Er ikke helt sikker på om jeg legger dette innlegget på rett sted, men jeg gir det et forsøk.
Jeg har fulgt Atkins sitt kosthold i snart 3 år og har gått ned nesten 30kg (applaus, applaus). Jeg nærmer meg nå idealvekten, men de siste 5-7kg sitter som støpt. Jeg trener 3-4ganger i uka og spiser som jeg alltid har gjort (de 3 siste årene). Jeg mistenker at jeg har ødelagt karbohydrat forbrenningen min i løpet av alle disse årene (les: at jeg "tåler" mindre karbohydrater enn det jeg gjorde før, og at jeg derfor går fort opp i vekt hvis jeg spiser masse karbohydrater). Det ideelle og enkleste kostholdet for meg er egentlig et "typisk norsk kosthold" bestående av brød etc. Begynner å bli temmelig lei av å være sær i matveien og alltid måtte "lage mat i stedenfor å hive i meg et par brødskiver.
For ca 1 år siden prøvde jeg meg på Grete Rhoede, men gikk da opp et par kg. Regner med at det var for uvant for kroppen med så mye karbohydrater. Er vel grunnet denne erfaringen at jeg mistenker at jeg har ødelagt karbohydratforbrenningen. Jeg har også erfart at kroppen min ikke "tåler" like mye fett i kostholdet som den gjorde da jeg begynte på Atkins, og jeg har derfor valgt å kutte ned på dette. Jeg må innrømme at jeg ikke er spesielt nøye med å telle/måle/veie maten. Jeg spiser for det meste egg, kjøtt og grønt til jeg blir passe mett. I tillegg til at jeg har gått over til å spise havregrøt til frokost.
Atkins boken jeg har er relativt gammel. Er det noe jeg har gått glipp av i den nyeste versjonen? Hørte noe om at Atkins er et kosthold som passer best for de som har mer enn 10kg de ønsker å kvitte seg med. I tillegg har jeg prøvd å benytte meg av ketose stix. Dårlige resultat der gitt. Leste at hvis man ikke får utslag på stixen burde man prøve å kutte ut karbohydrater helt i noen dager og bare spise proteiner. Prøvde det og jeg men intet utslag. Selvom jeg har gått på Atkins i noen år burde det vel gi utslag?
Vi er kanskje ikke så ulike, har gått ned like mye på like lang tid og sliter med å få av resten. Nå er det slik på denne dietten at en blir ikke tynn av den, bare slank. det kan godt være at du egentlig er tynn nok men mangler litt før du er nede på det moderne ideal. det kan være at du har ødelagt forbrenningen litt men det ordner du fort med ett måltid med raske karbohydrater en ettermiddag og ikke flere måltid den kvelden. du gir altså forbrenningen ett lite kick og da er det lettere å gå ned mer.
Det er også sånn for meg at jeg går opp i vekt utrolig fort hvis jeg ikke passer dietten. Sånn er det også for de som følger kalorimodellen. spiser de flere kalorier så går de også opp i vekt, sånn er det bare. Men jeg har hørt om en som gikk på lavkarbokosthold for ti år siden som ikke trenger det lengre og jeg også har ikke så lett for å gå opp i vekt som tidligere så det er håp om at det kan bli lettere med årene.
Jeg har alltid brukt denne teknikken i kaffeselskap for da er det ikke så mye annet å spise med mindre en planlegger godt på forhånd. Men nå er det mange som sier at de måltidene ikke skal inneholde mye fett og da er det greit med spagetti eller en brødskive med syltetøy.
Men du må være obs på at du vekker til live søthungeren, men ikke mere enn hva du klarer å motstå. Lykke til.
Du bør helst spise stivelse. Glukose med andre ord. Det beste er pasta, ris eller potet. Brød funker greit det også, men jeg tåler ikke det. Har prøvd med sukkervarer også, men da blir jeg bare dårlig. For mye fett og proteiner i samme måltid bør også unngås. Det mest effektive og det tryggeste for en slik "carb load" er helt klart stivelsesprodukter.
Interresant det dere tar opp her! :)
[font=Century Gothic][/font]
Dette er ikke ett spørsmål,mere en undring og forsøk for min egen del.
Jeg har holdt på med dette i noen måneder,dvs ca 3. Jeg har ikke "syndet" på denne tiden,trent og vært godt motivert.
Vekten har vel stått nokså stille tror jeg,mulig noen gram forskjeller,men jeg merker på klær at det går riktig vei,samtidig må jeg jo justere.Jeg er vel i OWL...ett sted.
Iallefall...(nå kommer jeg til poenget som gjelder karboinntaket):
I 2 dager nå har jeg vært på hotell,og jeg har spist det som har vært servert,dvs jeg har holdt meg unna potet,pasta,ris.
Jeg har spist mye grønnt,kjøtt og fisk.
MEN jeg har spist desserter,først og fremst fordi jeg hadde lyst til det og for å se hvordan jeg reagerer,eller kroppen reagerer..Jeg har ikke kastet i meg uhemmet med dette men jeg har kost meg med det!
Det med søtsuget merker jeg jo blir større etter denslags inntak..men det skal jeg holde ut.Dagene er over nå og det er på'n igjen,for å si det slik,uten at jeg syns det er negativt ;)
Det jeg er spent på nå er om eller hvordan kroppen takler dette bombeinntaket av raske karbohydrater/sukkermat..
[font=Century Gothic][/font]
Nå vil bare tiden vise.Jeg håper på en måte at kroppen får en liten kickstart.
vi får se...
[font=Century Gothic][/font]
Dette var vel egentlig bare en digresjon som jeg følte for å poste her for å minne meg selv på dette..
[font=Century Gothic][/font]
[font=Century Gothic][/font]
Har du prøvd å gå tilbake på induksjon for å kickstarte vektnedgangen igjen? Ville tro at det kunne hjelpe. Hvis ikke kan det muligens fungere å være ekstra streng en periode, og ikke la seg friste av søtsaker, kunstig søtning og liknende. Har selv levd lavkarbo en stund uten å gå ned mye, før jeg begynte på Atkins induksjon og nå raser jeg ned i vekt. Vil tro det handlet om at jeg spiste mye lavkarbobakst, lavkarbobrød, tyrkisk yoghurt og nøtter, som jeg nå ikke kan spise, og at jeg derfor endelig har fått kontroll over søthungeren.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.