< Tilbake til oversikten

Hvordan lager dere frokostpannekake/vafler?

#1

Iset sa for siden:

Siden jeg syns alle har hver sin spesielle vri på disse, så syns jeg dere kan legge full oppskrift her i denne tråden så jeg kan velge og vrake i gode oppskrifter. :ja: :D


#2

Albertine sa for siden:

Ekstremvarianten - nesten Skaldemanstil:

2 egg
1 1/2 ss Atkins bake mix
1 pk Splenda
masse kardemomme
100 gram smør
(gjerne en ss seterrømme)

Stekes i smør, og må få tid til å sette seg ordentlig før den snus. Kan falle fra hverandre pga alt fettet!

Serveres med masse seterrømme og litt bær rørt ut i Splenda


#3

Summer sa for siden:

Min frokostpannekake er for tiden slik:
3.5 egg (har en eggehvite igjen etter å hatt eggeplomme i grøten til poden).
og enten 2ss havre, eller 2 havre og 1 bokhvete, og 1/2 ss kanel, med en god dæsj olivenolje. Dette kjører jeg i miksmasteren til det er blitt sånn eggedosisaktig, og så steker jeg det med ghee under lokk, så den hever seg og blir sånn bløtekakebunnaktig. :) (men må tørke av fuktigheten på lokket etterhvert for hvis det drypper ned, så blir den flat)

Vaflene er vel ca 8 egg, 5 ss havre, 1 gulrot, en dæsj olje litt kanel og vaniljeessens. Dette kjører jeg på samme måte som pannekakene, og steker i masse ghee.


#4

Iset sa for siden:

Mm nam nam. Må nesten kjøpe en bakemix idag da. :D


#5

jeef-micro sa for siden:

3 egg, 1 dl cottage cheese, 2 ss rapsolje, 1 ss store havregryn, 1 ts kanel, 10 dråper vaniljeessens, en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver), litt salt. Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær
[color=#000080][/color]
Dette er den eneste oppskriften jeg har på pannekake, men jeg lager det aldri (tåler ikke egg) men tror det er MHMs...


#6

Nena sa for siden:

Nesten lik foregående oppskrift: 3 egg, 2 ss cottage cheese, 1 ss proteinpulver (synes ProteinDelite smaker best:) , bruker bringebær for tiden), 2 ss rapsolje med sitronsmak - mixes med stavmikser (mitt mest uunnværlige kjøkkenredskap!), stekes i stekepanne med masse smør - under lokk. Hever seg og blir luftig og lekker. Spises med resten av stekefettet over (jeg hadde DØDD :rolleyes: ved tanken på dette bare for et år siden...)


#7

R0SA sa for siden:

Håper flere vil legge inn pannekakeoppskriftene sine her, slik at vi har alle samlet! :D


#8

crystall sa for siden:

Jeg er superdårlig på å måle opp ting, tar det veldig på slump, hehe.. Men skal prøve å få ned sånn ca her..

3 egg
1/3 boks rømme
1/3 boks cottage cheese
en dasj fløte (ca 1 dl kanskje?)
2 ss olje

kjøres sammen med stavmixer før jeg tilsetter:
1 dl bakemix
1 dl soyamel
1 ts bakepulver

Er ganske lik den som står på bakemixen egentlig, men har putta oppi litt cc for ekstra protein, og bytta ut litt av bakemixen med soyamel for å spare inn på karbene :)
Stekes i smør selvfølgelig :D


#9

martefie sa for siden:

2 egg
1 ss kokosmel
melk "til passe konsistens" (Røra skal være tykk for at de skal holde sammen ved snuing)

La svelle litt. Stek a la amerikanske pannekaker i kokosfett.


#10

Tulip73 sa for siden:

Dette var vel opprinnelig en lappeoppskrift som jeg for letthets skyld steker i vaffelgjernet mitt. Jeg har stort hjern og får 3 rundinger. Skal jeg ha mye lager jeg dobbel røre. Vaflene er like gode etter et pr dager som nystekte. Spiser de med masse smør og pålegg (f.eks. Brie, salami)

Mine Vaffler
4 ss cottage chees
2 ss seterrømme

  • Dette blandes med stavmikser e.l. eller gaffel til klumpene i CCen er knust.

  • Har så i:
    2 store egg eller 3 små
    1 ss kardemomme
    1 knivsådd bakepulver
    2 ss olje eller smør
    2 ts fiberhusk
    1-2 never med kruskakli (alt etter hvor grov man ønsker de)

  • Jeg lar dette stå å svelle mens vaffeljernet/panna varmes og stekes til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.

Til dessert lager jeg lapper av denne med bare 2 ss kruskakli. Serveres varme med rømme og nyrørt blåbærsyltetøy. Pisket krem er sikkert også kjempegodt.


#11

R0SA sa for siden:

Tulip: Henger de vaflene skikkelig sammen, altså? I så fall vil jeg gjerne prøve de!


#12

timich sa for siden:

Mine er superenkle og veldig kjappe. De har kanskje ikke så mye smak som flere av de andre variantene her, men sammen med pålegg så gjør de absolutt nytten sin;)
Jeg blander bare 1-2 egg med 1/4 dl kremfløte, that´s it... Liten treningssak å få dem til å henge sammen, men med en god teflonpanne og relativt sterk varme funker det bra. Tilsetter avogtil 1 ss fiberhusk, det gjør dem litt mer luftige.


#13

Tulip73 sa for siden:

De ser ut som vanlige vaffler, hvis du smører de med hardt smør vil du merke at de er litt mer porøse enn vanlige vaffler som er litt seige i konsistensen.


#14

Lula Fortuna sa for siden:

Denne var enkel og finfin! Også stekte jeg bacon terninger, løk, hvitløk, spinat og surret det i (soya*)fløte og brukte som fyll. Dødsgodt!

Så fikk MiniMe på ett år det samme fyllet men pannekaken ble byttet ut med fullkornscouscous. Også populært!

*Et spørsmål: iom at jeg ikke tåler fløte, er jeg nødt til å bruke soya, men hvordan er det å bruke soyafløte, sånn karbo messig?


#15

Pingri sa for siden:

tynn pannekake som kan rulles rundt godt pålegg:
1 stort egg + 25g fløte. stekes i smør.
Jeg bruker smøreost, bacon, gulost, hjertesalat, squash, kylling, evt middagsrester/kjøtt osv inni. Funker likegodt i matpboksen og!


#16

Maja Èlen sa for siden:

Dette er min favorittoppskrift:

2 egg
4 ss cottage cheese
2 ss rømme
2 ss rapsolje
1 ss kruskakli
2 ss ketolyse bakemix
en klype salt
en klype bakepulver
2 ts sukrin

Jeg syns den er fantastisk. MEN jeg irriterer meg nå over at ketolyse bakemix bare er å finne på
internett og at frakten på bestilling der er helt sykt høy.
Er det noen her som vet om en erstatning til dette som er enklere å få tak i!?
Men som ikke kommer til å ødelegge pannekaken fullstendig? :p


#17

sylwester sa for siden:

Etter en måned på lavkarbo i 2009 fikk jeg vaffelføling og prøvde alt jeg fant av vafler og pletteoppskrifter, men i dag lager jeg utelukkende "Vafler for dummies (med nøyaktige mål)", som jeg fant på bloggen The Fat Sheeps Guide to a Skinny Lifestyle :-)

100 g rømme (eller tyrkisk youghurt)
2 egg
50 g smør (mykt eller smeltet)
2 ts bakepulver
25 g soyaproteinpulver
10 dråper vaniljeessens
til 50-merket på korka til den flytende natreen
1 ss fiberhusk

Alt kjøres jevnt med stavmikser. Kan lages med en gang og det blir 4-5 crispy vafler som jeg spiser med hjemmelaga blåbærgele.


#18

Festina lente sa for siden:

Den så spennende (og enkel:o) ut, sylwester :)
Jeg har imidlertid aldri brukt proteinpulver (for gammel til det:D) - vet du om noe annet du tror som kan funke i stedet?


#19

sylwester sa for siden:

Ja, jeg er temmelig sikker nesten alt av bakemikser vil fungere bedre siden sånn soyaproteinpulver alltid er brukt kun for å minimere karbohydratene. Av "bakemikser" har jeg ketolysekuren sin soyaproteinisolat (minst karbo), bakemiks og ren hvetegluten (mest karbo, men best resultat) F.eks. så lager jeg lefser med med glutenmel og jeg kan tenke med at disse vaflene muligens ville smakt enda bedre med det.


#20

Maja Èlen sa for siden:

Spør igjen om dette... Den bakemiksen du snakker om f.eks sylwester, hvordan ser den ut og hvpr kjøper du den?

#21

sylwester sa for siden:

Er du sikker på at de har kuttet ut butikker helt? De har jo fortsatt oversikten her:
ketolyse.no/forhandlere-av-ketolyseprodukter

Jeg bruker ikke så mye av det om gangen så min kjøpte jeg for noen år tilbake på en menybutikk, men jeg er snart tom for soyaprotein så jeg må finne ut av dette selv :-)


#22

Maja Èlen sa for siden:

Har ikke sett det noen steder, og når jeg ser den listen der er det ikke så rart. Bor i Trondheim jeg. Så irriterende at nærmeste forhandler er type 50 mil unna :rolleyes:

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.