baner selv, men hva med resten av matstyret? Hvordan velger man riktig på restaurant? Graver og spør og forlanger ditt og datt fra kokk og kelner eller bare plukker vekk karborike ting? Finnes det noen restaurantretter som kan betegnes som redningsplanker?
Helt enig, bare han holder seg unna brødet og bønnene og pølsene, så går nok det greitt. Han vil nok føle seg litt usosial med det lille vinglasset sitt blant alle ølpintene, men det får så være. Å skeie ut en dag eller to er nok ikke så ille, bare han ikke sprekker helt. Det verste blir nok å motstå spise- og drikkepresset fra "gutta på tur".
Jeg skal til London om et par måneder og regner med at det går helt finfint å spise lavkarbo ute. Det er bare å be om en ekstra salat eller andre grønnsaker istedenfor poteten, og bestille retter med rent kjøtt eller fisk. Biff for eksempel...
Jeg er forhenværende kokk og vet derfor at det er mye snikkarbs i restaurantmaten. Særlig er det vanlig å pensle på biffer steikesauser og hive på krydder med mye sukker i. Og dette står det ingenting i menyen om og kelnerne vet det knapt. Så for meg er ikke en biff alltid karbofri. Videre er det ikke uvanlig at kokte grønnsaker er overkokt og i tillegg glasert. Glasering er rett og slett å svisje grønnsakene i smør tilsatt sukker. Du ser det ikke på grønnsakene alltid og du kjenner det knapt på smaken og ofte er slike grønnsaker presentert som kun kokte i menyene. Så vær obs...
Dessuten er stekesjy ikke alltid bare vin og vann og stekefett. Også her smeller man vanligvis i no ekstra dill med sukker og karbs i. Ekte stekesjy består bare av kraften fra det man har stekt og stekefettet, men det syndes mye.. Mange såkalte gourmetkokker synes en ekte sjy blir for tynn og hiver i no ekstra for å få opp konsistensen.
Videre dette med sauser.. Saus er farlig det og som regel er det hivi på kjøttet eller fisken når du får det servert. Da ofte til tross for at du har bedt om å få den separat. Vær obs på at svær mange restauranter kjører posesauser.. Selv de med stjerner.. Pose som basis i hektiske tider har redda mang en restauranteier fra køer med utålmodie kunder....
Ja, ja.. bare litt inside information..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.