Jeg laget Fun light-fromasj idag, da jeg hadde en kremfløtepakke som helst måtte brukes opp idag pga datoen. Tenkte å ha den i helga, og måtte jo prøvesmake litt på den før jeg satte den i kjøleskapet. Jeg laget HELT LIK fromasj på søndag, og den elsket jeg, smakte FANTASTISK godt!
Men tror dere ikke den var ALTFOR søt?? Jeg holdt på å brekke meg, det smakte flytende sukkermasse, ENDA verre! Og dette var faktisk den samme fromasjen som på søndag, med 2 pakker Splenda i, og tilogmed MINDRE Fun Light enn da, så egentlig var den jo mindre søt enn søndagens porsjon!
Jeg koblet ikke helt sammenhengen da jeg smakte den, trodde jeg kanskje hadde hevet oppi en ekstra pakke Splenda i et koma-anfall eller noe. :p
Men det lå bare 2 tomme Splendapakker på kjøkkenbenken, og da mannen min gav meg et glass TabXtra etterpå, smakte det også rene sukkervannet!
Jeg takler ikke søtt lenger, og det bare på under en uke! Tilogmed LETTBRUS er for søtt! :eek:
Men bare et spørsmål: Hvor har du de Splenda-pakkene fra da?
Importert, eller???
Husk forøvrig min vanlige greie med gele: Bland i bær. Mye bedre, og mye mindre dårlig samvittighet. Nå kan du nemlig telle det som frukt, og det er sinnssykt mye bedre! Min greie er f eks: 1 pk Heistad gele (du kan selvsagt gjøre det med fun light) og bland i en pk frosne bringebær når den fremdeles er varm.
Spises med en liten ss vanilje-kesam, og mye pisket krem.
Kult da snuppa! Jeg har ikke prøvd meg på noe særlig med søtstoff jeg, fordi jeg vet at jeg får sukkersug av det. I går måtte jeg likevel be Alberto kjøpe Fishermans Friend til meg, og bare den lille mengden søtstoff var nok til at jeg la meg med sug i kroppen.
Jeg har også det sånn nå Iset, laget meg mokkafromasj for å prøve en oppskrift, men jeg hadde ikke lyst til å spise den.
Jeg laget fromarsjen bare for å prøve å finne noe jeg kunne ta med i ett kaffiselskap. Tror jeg satser på gulrotkaka til Lise heretter.
Jeg skal iallefall bruke MYE mindre søtstoff neste gang. Jeg får ikke søtsug av fromasjen eller geleen, men av bær får jeg visst det, merkelig nok. Men neste gang jeg lager fromasjen skal jeg unngå å ha Splenda oppi i det hele tatt. Fun lighten burde holde nå, den er jo søt i seg selv.
Splendaen har jeg kjøpt fra atkins.com for et par år siden, så fikk jeg en hel pakke av noen amerikanske slektninger av mannen min da de var i Norge i forfjor sommer. Så jeg har hatt et lite lager i skapet, men nå er det bare noen få pakker igjen. :kaldsvette:
Jeg tror det er ganske vanlig å få avsmak for søtt når man spiser mye mindre av det. Jeg husker da jeg gikk over fra sukkerbrus og til lightbrus. Så smakte jeg igjen på en vanlig cola, og jeg orket det ikke, for det var så søtt.
For et par år siden smakte jeg for første gang på en brus med Splenda, og det jeg ikke tenkte på var at Splenda jo smaker som sukker, så det var omtrent som å drikke sukkerbrus igjen. På den tiden drakk jeg ikke noe annet enn vann heller, så overgangen ble jo enda større.
Det må vel være mulig å få tak i Splenda i matvarebutikkene i Norge ganske snart? Er den ikke godkjent til bruk i Norge da?
Jeg skal en tur til USA i slutten av september. Om den enda ikke er å få tak i i Norge da, kan jeg sende Splenda derfra til den som måtte ønske det. Selv kjøper jeg Splenda i store poser, for slik selges de også i amerikanske matvarebutikker, så slipper jeg å åpne de små posene. (gå til [url]www.splenda.com[/url] og det er den største posen på bildet der, i midten, bak paistykket.)
hehehe, hvis du ikke har det travelt kan Miroslav sende pakka sjøveien, det skal ta ca. 6 uker... og er littegrann billigere.
Miroslav, hvis du er medlem av en wholesaleclub, så vet jeg at iallefall BJ's selger Splendaposene to og to i en pappeske. Det er praktisk å sende dem slik om mottaker vil ha to poser.
wholesaleclub har jeg ikke hoert om engang, og BJ's ... de eneste BJ's jeg har hoert om her i omraadet er ikke av den familievennlige sorten :eek:. Har allikavel stor tro paa at det skal vaere mulig aa finne store mengder Splenda fra alternative kilder.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.